嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

近呢一個星期,半夜B女成日趴o係度睡覺。我已經照顧佢同阿仔搞到好攰,而家仲要晚晚成日起身睇佢有冇反轉,真係好辛苦!加上佢一晚會反轉3、4次,而且未必每次反轉都有''阿阿''聲,所以有時都唔知佢其實反轉咗幾耐,而家成日擔心佢趴o係度睡有危險,又拍影響佢o既呼吸同個面形,真係唔知點算好,有其他媽咪可以俾d解決方法我嗎?

侯爵府

我女都係趴响度瞓,佢仲拮高patpat趴响床瞓添呀,吾怕架,佢咁樣瞓舒服就由得佢咁樣啦。 你攞開D太過軟棉棉嘅嘢,尢其係枕頭被仔,吾好焗到佢就得架喇。

大宅

原帖由 hellomag 於 10-10-7 11:33 發表
我女都係趴响度瞓,佢仲拮高patpat趴响床瞓添呀,吾怕架,佢咁樣瞓舒服就由得佢咁樣啦。 你攞開D太過軟棉棉嘅嘢,尢其係枕頭被仔,吾好焗到佢就得架喇。 ...

真係唔怕咩?我記得健康院姑娘好似話趴o係度睡唔係咁好喎!

禁止訪問

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔怕的...我小朋友over2歲都仲係咁訓的

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我大仔BB時都係咁,唔比佢趴o係度瞓,佢就喊LA
只要佢識自己轉同大人留意D就得LA

大宅

多謝晒各位媽咪o既經驗!而家放心d嘞!Thanks!

子爵府

回覆 7# pakchunmama 的文章

唔怕架, 佢地係鍾意咁訓架, 佢地大個左, 識得就個位呼吸到, 唔洗驚 !

首頁

尾頁

跳至