母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

坐月餵母乳, 可否食補品

坐月餵母乳, 可否食補品 (鹿茸或其他約材)
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

男爵府

Re: 坐月餵母乳, 可否食補品

雞湯算不算啊?

我沒有食鹿茸或人蔘等名貴葯材呀!

別墅

我有食鹿茸, 都冇咩問題er!

公爵府

我有食過鹿茸, 不過唔係好多, 應該唔怕.

大宅

我都有食, 不過有酒的就可免側免

禁止訪問

男爵府

我都有食過鹿茸當歸, d人話餵完人奶先食就ok啦.
我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

複式洋房

食完BB會唔會出粒粒同熱氣呀????我都好想快d食補品,但又怕BB敏感....
另外生完可以swimming 嗎??如惡露冇曬??我好想快d呀!!

大宅

鹿茸,米酒,薑醋,豬腰+瘦肉湯,在坐月時都有勁食, 勁食即是每日米酒,薑醋,豬腰+瘦肉湯最少食2~3次,鹿茸共食了2盒(不過唔記得食左幾多次...)

只覺得食了薑醋後, bb塊面不久生"奶蘚",就馬上唔敢再食了...

複式洋房

我都想快d食補品,唔食薑醋住應該唔會咁燥,我奶奶話食補品冇問題,最緊要係生前個月有食好多涼野,佢話勁食補品bb都冇熱氣..........如果太遲到早退食補品冇咁好............. :wink:

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊