興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

係啦,我都覺得係呀,貴婦要喂食有咩出其呀!直情係隻富貴狗,哈哈,真係吹佢唔漲.
原帖由 alan_g 於 10-10-24 01:58 發表
話明係...貴婦 丫 ma....係貴 d ka 啦..
:fighting1:

男爵府

呢段時間換牙仔,未必有心機食.試下浸糧,浸一陣至比佢食. 佢可能會食D.

大宅

浸過啦,又是這樣,見佢唔食正餐都好心痛,唉!最慘過仔女唔食飯,唉!不過好在佢好健康活潑咋,如果唔係擔心死呀!

原帖由 Pretty2036 於 10-10-26 11:22 發表
呢段時間換牙仔,未必有心機食.試下浸糧,浸一陣至比佢食. 佢可能會食D.

男爵府

原帖由 cl8270 於 10-10-26 13:49 發表
浸過啦,又是這樣,見佢唔食正餐都好心痛,唉!最慘過仔女唔食飯,唉!不過好在佢好健康活潑咋,如果唔係擔心死呀!

我都好明白. 我試過照常放低D糧5-10mins, 唔食必定收起.過左個零禮拜,忽然間又食番糧.期間切勿俾其他雜食.

侯爵府

原帖由 Pretty2036 於 10-10-26 15:47 發表

我都好明白. 我試過照常放低D糧5-10mins, 唔食必定收起.過左個零禮拜,忽然間又食番糧.期間切勿俾其他雜食.

請問你的99食什麼牌子的乾糧?

水晶宮

寵得咁西利?

我果隻衰野 唔食…我會掉係度…15分中後收走! 到下一餐再羅出黎! 如果仲唔食,15分中後 再收走……餐餐如是 直到佢食為止囉………唔食 咪唔好食囉……有本事就餓死自己佢!:;pppp: 我唔信有任何生物可以將自己白白餓死啊!我唔會因為佢瘦左就寵佢,鬼叫佢扭計!我帶佢出多d街,等佢又餓又累,自然咩都肯食架啦!唔食下一次出街再跑多d,等佢仲扭丫拿!so far,我隻狗最多試過一日唔食,第2日早餐即刻食到lam底!隔一段時間會想扭計 希望食狗糧以外既野,但係我唔想養成佢習慣係佢想扭計就有其他野食,而係我俾先有…我話事!

之前我親戚既貴婦囡(本身有揀食問題)黎到我屋企,見到有咩就食咩,再唔食就被其他狗搶走/被我收走,之後學精左,食飯乖乖地埋黎等,快快口食…邊個敢係我屋企揀食,就等住餓住訓囉………我爸偷俾零食,都會被我鬧!

唔好誤會我唔鍚d狗,我當佢地親生仔咁錫,就因為咁,更加唔想佢地養成壞習慣!

珍珠宮

熱血金章

原帖由 shannnb 於 10-11-27 18:34 發表
寵得咁西利?

我果隻衰野 唔食…我會掉係度…15分中後收走! 到下一餐再羅出黎! 如果仲唔食,15分中後 再收走……餐餐如是 直到佢食為止囉………唔食 咪唔好食囉……有本事就餓死自己佢!:;pppp: 我唔信有任何生物可以將自 ...

呢d先至係主人嘛! 唔係狗奴隸
識養又識教.
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

侯爵府

原帖由 cl8270 於 10-10-26 13:49 發表

你試下給牠試多種牌子和味道,我隻玩具貴婦又是很揀食,我想牠轉食乾糧,便給牠試了7-8款,現終於找到二款牠喜歡食的.

大宅

我都還未攪掂隻BEARBEAR,現在都要喂,有時喂都唔食,好煩呀!見到佢個都心痛死呀.

洋房

我養果隻係唐狗.養左都有5年喇.到宜家都仲要人餵佢食狗糧,試過放狗糧落兜度,佢都唔肯自己食,寧願捱餓...

大宅

我現在養咗佢8個月,一D改變都無呀,肚餓佢都唔食呀!我現在都費是彩佢,又得佢吧.

原帖由 kwaibabys 於 11-1-4 16:07 發表
我養果隻係唐狗.養左都有5年喇.到宜家都仲要人餵佢食狗糧,試過放狗糧落兜度,佢都唔肯自己食,寧願捱餓...

大宅

BEARBEAR還是唔食野,可能我的仔女比太多零食佢了,現在唯有朝早我果一個麵包和BEARBEAR分甘同未啦,我驚佢又餓又凍親呀!唉!攪到我日日早餐都食唔飽呀!

原帖由 cl8270 於 11-1-9 18:00 發表
我現在養咗佢8個月,一D改變都無呀,肚餓佢都唔食呀!我現在都費是彩佢,又得佢吧.

侯爵府

BK Milk勳章

原帖由 shannnb 於 10-11-27 18:34 發表
寵得咁西利?

我果隻衰野 唔食…我會掉係度…15分中後收走! 到下一餐再羅出黎! 如果仲唔食,15分中後 再收走……餐餐如是 直到佢食為止囉………唔食 咪唔好食囉……有本事就餓死自己佢!:;pppp: 我唔信有任何生物可以將自 ...

好主人...識教狗狗..
唉.我隻北京公主咪又係囉..由細到大寵慣左要餵佢先肯食..

複式洋房

我o個隻poodle簡直係一隻醋程, 以前就好揀擇, 宜家亞囡食咩都要食埋一份

大宅

唉!真是一隻貴婦,食都要一齊食

原帖由 kt_mama80 於 11-1-20 16:17 發表
我o個隻poodle簡直係一隻醋程, 以前就好揀擇, 宜家亞囡食咩都要食埋一份

大宅

昨晚bearbear終於走去個狗碗到食了幾口狗糧了,

禁止訪問

公爵府

不如試下煮開奶茶比佢飲, 等佢開胃D, 可能會食多D野, 我見小朋友唔開胃都係飲呢D野.

我隻衰野每次都係一分鐘內食晒佢D狗糧, 食完仲要望住你, 好似唔夠喉咁!!!我地好少比零食/人食既野佢食. 係有時會比菜水佢飲清熱氣, 有時想佢D毛靚D, 會係狗糧撈少少OLIVE OIL..

大宅

佢之前食過火腿,津津有味,今天比塊佢都唔食,佢可能要天天新款,日日不同,離晒普.

原帖由 rean_chau 於 11-1-24 12:17 發表
不如試下煮開奶茶比佢飲, 等佢開胃D, 可能會食多D野, 我見小朋友唔開胃都係飲呢D野.

我隻衰野每次都係一分鐘內食晒佢D狗糧, 食完仲要望住你, 好似唔夠喉咁!!!我地好少比零食/人食既野佢食. 係有時會比菜水佢飲清熱 ...

首頁

尾頁

跳至