跳至

首頁

尾頁

大宅

囝囝十一個月啦,咁耐都只肯食糊仔,唔肯食其他嘢,又唔要飲水,同奶粉,只飲母乳,都未頭痛完佢咁揀食,呢個月開始經常餵到差唔多食完碗糊仔,佢就全冇預告開水喉咁吐返晒成餐糊仔出嚟,以為佢太飽,就餵少D啦,由6安奶開的糊仔,減下減下而家只食到4安,下個月返醫院打針,都唔知keep唔keep到條生長線,點算呢?

複式洋房

好媽媽勳章 畀面勳章

會唔會係佢唔舒服先會有呢個情況呢? 如果唔係餐餐係咁, 睇定啲先啦. 因為下個月都返健康院可以問下姑娘. 但係bb應該要開始食粥仔, 慢慢每日小小俾佢試下等佢習慣下喇.

原帖由 jwmae 於 10-10-13 15:25 發表
囝囝十一個月啦,咁耐都只肯食糊仔,唔肯食其他嘢,又唔要飲水,同奶粉,只飲母乳,都未頭痛完佢咁揀食,呢個月開始經常餵到差唔多食完碗糊仔,佢就全冇預告開水喉咁吐返晒成餐糊仔出嚟,以為佢太飽,就餵少D啦,由6安奶開的糊 ...

大宅

HIHI.我個仔同你情況一樣...只係鐘意食糊仔,包包,同奶奶..其實真係冇咩問題, 因糊仔都好好營養架~~唔洗太擔心...d bb係咁架...佢想食..就自然會食..你(big)佢都冇用..
另,宜家佢食少左...如體重各方面都ok, 就唔怕~~加油呀..媽媽

大宅

你會唔會試下放D菜蓉,肉蓉 OR 生果蓉落D糊仔到俾佢慢慢試下D味同多D營養俾佢?

複式洋房

我個仔也不愛吃粥..... 每餐也只吃少少,唯有不停努力,轉花款 ...... keep住每日餵兩餐(早晚),早上又比白方包(查少少連奶)...... 希望有天他會愛上,d 粥不要煲太久,我個b鍾意有口感..... 其實他們要開始學咀嚼了,所以不應吃糊仔了....... 以上是我的愚見!!!!
原帖由 jwmae 於 10-10-13 15:25 發表
囝囝十一個月啦,咁耐都只肯食糊仔,唔肯食其他嘢,又唔要飲水,同奶粉,只飲母乳,都未頭痛完佢咁揀食,呢個月開始經常餵到差唔多食完碗糊仔,佢就全冇預告開水喉咁吐返晒成餐糊仔出嚟,以為佢太飽,就餵少D啦,由6安奶開的糊 ...

大宅

我有加D baby food 落D 糊仔度比佢食,佢有D食有D唔食啦,但係佢好似越食越少咁,就算D食物好有營養,都要食得夠先得架... 大女好似佢咁大時日日食蘋果,通心粉同飯仔啦,呢個人仔咩都唔吞,放得到入口,一係吐返出嚟,一係梗親嘔返出嚟

首頁

尾頁

跳至