想生BB

跳至

首頁
12345...17

尾頁

別墅

原帖由 ilovedogs322 於 10-10-19 12:27 發表
俾你幫我睇下:
Day1-5 forgot to measure
Day 6 36.3
Day 7 36.1
Day 8 36.3
Day 9 36.2
Day 10 36.2 dodo
Day 11 36.4 (see Dr)
Day 12 36.4 dodo
Day 13 36.3
Day 14 35.8 (See Dr)
Day 15 35.9
Day 16 35.9
Day 1 ...

睇你的體溫都吾似有排卵...你平常D體溫同我差不多!
但我高溫期都有36.7-37.1
如果我冇出現36.5以上的體溫時,去醫生度照,真係冇卵子長大的!

別墅

我自己都有減肥,由最高峰131LB,經過2個月營養師的建議,減到115...
現在血糖都好左!大家加油!

子爵府

我想問問..
做運做對於我哋呢個"病" 幫助大嗎?
我最近睇中醫, 佢話冇乜用.
但我以前嗰個中醫, 就叫我日日跑步.
但我都唔中意跑. 冇咁好氣. 跑唔夠十分鐘又偷懶, 坐埋一二邊, 真係作死. WASTE MY TIME!!!
突登買部 Wii, 想做吓運動, 郁吓個身, 點知玩咗5, 6 次又收埋咗. 哎呀...我都冇晒"符". 點對付我呢個lazy 人病??

子爵府

今日點呀? 仲痛唔痛? 加油呀!!!

我d 體温同你 more or less the same.
不過, 我比你高一點. 都係亂七八糟. 冇 pattern.

原帖由 ilovedogs322 於 10-10-18 19:08 發表
我已經有強烈m feel,個肚陰陰痛,鬼死咁辛苦!不過近排d體溫好奇怪……

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

16LB 好好成績, 不過KEEP係仲難過減. 我都好想減磅, 大家加油!

原帖由 kobaby516 於 10-10-19 23:01 發表
我自己都有減肥,由最高峰131LB,經過2個月營養師的建議,減到115...
現在血糖都好左!大家加油!

禁止訪問

子爵府

BK Milk勳章

Still pain and waiting for my auntie to come
原帖由 zarara188 於 10-10-20 20:22 發表
今日點呀? 仲痛唔痛? 加油呀!!!

我d 體温同你 more or less the same.
不過, 我比你高一點. 都係亂七八糟. 冇 pattern.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

唔好意思呀咁多位~ 呢排冇咩點上黎
我BOOK 左29號照~到時睇下點啦....
其實我真係好擔心唔知點算...點醫

最近我一日食一個橙 ~ 以前一個月都唔知有冇5個生果
跑步我都好LAZY ~ 游水我都想呀 , 不過我唔識
我都要學下大家咁CHECK下體溫先
同埋....有冇人食過排卵藥呀 ? 有咩用架呢???

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我都唔鍾意跑步, 所以只散步1小時, 但落雨就要休一晚. 我都有買wii fit 同wii fit plus, 但玩左兩星期就放棄左啦~
未做iui之前, 陳醫生有叫我花半年時間去減肥, 可是我係那種, 減完3kg之後就重反4kg既人... 只可以短期減磅, 好快又肥反.

原帖由 zarara188 於 10-10-20 20:17 發表
我想問問..
做運做對於我哋呢個"病" 幫助大嗎?
我最近睇中醫, 佢話冇乜用.
但我以前嗰個中醫, 就叫我日日跑步.
但我都唔中意跑. 冇咁好氣. 跑唔夠十分鐘又偷懶, 坐埋一二邊, 真係作死. WASTE MY TIME!!!
突登買部 Wi ...

子爵府

BK Milk勳章

我同意,我已經唔大食,只係懶運動(sorry),醫生話我地呢d多囊人,好難減到肥(自我安慰),唯有盡力而為啦!
原帖由 Sonatina 於 10-10-21 18:03 發表
我都唔鍾意跑步, 所以只散步1小時, 但落雨就要休一晚. 我都有買wii fit 同wii fit plus, 但玩左兩星期就放棄左啦~
未做iui之前, 陳醫生有叫我花半年時間去減肥, 可是我係那種, 減完3kg之後就重反4kg既人... 只可以 ...

子爵府

我比你地幸運. 我係小數多囊例子中, 唔肥果個. 我想好多好多, 不過就一D都唔吸收. 所以多多補品都冇用囉.

子爵府

vici, 原地踏步? 咁同行路冇乜分別喎...?
我日日都行好多路架啦... 咁唔算運動,
應該係出晒汗果隻,先算AR?

原帖由 vici 於 10-10-21 08:36 發表

西醫係叫我做運動,我就 work 囉。
你試下係屋企睇電視原地踏步 45 mins
睇電視時間會快D過 gar

子爵府

等bingo & 等m 的日子都真係有d 難捱呀!!
我宜家唯有等做iui 啦!

原帖由 ilovedogs322 於 10-10-21 09:01 發表
Still pain and waiting for my auntie to come

子爵府

熱血金章

大家好呀. 我來比大家正能量架

我有輕微多囊 , 不過我好瘦又唔多毛個type! 我今年5月開工, 試左幾個月都唔得,都打定輸數自己有姨個病, d卵可以唔夠靚! 到今個月中用紅d 唸著開工la, 發現紅d 條線深到離曬譜, 之前都未証過,再用多支紅d 結果一樣 , 咁心血來潮再用棒棒test, hahahha條線好深呀, 之後我同老公都唔相信姨個事實, 第2天買左電子棒test, 有左2-3weeks 呀,,,,而家岩岩week4/5, 5/11再2nd覆診睇下有心跳未 !

你地都要加油呀, relax d,唔好因為成日型著自己姨個病, 當自己正常做咁dodo 反而有意外收穫架 !
by the way,我沒睇任何中,西醫, 因為醫生話沒得醫, 我唸做運動令血液行得好d,反而對姨個病有幫助!

大宅

我本身都有多囊,由細到大m都準,生完第一胎,到第二胎小產先知有多囊,跟住一直睇家計會不育,同埋睇中醫,跟住家計會開左二次排卵丸,就bingo左,依家11wks,大家要加油呀~

其實飲食真係好緊要,我減左幾kg,本身m一年二至三次左右,減完之後,居然唔駛食通經藥,二個月都識黎,同埋我覺得睇中醫都有用

子爵府

好開心呀!!你地好似好容易咁... 又BINGO 咗啦.

我最近其實食咗2個月排卵藥, 今個月停一停, 下個CYCLE 再食3粒X5日.

希望唔駛做 IUI 都OK, 咁就好囉!!!

BB .... 幫我慳吓錢啦... 唔該!!!

多謝你地D 正能量呀!!!!

子爵府

BK Milk勳章

Dear jms,
多謝你地D 正能量呀!!!!

zarara188,
我阿大姨媽仲未到呀,會唔會d通經藥唔夠勁?又或者我呢排太大壓力啦,最衰個老細……

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

多謝你比大家正能量, 每次見到成功的例子都比我希望, 希望下次係自己成功.

原帖由 鍾太2009 於 10-10-23 11:40 發表
大家好呀. 我來比大家正能量架

我有輕微多囊 , 不過我好瘦又唔多毛個type! 我今年5月開工, 試左幾個月都唔得,都打定輸數自己有姨個病, d卵可以唔夠靚! 到今個月中用紅d 唸著開工la, 發現紅d 條線深到離曬譜, ...

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

多謝你的分享, 好高興又一成功的例子. JM們加油!

原帖由 grass0720 於 10-10-23 12:30 發表
我本身都有多囊,由細到大m都準,生完第一胎,到第二胎小產先知有多囊,跟住一直睇家計會不育,同埋睇中醫,跟住家計會開左二次排卵丸,就bingo左,依家11wks,大家要加油呀~

其實飲食真係好緊要,我減左幾kg,本身m一年二至三次左右,減完 ...

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

大家真係加油呀~我都有紅d係到
不過日日驗都係60%深粗
我上次又係照多囊之前日日都深粗架 , 所以唔大希望
而家唔驗喇~等29 號見左醫生先
唔知大家覺得排卵藥有冇用架呢
我諗緊我叫唔叫醫生開排卵藥比我好呀

首頁
12345...17

尾頁

跳至