懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想問吓開完刀, 係住院其間洗唔洗自己湊亞B??朋友話政府醫院日頭要完全自己湊亞B... 換片, 餵奶... 仁安会点安排呢?

別墅

在住院期間, BB會全日放育嬰室, 媽媽如果精神狀態良好, 可依時到育嬰室餵BB! 房內會有好多姑娘教授餵奶知識, 如果覺得唔舒服或有朋友到訪, 冇依時去餵奶的話, 姑娘會自動幫你照顧BB 0架喇...完全可以好放心休養!

複式洋房

thx for your info~!

原帖由 wtvictortong 於 10-9-23 23:29 發表
在住院期間, BB會全日放育嬰室, 媽媽如果精神狀態良好, 可依時到育嬰室餵BB! 房內會有好多姑娘教授餵奶知識, 如果覺得唔舒服或有朋友到訪, 冇依時去餵奶的話, 姑娘會自動幫你照顧BB 0架喇...完全可以好放心休養! ...

別墅

我5月頭都喺仁安半麻開刀, 第二日一落到床就即刻去育嬰房學餵奶, 抱吓BB, 因為第一日唔落得床, 只係喺相機見過BB, 成晚牽腸掛肚.... 有兩次準時去到, 姑娘話BB肚餓過頭已經提早餵咗, 不過佢地都會抱BB出來俾你抱, 到夠鐘就交回姑娘, 不過之後幾日都有好多親戚朋友嚟, 有幾次姑娘問下次嚟唔嚟我都應承了, 但最後放咗飛機...加上每日都有兩節親子時間, 可以同埋老公一齊去抱BB, 影吓相, 所以全程我都唔係餵咗好多次奶...

最搞笑, 我提早咗一日出院, 出院前醫生最後一次巡房問我: 睇你餵奶record (原來有記錄的!!!), 你好懶, 唔係餵咗好多次咋喎, 仲提早一日出院, 你搞唔搞得掂嫁, 有冇屋企人幫你嫁?

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

哈哈..都幾搞笑喎咁話你....醫生都幾好喎...關心埋你日後既事...:)

咁如果我想準快餵人奶...係咪要預早同姑娘講架....係咪要自己帶埋奶泵去..... 就算唔埋身餵...夜晚泵左都可以比姑娘架?

原帖由 kongwt 於 10-9-24 11:43 發表
我5月頭都喺仁安半麻開刀, 第二日一落到床就即刻去育嬰房學餵奶, 抱吓BB, 因為第一日唔落得床, 只係喺相機見過BB, 成晚牽腸掛肚.... 有兩次準時去到, 姑娘話BB肚餓過頭已經提早餵咗, 不過佢地都會抱BB出來 ...

複式洋房

呵呵又真係好搞笑喎.. 好多謝你的分享!!
我想問吓, 你提早出院醫院有冇計少一日錢? 個package 好似包五日四夜嫁喎.....

原帖由 kongwt 於 10-9-24 11:43 發表
我5月頭都喺仁安半麻開刀, 第二日一落到床就即刻去育嬰房學餵奶, 抱吓BB, 因為第一日唔落得床, 只係喺相機見過BB, 成晚牽腸掛肚.... 有兩次準時去到, 姑娘話BB肚餓過頭已經提早餵咗, 不過佢地都會抱BB出來 ...

首頁

尾頁

跳至