論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

仲有...恭喜你. 為香港僱主争氣,香港僱主唔係水魚。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 janjan88 於 10-12-13 13:51 發表
我HB終於完整打咗個上COURT過程出來, 因為我係証人不能在COURT...

整件實在要多謝各位既SUPPORT, 尤其是Winnie, Fa姐, Cherry, Pollywood, 同埋我班中學同學 (不便開名!)

今次將事情完全POST出來, 因為好明白箇中 ...

唔好客氣,反而多謝您HB分享個case上黎就真.
我唔太記得您呢個case啦,您係咪sms比我當日上庭現場個位?

p.s. 最好您將呢個分享copy去您第一個post入面,等以後有僱主想睇下都唔駛追版搵.

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 janjan88 於 10-12-13 13:51 發表
我HB終於完整打咗個上COURT過程出來, 因為我係証人不能在COURT...

整件實在要多謝各位既SUPPORT, 尤其是Winnie, Fa姐, Cherry, Pollywood, 同埋我班中學同學 (不便開名!)

等待驗證會員

複式洋房

我好擔心tim!!! 我嚟緊1月會炒工人, 但無知的我唔知出現金有問題. 由此至終我都是發現金, 簽字核認. 佢告我時點算?!

複式洋房

我告唔入個工人, 而家比佢反索半年人工及生活費用!!
半年前因事報警炒左個工人, 但個case police查左半年, 律政司而家話唔夠證據唔告佢, 而家佢去勞資審裁處索償代通知金, 長期服務金等.

*但有一樣唔明就係連這半年(六至十一月)的薪金(Damages for Loss of Earnings$3580*6 ),(Board / Lodging $25* 180days) , (Extension of Visa $160 x 6Months) 加起來二萬多元, 向我索償, 有無人知為何這些都可以索償?
你地有冇人或網站資料可以幇手!:-(

大宅

我都要上勞資,工人未夠一個月,未有出糧記錄,工人自己執行李走,現場有錄影她要求辭職的短片和辭職信,請問調觧員會睇短片嗎,因為收文件當日未提供短片.

首頁

尾頁

跳至