嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

我囝囝一個月後就出世, 咁近日見到屋企附近間百x尿片大特價, 咁就買咗細, 中, 大碼, 麻煩大家睇吓我會唔會預多咗, 又或者唔夠呢?

S: 526pcs / 7 = 75days
M: 450pcs / 6 = 75days
L: 540pcs / 6 = 90days

禁止發言

男爵府

我1左3包S, 6個月轉L, 1歲左右就係XL

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 LF193 於 10-10-4 20:11 發表
我囝囝一個月後就出世, 咁近日見到屋企附近間百x尿片大特價, 咁就買咗細, 中, 大碼, 麻煩大家睇吓我會唔會預多咗, 又或者唔夠呢?

S: 526pcs / 7 = 75days
M: 450pcs / 6 = 75days
L: 540pcs / 6 = 90days ...

要看你個B出世有幾重是不是早產B, 我個女出世得4磅幾,用了約4個月初生片,之後用細碼片,一天約更換十塊片,也用了很久.
現在2歲5個月才用緊大碼咋,現在幫緊呀女介片中,但未成功.
你一次買咁多也要看這牌子合不合你BB,如不合的話,也會出現敏感等等. 下次買時,買1包試試是否OK才買多一點.

如你去買尿片,去藥房會平個超市特價的價錢架.

大宅

多謝大家, 因為我屋企附近間百X裝修, H牌尿片做清貨, S碼$0.6/條, M同L碼$0.8/條, 覺得好抵而屋企有位放, 所以先買咁多, 希望囝囝唔會對佢敏感啦.

大宅

畀面勳章

我個女用p牌~三個月用M碼~未夠六個月用L碼~
同埋你要買定一包NB~初生B用S可能包得唔夠貼~
由原產地直接進口~純天然~無添加~日日新鮮製造~
BB的最佳食糧......母乳~

大宅

原帖由 crystals 於 10-10-5 09:31 發表
我個女用p牌~三個月用M碼~未夠六個月用L碼~
同埋你要買定一包NB~初生B用S可能包得唔夠貼~

有呀, NB我都預咗20多日, 因為囝囝應該唔係大碼B, 所以我預咗20多日要用NB.

首頁

尾頁

跳至