跳至

首頁

尾頁

大宅

害喜減退中,胸脹痛比之前冇咁敏感,情況好似一樣減退。
我本身胸不大,差不多Sammi咁。唔知係咪乳腺冇咁發達有關。初時bingo nipple痛,之後胸痛,而家胸就時痛時唔痛,加上害喜減退中,有時搵唔到呢啲sign會有少少擔心。
最近仲成日有m痛feel,跟之前吉吉吓唔同。
請問大家會唔會咁呢??

大宅

我個胸都好似無咁痛, 但都有少少, 但分泌就依然好多, 唔知呢樣野會唔會跟著少既呢?
原帖由 makdoudou 於 10-10-10 20:07 發表
我本身胸不大,差不多Sammi咁。唔知係咪乳腺冇咁發達有關。初時bingo nipple痛,之後胸痛,而家胸就時痛時唔痛,加上害喜減退中,有時搵唔到呢啲sign會有少少擔心。
最近仲 ...

別墅

我個胸都冇左脹痛, 好似細番d啦, 仲以前會keep住大d呀...
而個肚就冇咩痛, 只有好少扯住扯住。 你唔使擔心啦,只要冇見紅,bb係到乖乖長大緊架~

今日week 12啦,聽日去照oscar可以見bb,之前week8見過佢到宜家,希望佢乖啦~

原帖由 makdoudou 於 10-10-10 20:07 發表
最近仲 ...

複式洋房

我都係差唔多,但個 nipples 就冇初初咁痛囉!而家個胸都仲有 d 痛!

大宅

睇到原來你哋都差不多我都放心啲吖!唔該晒!

Karenkws,祝你照oscar一切順利!

我尋日見咗bb而家10wk2, 3.56cm,佢係我入面打boxing呀!好開心!我老公仲成曰係屋企扮bb打boxing, haha!!
下2個星期後到我照oscar啦!而家同bb講,教佢頸皮唔好超過1.5mm, 希望佢識啦!;)

男爵府

畀面勳章

原帖由 makdoudou 於 10-10-10 22:12 發表

我尋日見咗bb而家10wk2, 3.56cm,佢係我入面打boxing呀!好開心!我老公仲成曰係屋企扮bb打boxing, haha!!
下2個星期後到我照oscar啦!而家同bb講, ...

打boxing.. 咁一定好得意 ^^ 我都希望下個monday係私家可以見bb清楚d啦~

我呢期個肚一陣都有痛, 上次照oscar有問姑娘, 佢又話冇流啡流血就ok, 係正常; 因為bb撐大緊個子宮喎...

大宅

打boxing <- 好威呀!

原帖由 makdoudou 於 10-10-10 22:12 發表

複式洋房

你地好呀? 我BB都係11年4月出世呀... 第一胎, 心情都好緊張, 好興奮呀!!
13weeks見過bb, 都好正常, 見到佢郁手郁腳, 好得意!! oscar係QE做度頸皮都應該過左關(冇收到通知)!
我2個月就已經要換bar喇, 以前個d好緊好唔舒服呀.. 由開始到e家都嘔, 但係個胃就成日都頂住咁, 胃口都麻麻, 聞到d煮野味道更辛苦...
但係到e家都好似冇減退到咁...

別墅

我今日照左啦, 頸皮0.15cm, baby長6.16cm, 初步ok, 過兩日就有報告啦, 好緊張~~

今日baby好活躍, 狂郁手腳, 好好笑~~好在都係5分鐘內check到, 都算佢乖~~

大宅

我自己都好擔心,因為之前試過作小産,依家11W2D,呢幾日下面毛毛個位成日痛,個頭又有小小痛,今日個肚好似攪肚痛咁痛左一下,唔知係咪作病.......希望無事啦!
我個胸無咁脹痛,但唔覺意整到佢都好痛,同埋唔係好想食野,又唔係點肚餓,因為之前食完野3,4個鐘就會好肚餓,依家就無左,唔知正唔正常呢?

複式洋房

唔好擔心, 我地要保持心鏡開朗!!

我最近都有少少頭痛, 個肚就間中會扯住咁, 個胸我又冇痛喎... 我都係唔係好想食野呀, 有時都會肚餓, 但食少少就已經唔想食... 希望係正常啦!!

原帖由 公仔點心 於 10-10-11 15:20 發表
我自己都好擔心,因為之前試過作小産,依家11W2D,呢幾日下面毛毛個位成日痛,個頭又有小小痛,今日個肚好似攪肚痛咁痛左一下,唔知係咪作病.......希望無事啦!
我個胸無咁脹痛,但唔覺意整到佢都好痛,同埋唔係好想食野,又 ...

大宅

Haha, 打boxing只係老公講得誇張咗。不過見到佢郁真係好開心呀!:D

依媽媽,下星期你13wk-14wk, bb一定大好多吖,一定比上次見佢更清楚!返嚟又一齊分享吓吖!
係呀!我都同自己講肚痛係bb長大緊,不過有時覺得果種痛同之前吉吉吓唔同咗,所以會諗多咗。;)
原帖由 依媽媽 於 10-10-11 09:28 發表

打boxing.. 咁一定好得意 ^^ 我都希望下個monday係私家可以見bb清楚d啦~

我呢期個肚一陣都有痛, 上次照oscar有問姑娘, 佢又話冇流啡流血就ok, 係正常; 因為bb撐大緊個子宮喎... ...

大宅

Haha...想像力豐富咗;)
原帖由 hikaru80 於 10-10-11 10:19 發表
打boxing

大宅

原帖由 karenkws 於 11-10-2010 12:24 發表
我今日照左啦, 頸皮0.15cm, baby長6.16cm, 初步ok, 過兩日就有報告啦, 好緊張~~

今日baby好活躍, 狂郁手腳, 好好笑~~好在都係5分鐘內check到, 都算佢乖~~

恭喜你~ 我今日都PASS 左啦~
但我個BB就好懶啦..一照到佢個陣佢一D都唔郁(我又唔識睇心跳wor), 真係嚇C我...跟住我老公同醫生都叫我唔好甘緊張,跟住佢就開始郁啦..heehee...

別墅

你好叻呀, 見你向第二個post到知道bb性別, 我就要等多4w啦~~~~~~~~

醫生話我肚皮厚, 佢話應該見到晒手指仔腳指仔, 我就只數到手指咋, 腳指就睇唔清啦~~~

原帖由 bbmelodycc 於 10-10-11 20:04 發表

但我個BB就好懶啦..一照到佢個陣佢一D都唔郁(我又唔識睇心跳wor), 真係嚇C我...跟住我老公同醫生都叫我唔好甘緊張,跟住佢就開始郁啦..heehee...
...

大宅

原帖由 karenkws 於 11-10-2010 20:36 發表
你好叻呀, 見你向第二個post到知道bb性別, 我就要等多4w啦~~~~~~~~

醫生話我肚皮厚, 佢話應該見到晒手指仔腳指仔, 我就只數到手指咋, 腳指就睇唔清啦~~~

...

當我問醫生會幾時真正肚漲既時候, 佢話最快都要等1個月, 但因為我個肚腩大, 所以可能會再耐d...:tongue:

醫生話個性別係70% only..未作準, 其實我就乜都睇唔到..heehee

大宅

放心吖,一定冇問題架!等你好消息!
你bb都幾大隻bor,有6.16cm長。唔錯唔錯!:D
原帖由 karenkws 於 10-10-11 12:24 發表

大宅

恭喜你呀!你bb真乖呀!知道醫生幫佢做檢查就定定比醫生check! 放心晒,唔好諗太多吖!;)

原帖由 bbmelodycc 於 10-10-11 20:04 發表

...

男爵府

畀面勳章

原帖由 karenkws 於 10-10-11 20:36 發表

...

我有個大肚腩, 即係都肚皮厚啦.... 唔知下個monday見得清唔清楚呢?

男爵府

畀面勳章

原帖由 bbmelodycc 於 10-10-11 20:56 發表

當我問醫生會幾時真正肚漲既時候, 佢話最快都要等1個月, 但因為我個肚腩大, 所以可能會再耐d...:tongue:

醫生話個性別係70% only..未作準, 其實我就乜都睇唔到..heehee ...

其實我都係男/女都冇所謂; (換了以前就好想係仔先, then係女) 早d知可以唔會叫錯 & 買野都知買咩色 ^^

首頁

尾頁

跳至