跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

我第2胎, 陀大仔時因為多分泌同埋下面痕痕地,以為念珠菌,健康院幫我撩分泌物去驗,最後發現無念珠菌,反而有B型鏈球菌; 今胎我無任何病徵,但都擔心會有B鏈,早幾日去QE產檢(31週幾),我問醫生我係咪要自己去私家驗吓,佢竟然話如果我上胎曾經有,佢地今胎可以幫我驗埋,叫我36週時驗,幾好!慳返唔使自己俾錢出去驗~
我上網睇,最好35-37週驗,私家都係$200-$300咁上下,一定要驗啊,BB感染到就麻煩囉~

伯爵府

環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

thanks your information

洋房

我都問定私家如果政府唔同我check我要幾時搵佢驗 , 佢話36週最好 , 因為36週前出世的BB點都一定會打唔知咩針 , 萬一真系有b鏈而自己唔知都唔系問題 , 所以36週check就好d .. 我私家收$180 。

請問知唔知要點抽野驗架? 洗唔洗放野入下面架 ? 我未有bb前未做過婦科檢查的 .. 所以有小小驚 ..

別墅

好媽媽勳章

原帖由 mnbaby 於 10-10-9 11:27 發表
我都問定私家如果政府唔同我check我要幾時搵佢驗 , 佢話36週最好 , 因為36週前出世的BB點都一定會打唔知咩針 , 萬一真系有b鏈而自己唔知都唔系問題 , 所以36週check就好d .. 我私家收$180 。

請問知唔知要點抽野驗 ...

好似係攞支長綿花棒撩啲分泌物出嚟,但有無用鴨咀鉗我又唔記得咗......

首頁

尾頁

跳至