跳至

首頁

尾頁

大宅

環保接龍勳章

BB仲未識由"趴"轉回"仰", 未識爬, 又點樣可以自己坐起來呀? 但成日要你扶佢企同行..係咪發展得太慢, 我點幫到BB呀??

大宅

俾佢坐多D,有用的. 坐時用玩具OR 佢喜愛的東西引佢, 等佢坐直D.

大宅

原帖由 cat1028 於 10-10-3 00:21 發表
BB仲未識由"趴"轉回"仰", 未識爬, 又點樣可以自己坐起來呀? 但成日要你扶佢企同行..係咪發展得太慢, 我點幫到BB呀??

我個女都好似skip o左"趴"轉回"仰"呢個step就學坐喇,
可以俾佢o係地下玩多d, 坐就可以幫佢雙手放o係雙腳前面按住地下支撐自己身體, 好似隻狗仔咁坐(健康院姑娘教嫁)

大宅

環保接龍勳章

原帖由 mayling924 於 10-10-3 02:14 發表
俾佢坐多D,有用的. 坐時用玩具OR 佢喜愛的東西引佢, 等佢坐直D.

BB都坐得唔錯, 唔再自後倒了, 我的意思係BB唔識"大長轆", 就無動力拉起自己身體坐係度..係咪有問題?

大宅

原帖由 cat1028 於 10-10-3 09:43 發表

BB都坐得唔錯, 唔再自後倒了, 我的意思係BB唔識"大長轆", 就無動力拉起自己身體坐係度..係咪有問題?

我個女從來都冇"大長轆"嫁, 開頭坐係要你幫佢擺好姿勢咁坐
學識坐之後就學好似蟲蟲咁爬, 之後學由坐變做爬/爬變做坐, 再進步到肚仔離地咁爬, 要到呢d階段先會學識自己想坐就坐/想爬就爬

大宅

環保接龍勳章

原帖由 Joanlpk 於 10-10-4 00:01 發表

我個女從來都冇"大長轆"嫁, 開頭坐係要你幫佢擺好姿勢咁坐
學識坐之後就學好似蟲蟲咁爬, 之後學由坐變做爬/爬變做坐, 再進步到肚仔離地咁爬, 要到呢d階段先會學識自己想坐就坐/想爬就爬 ...

期待中.

你的BB會爬, 有無覺得辛苦咗?? 看牛牛的日子真的來臨了.

大宅

我個囝囝都係, 現在只識得自己坐同埋訓坐轉身, 爬都未識, 好似真係遲左少少.

首頁

尾頁

跳至