跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我最後一次M 到FIRSTDAY 係 8月17日呀///有無人可以話我知。。?

大宅

原帖由 nancy2152003 於 10-10-13 14:17 發表
我最後一次M 到FIRSTDAY 係 8月17日呀///有無人可以話我知。。?

應該係5月24...但醫生會因應阿b size再set過預產期架, 我都未有, 要下次覆診先度...

6W3D- 0.38cm
9W6D- 2.10cm
12W2D- 5.9cm

複式洋房

Thx so much ar ,你係唔係第二胎..?我第二胎, 都嘔得好嚴重, 間唔中要食止嘔, 唔係訓攪都想嘔...

大宅

原帖由 nancy2152003 於 10-10-13 14:32 發表
Thx so much ar ,你係唔係第二胎..?我第二胎, 都嘔得好嚴重, 間唔中要食止嘔, 唔係訓攪都想嘔...

我第一胎ja...上星期嘔得好勁...又成日反胃...反而呢個星期踏入week7竟然好番好多...不知幾擔心...唔知點解d反應小左...好在, 個胸都仲係好痛...

男爵府

好媽媽勳章

我都係呢日呀, 正常排卵的話edd 係 24/5, 不過我遲幾日排卵, 而家變左 28/5, 下次照超聲波再confirm 幾時

原帖由 nancy2152003 於 10-10-13 14:17 發表

男爵府

好媽媽勳章

我又係呢兩個禮拜反胃情況多左好多, 但又嘔唔出嘢, 個胃頂住頂住, 好辛苦

大宅

原帖由 daisylhn 於 10-10-13 15:04 發表
我又係呢兩個禮拜反胃情況多左好多, 但又嘔唔出嘢, 個胃頂住頂住, 好辛苦

我6week時坐完車就一定嘔曬d野出黎, 7week開始就無啦...只係有時胃頂頂.....同埋我都食到野~~無之前咁樣無曬胃口...

大宅

我由星期日開始就嘔得好勁.... 每日at least 嘔兩次, 今朝頂唔順係公司嘔晒d 黃胆水出黎...

我每日只係中午食碗面同夜晚食碗米粉, 但食完都會嘔返出黎... 我膽心自己無營養呀... 但又迫唔到自己食野喎.... 究竟係咪應該去睇醫生睇下有冇需要拿d 止嘔葯...

複式洋房

我第一胎食咗一次止嘔, 但第二胎,超唔舒服,嘔得好嚴重, 仲攪到餓過饑,入咗醫院掉鹽水, 所以無計要食止嘔藥,

複式洋房

我會26/10再去看醫生,,,, 到時問下佢先......都好緊張...

quote]原帖由 daisylhn 於 10-10-13 15:02 發表
我都係呢日呀, 正常排卵的話edd 係 24/5, 不過我遲幾日排卵, 而家變左 28/5, 下次照超聲波再confirm 幾時

[/quote]

首頁

尾頁

跳至