論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

晟媽,
恭喜晒.

多謝咁好咁應棍江城子.

男爵府

恭喜,我都脫苦海一個多月,免得過都唔請工人.

男爵府

晟媽,

恭喜你脫苦海呀!

p.s. 原來bk的媽媽文采一流

伯爵府

我都係怕辛苦囉, 都唔知幾時才可好似晟媽咁.
原帖由 Siuchoi 於 10-9-30 18:59 發表
晟媽~

你呢個決定係唔係諗左好耐架? 其實我都可以唔用工人了, 但我又怕辛苦......我認架~ 又要舒服, 但又唔想受請工人之苦.....

男爵府

GOOD!簡真係重光紀念日!恭喜

別墅

脫苦海喇你!真係好

你都好9年6個工人, 我1年第3個工人喇, 唔知要幾時先可以好似你咁脫苦海呢?

大宅

畀面勳章

寶利姐:
掂呀!~ 勁呀!~

原帖由 pollyw 於 10-9-30 17:58 發表
嘩!全部壓韻兼寫實…勁呀!!我要safe起イ巨常常欣賞下!!セ你咁快走,我又分享新作喎!送比妳!!
X-5WBzZ9wcE&feature=related

教我如何不調牠

樣樣未做哂 佢已躺臥
印印牠智障教七次仍然來問我
沒法即炒這 ...

大宅

畀面勳章

花姐:
你都來送我行呀? 多謝!

仲有其他媽咪, 多謝哂!

吾請工人家務自己做一定辛苦(我只係做左一日)! 但我寧願咁都吾想再對住工人. 可能你地果D聽教聽話會真係幫到手(個個僱主都係咁想), 但我個件真係頂住我. 佢又未至於衰到要我豪花萬蚊即炒果隻.

佢小問題好多, 間中激到我真係想講粗口小佢. 最憎佢瞓我囝張床, 自己有床吾瞓, 最後三個月完約仲要搵我屋企地址電話做擔保人幫朋友借錢, 賤格.

我忍受吾到間屋由朝到黑都有個外人係處(我仔返全日, 放學要去補習), 又驚佢係屋企搞搞震...... 返到屋企好似防賊咁防佢, 沖涼錢包都要鎖好先放心......好多心理壓力咁!

國慶日一早掃走件大垃圾, 再將佢所有遺物全部搬去垃圾站. 成間屋當堂乾淨哂!!!

原帖由 FA8866 於 10-9-30 18:29 發表
晟媽,
您d文采真勁.
恭喜您脫苦海呀.
我依家都同老公輔導緊,[佢堅持要繼續請],家中bun姐一走我都唔再請外傭啦,免得請著件頂心杉,我會"中"佢. ...

侯爵府

承你貴言。

我對於下個工人都係平常心, 費時自己咁高期望, 到時失望。唯一有一樣嘢, 就係我自己都係一個潔癖既人, 我好希望下個工人清潔有番咁上下, 我就安樂晒......

原帖由 晟媽 於 10-9-30 17:25 發表
你真好記性, 我仲like曼玉, 不過呢排想開三支可樂慶祝下啫!

你d仔女仲細既話就無計, 要忍!

希望你地都會請到好工人.

我都知自己做番會好辛苦, 但無計, 我條命整定無好工人幫, 奈何!

...

侯爵府

掉嘢真爽!!!!

原帖由 晟媽 於 10-10-2 11:36 發表
花姐:
你都來送我行呀? 多謝!

仲有其他媽咪, 多謝哂!

吾請工人家務自己做一定辛苦(我只係做左一日)! 但我寧願咁都吾想再對住工人. 可能你地果D聽教聽話會真係幫到手(個個僱主都係咁想), 但我個件真係頂住我. 佢 ...

首頁

尾頁

跳至