自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

最近呢一年甩頭髮甩得好勁,有咩辨法好呀?

洗頭水 OR 維他命丸

男爵府

如果睇西醫就多數維他命,中醫就好慢.你可以先試食髮寶,如無效先算.

侯爵府

原帖由 上等人 於 10-10-4 00:31 發表
如果睇西醫就多數維他命,中醫就好慢.你可以先試食髮寶,如無效先算.

請問知唔知食咩維他命呀??? 我吹完頭就成地都係頭髮好恐佈!

大宅

i want to know yoo ar.thanks

老公,我愛你,我愛你,我愛老公; 我是老婆,我是老婆,我是你老婆。 [img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

禁止訪問

大宅

我而家食緊維他補美,都成個星期了,暫時都未見到有好轉既情況,而且呢隻維他命食完之後,有D頂胃,但都OK,但我又想試下第二隻!

每次吸塵都見到成注頭髮,真係好驚好快會無晒!

男爵府

好媽媽勳章

- 用生髮洗頭水, 我自己用霸X, 我朋友話用在莎X/屈X氏買的綠色盒裝, R字頭, $1XX 一支的防脫洗頭水.

- 國貨公司應該有D叫做玫花針, 好似個鎚仔咁, 上面有尖尖地的針, 用來bok頭, 作用係stimulate毛髮生長

- 內服多d黑芝麻, 首烏 (最好都係睇中醫調理)

- 仲有搽美髮素(類似生髮水), 我嗰隻就在中醫度買ge.

內服加外用, 最緊要保持心境開朗, 因為壓力係甩頭髮主要成因

原帖由 long170908 於 10-10-7 15:14 發表
我而家食緊維他補美,都成個星期了,暫時都未見到有好轉既情況,而且呢隻維他命食完之後,有D頂胃,但都OK,但我又想試下第二隻!

每次吸塵都見到成注頭髮,真係好驚好快會無晒! ...

大宅

我細佬看中醫作保健,二個月頭髮脫少至無脫,眉末又深色左,佢話中醫完來好有用,我都是信中醫的,其實中醫不是醫脫髮,是從跟本醫治,當然要找好的中醫啦。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都甩好多,一日起碼200條,但我仲好多頭髮,無理wo.

複式洋房

好煩 ?

睇下中醫調理下

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

換護髮素
原帖由 long170908 於 10-10-3 18:40 發表
最近呢一年甩頭髮甩得好勁,有咩辨法好呀?

洗頭水 OR 維他命丸

別墅

我甩左2個月左右, 又係日日200以上, 我開始懷疑轉左用萬0既洗頭水同護髮素之後開始咁
而家轉左其他洗頭, 遲下睇下好唔好d

原帖由 joannelai930 於 10-10-7 08:51 PM 發表
換護髮素

大宅

我都用緊PANXXXXX個隻洗頭水,話明防掉髮,但一樣甩得好勁.

男爵府

之前用霸X, 真係甩小左, 但e+唔敢用.

之後轉用個追x, 甩番頭髮之如, 仲要同霸X同廠, 唔敢再用.

最近用rejoxxx 漢方防掉髮, 都ok喎, 真係甩小左

不過都係保持心情開朗先至係好方法.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 jllulu 於 10-10-4 01:11 發表

請問知唔知食咩維他命呀??? 我吹完頭就成地都係頭髮好恐佈!

我都係, 吹完頭成個地下都係頭髮, 有時無吹頭, 個地下都可以揾到十條八條係我的頭髮, 我個頭都仲係好濃密, 但好驚甩曬........

禁止訪問

禁止訪問

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

據我所知Regaine真的會出翻頭髮, 初初係出幼絲樣子. 除了壓力影響就是腎氣問題, 其實中西醫都有方法應付.
原帖由 魚生 於 10-10-8 14:55 發表
我都係呢兩年勁甩頭髮,一洗頭成個缸成地都係,吸塵都吸唔切,食過維新烏絲素大半年無效,飲過首烏汁,用過霸x、2001、pantexxx防掉髮、無患子,全部都廢既,我頭鬆越黎越簿,都唔知點算,有次見洗頭水就黎用哂,行過Avenda,好耐無用過佢D ...
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 CALVEN 於 10-10-7 20:11 發表
我都甩好多,一日起碼200條,但我仲好多頭髮,無理wo.

我又系咁.
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

首頁

尾頁

跳至