單親天地

跳至

首頁

尾頁

洋房

老公承認去過大陸滾

我老公卒之承認有做過, 想我俾次機會佢, 我FEEL唔到佢既誠意, 個女得23個月, 我唔知點好, 可唔可以俾D意見?我唔敢同屋企人&朋友講, 好辛苦! :cry:

侯爵府

環保接龍勳章

老公承認去過大陸滾

妳同屋企人講好些,家人的意見會幫到妳的...
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

複式洋房

Re: 老公承認去過大陸滾

你唔係要視乎邊個,而係你要知道貓偷魚食唔會得一次,
食過好食一定有下次,最算好愛你好愛家庭都冇關係,
因為有好多老公有一個完美的家都一樣去滾,因為唔係
唔再愛你,而係一種偷食的滿足感,所以女人有時睇到會
當睇唔到,知道扮作唔知道,除非他朝一日佢玩到悶,又
或者佢離開了這個貪玩的階段,佢自自然然唔再玩架喇.

洋房

我媽咪問過我佢係咪出面有女人, 如果係就離婚, 所以我唔敢同佢地講 :cry:

大宅

你一定要搵人同你傾比d意見你嫁,,如果唔係屈屈埋埋係個心到,,亂諗野重唔好呀~~

複式洋房

三年前我也有妳這樣經歷 , 初初比我發現了他的衫袋有 condom , 但因我食避孕丸的 ,根本用不著 , 當時好傷心 , 又要扮到唔知咁(因為我老公唔鐘意人摷佢 D 野) , 我一路忍忍忍 , 最後都忍唔住問佢 , 佢話街派的 , 之後隔了一段時間 , 我發覺下面有問題 , 好痕及小便痛 , 我去睇醫生 , 醫生話我有病 , 之後立刻打電話問佢 , 佢話無 無 無 , 那天我好失落 , 失望 , 心痛 , 傷心 , 跟這男人結婚十年了 , 我相夫教子 , 最後得到這些 , 之後我無返厔企 , 帶住個仔離開了屋企三天 , 佢打黎的電話一個都無接 , 之後因囝囝無返了三天學 , 雖然囝囝當時是幼稚園 , 但最後也回了家 , 之後有嗌交 , 我話唔駛唔認 ,之後佢也認了 , 原因是之前因鬧交 , 不開心 , 所以去了滾 , 我接受唔到 , 我提出離婚 , 當晚我鬧走了他 , 他一走就一星期 , 我開始冇咁嬲 , 之後大家都有坐底傾 , 我同佢講再有下次我唔會比機會你 , 我會帶埋個仔走 , 我老公比較大男人 , 直至現在他也未向我提過一句以後唔會呀 , 下次唔敢呀……… 這些說話 , 但現在的他比三年前對我更好 , 更顧家 , 家用又加多左 , 而我已開始忘記了這事 , 妳不如比多次機會妳先生啦 , 有咩唔開心再講出黎 , 我清楚妳的心情 , 但要面對 ,妳還有個咁細的小朋友 !

洋房

我唔明點解女人就可以忠貞, 男人就係平常事, 一段咁樣既婚姻, 又有咩意思....... 個女有咩唔舒服, 半夜得自己照顧佢
老公成日話開通宵, 我都唔知係真定假, 婚姻係一世既承諾,
點解會變成咁?

複式洋房

無得怨 , 自古以黎男人去滾就叫風流 , 女人就要浸豬籠 , 鬼叫自已係女人 , 我依家對我老公都無三年前咁好了, 如果妳老公仲顧家都仲可以比多次機會 , 妳老公有冇改善到呀 ? 唔介意問句 , 妳老公做邊行 , 係咪要成日返大陸架 ?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

pigabc:

我最近經歷同你差唔多,好唔開心.佢同我道過歉,喊過又應承我絕對唔會有下次,開頭我諗住原諒佢,但係成日都會諗起,越諗越嬲.得佢做野我已經無乜點買野,慳得就慳........點知我慳黎係俾佢去滖.我從來無壞疑過佢,佢講乜我都會信.就算其他人點講男人點樣點樣,無唔食魚的貓........我都好白痴咁認為佢會例外.以前我有諗過佢對我不忠,我一定會同佢離婚.到真係發生左先知唔係咁易,有時我會覺得好憎佢,又唔敢同家人,朋友講.我而家都唔知自己想點,時間係咪真係可以沖淡一切?

大宅

pigabc

I agree your choice... one mistake not = mistake a whole life.

sometimes there is many temptation from nowadays..

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

複式洋房

Hi dupe :

我係過來人 , 我好明白妳的心情 , 我相信時間真係可以沖淡一切 , 看看我便知 , 但諗返三年前 , 我口中說原諒他 , 但我心中的確很難受 , 個心真係好似比支針拮這麼痛 , 睡時每晚也偷偷哭泣 , 心諗點解這個人會這樣對我 , 又滾到袋都唔用 …… 一諗到這裡我就好恨他 , 好恨他 , 那時對他已由愛變成恨 , 但十年的感情又不捨得 , 人生有多少個十年 ? 比妳之後識到個男人又如何 , 可能比現在的更差 , 慢慢 , 慢慢 , 也不知哭了多少個夜晚 , 自已個心開始冇再禁恨佢 , 開始冇再諗 , 他又對我越來越好 , 直至現在我已經不會再為這事流淚了 , 傷心也沒有 , 傷口已好返 , 當然過程好難受 , 但我也克服了 !
相信我 , 如果妳心裡還在乎妳先生 , 那請給他一個機會 , 妳有小朋友嗎 ? 如有更要好好想清楚 , 直至現在我也不肯定我老公仲有冇去滾 , 但我已冇再摷佢 D 野 , 我不想再推自已去死角 , 只要他現在對我好 , 準時給家用 , 放假陪下 D 仔 , 就算 !
妳如果有唔開心也可在此留言 , 看看我這位過來人可否為妳分擔 !

複式洋房

pigabc:

我有諗過離婚,但係無諗過會識第二個男人.我同佢講我會俾個機會佢,亦係最後一次.心想原諒佢,但係一諗起就好嬲,會成日話佢.我都知如果想原諒佢前事就唔好提,不過現在我真係做唔到咁大方.有意無意會同佢作對,我諗佢都知.以前見到個仔就喊,覺得好似害左佢,現在已經喊少左好多.以前我唔覺得佢咁愛我,經過呢件事先知原來佢好愛我.佢的確對我比以前好,我係感受到.但係傷口真係要時間來復原.同你傾完己經好d,好多謝你分享經歷及回應.

大宅

love

洋房

pigabc & dupe:
我搬左返娘家三個星期, 第一個星期佢黎左四日, 第二個星期佢黎左兩日, 今個星期佢黎左一日, 仲有兩日連電話都搵佢唔到, 我覺得佢得把口講, 根本就無改善, 我唔知點解人可以變得咁犀利
佢根本就無諗過我會離開, 所以無緊張過, 我搵既人工都夠我同個女生活, 我可以叫媽咪幫我湊BB, 我係咪應該離開佢呢?

複式洋房

[size=small]ELMOMAMA :

咁妳老公又真係好似一 D 都唔緊張喎 , 點解妳要比佢知妳去左邊 & 仲肯見佢 , 妳老公可能認為妳仲肯見佢即唔會捨得離開佢 , 所以佢冇去反醒 , 我那時走了三日 , 無返到屋企 , 佢打的電話都唔聽 , 可能 D 男人要嚇一嚇 , 先識反醒 ~
不過妳 BB 仲咁細 , 如果要離開佢 , 將來日子好辛苦架 , 對 BB 成長也會有影響啦 ! 妳要認真地想清楚呀 !!

複式洋房

[size=small]nine12 :

妳老公係咪好細架咋 ? 可能未定性? , 其實兩個人可以走埋一齊係一種緣份 , 唔通真係捨得佢死咩 !
現在未發現事情真確時 , 不要亂估 , 唔好比壓力自已 , 妳還有個咁細的囡囡要照顧 , 對嗎 ?

複式洋房

[size=small] dupe :

~ 既然妳先生對妳比以前好 , 起碼他已經係知錯 , 就當佢係補嘗囉 ,

~ 初初發生事後頭一年 , 我成日嗌交時都會時不時舊時從提 , 我也知如果想原諒佢前事就唔好提 , 我也是做不到 , 通常一提返件事時佢就唔出聲 , 隨我鬧 , 但有次佢講 『唔通錯一次肯改都冇人信 , 妳次次鬧交都摷返出黎講 , 又成日覺得我仲有 , 就算監‘等’坐監都終有一日放返出黎 , 點解要放出黎 ? 就係比佢改過自身針麻 , 最慘我依家真係無 , 妳又唔信 , 又成日提 , 個仔做錯野妳都會話下次唔好 , 之後都無再提啦 』 , 之後我自已諗返 , 其實我為乜要成日提呢 ? 其實只係想講出黎比佢知佢係傷害過我 , 冇其他 , 但自從佢講完以上的話後 ,我真的無提過了 , 之後就對我好好 , 可能佢覺得我大方 , 而佢更加會有內疚感 .

~ 所以妳也不要重提了 , 就扮一個大方的女人吧 !

大宅

pigabc 寫道:
nine12 ;
妳老公係咪好細架咋 ? 可能未定性? , 其實兩個人可以走埋一齊係一種緣份 , 唔通真係捨得佢死咩 !
現在未發現事情真確時 , 不要亂估 , 唔好比壓力自已 , 妳還有個咁細的囡囡要照顧 , 對嗎 ?
pigabc;..多謝你回應...........。
love

複式洋房

ELMOMAMA:

我好同意pigabc咁講.如果我嬲到走左,我唔會聽佢電話,就算佢打去我媽到我都叫佢地話我無番去.咁樣做係睇下佢緊唔緊我,但係唔可以俾佢太易搵到,太快見到.唔係佢會覺得只係發下脾氣,俾佢搵到就無事,老婆實在太乖太易(乙水)佢好放心出去玩.

我同你差唔多,我都教唔到你應唔該應離開佢.但係我可以話你知我老豆仲衰過你老公,以前係大陸做野,有個女人.佢一番香港就係咁打電話叫佢番去,一係打去(蘇)擾我媽.到依家我老豆大陸無野做番香港都係會番大陸,有時仲成日鬧我媽.我係極憎佢,成曰諗如果佢死左我係唔會裝香俾佢.可能你個女見到爸爸咁對你第時會好憎佢,影響佢性格發(剪).(呢d只係個人經歷)其實一個點樣的老公,點樣的爸爸真係好睇佢點做.唔係為左一己私欲就唔理其他家庭成員的感受,咁樣實在太自私.

首頁

尾頁

跳至