跳至

首頁

尾頁

別墅

如題.
我入左瑪嘉烈,D醫院衫粉紅色.
皺皺地好唔靚~成個病人咁.
想問你地生完落產後房係唔係唔仲著果件醫院衫ga?

別墅

我係C 家生~ 第一日都係著醫院件衫~第2日就換左自己套衫~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Kikiecheung 於 10-9-25 10:33 發表
如題.
我入左瑪嘉烈,D醫院衫粉紅色.
皺皺地好唔靚~成個病人咁.
想問你地生完落產後房係唔係唔仲著果件醫院衫ga?
如果政府醫院,一定要著醫院衫,你著左自己衫,連育嬰室都唔會俾你入!

大宅

我都想知係C+醫院生,係咪其他人都係著自已嘅睡衣架?要帶定幾多套呢?thanks

別墅

我都唔明比咁多錢去私家,點解無得食又無得著,都要自己搞定既?!....如果可以著醫院衫我情願著...好過拎一堆野去醫院同埋返屋企仲要自己洗衫!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 jjuunneess 於 10-9-26 11:26 發表
我都唔明比咁多錢去私家,點解無得食又無得著,都要自己搞定既?!....如果可以著醫院衫我情願著...好過拎一堆野去醫院同埋返屋企仲要自己洗衫!
都係架,醫院果D衫係樣衰D,但有人幫你洗,又一定乾淨D,污糟左(如惡露過底)又可以拎過件換過,覺得唔靚既最多咪自己帶件靚靚外套著係外面囉
去醫院有邊個理你著成點呀,個個病人都係咁架啦,何況生仔都係住果幾日,你到時都唔會想咁多人黎探你添啦~

別墅

我帶左2套...但其實都係著左一套O者~我係仁安生, 佢好似係有得租或者係O個到買一套架...我第2日先換自己個套因為後面係真空同埋好似好DIRTY 咁..(因為由等生--->生左都係著同一套).所以就換返自己個件感覺乾淨D

原帖由 chan_gi 於 10-9-26 04:30 發表
我都想知係C+醫院生,係咪其他人都係著自已嘅睡衣架?要帶定幾多套呢?thanks

別墅

哦~
咁即係話政府醫院就要著返核核突突果件啦~
如果唔係就俾人當路人甲乙丙......

唆......大家都樣衰衰咁,唯有忍兩日.

首頁

尾頁

跳至