在職全職

跳至

首頁
12345...30

尾頁

複式洋房

有冇住將軍澳全職媽媽??

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

ac321 發表於 11-7-7 15:21
我個仔返埋下星期先放暑假 => same as my kids
Today is too hot! I may go to swim with my kids tonight. ...

NIGHT唔怕D水會凍咩?

我多數2,3點游(近排仔仔一係放假,一係放半日)..
平常佢返學既日子..如果係學校做晒功課就游4-5PM...如果回家重要做功課就游6-7PM...
講真...4-5PM時D水重好暖下...又有D太陽...6-7PM..D水就有DD凍啦

珊瑚宮

vanillaboat 發表於 11-7-7 15:37
我個囝6個月大,其實早排已經好想同佢游水,但daddy話紅xx,到現在都未去過……

...

我同仔仔差唔多日日游呢..
不過我仔8歲大

珊瑚宮

w.c.chong 發表於 11-7-7 15:05
係啦~近排你地咁靜既~我好少留言~係睇你地多咋~我個仔返埋下星期先放暑假,你地仔女呢???
...

我仔返到下星期三囉..
但係依家只係返上午....11點幾就放學囉..都唔會點得閒啦

民房

回覆:將軍澳全職媽媽??

我個囝6個月大,其實早排已經好想同佢游水,但daddy話紅xx,到現在都未去過……

侯爵府

好媽媽勳章

我個仔返埋下星期先放暑假 => same as my kids
Today is too hot! I may go to swim with my kids tonight.

伯爵府

好媽媽勳章

係啦~近排你地咁靜既~我好少留言~係睇你地多咋~我個仔返埋下星期先放暑假,你地仔女呢???

珊瑚宮

周圍都好靜丫

複式洋房

回覆 yiutingmum 的帖子

Hello!

我住坑口.

大宅

alicechristian 發表於 11-6-13 12:21
HIHI....
我住坑口架, BB依家44日, 成日都係屋企, 我都好悶, 都唔知有咩好做, 電視又無野好睇~~~~BB 又太細 ...

Hi~我都係坑口媽咪~

我大囝14個月大,都係由滿月開始日日帶佢出街!so far一直都好活潑&冇乜病痛~
而且多d同bb外出,對佢身心發展都有好處!

BB細時,如果係屋企的話,我做得最多就係對住佢唱兒歌~ 一路唱一路郁下佢d手手腳腳,bb就會好開心!
其次就係同bb影相,乜都影一餐,得閒睇返又覺得好得意~

珊瑚宮

alicechristian 發表於 11-6-13 13:15
咁你依家都係住係澳門, 你個仔依家幾大呀?
我想問下你, BB幾大開始會識得同人玩架?
...

我仔8歲啦..上年搬左返HK住囉..
BB幾大識到人玩..其實2,3個月就識反應..知你叫佢同佢講野...
4,5個月識轉身,開始學爬就已經好好玩

複式洋房

月希 發表於 11-6-13 12:55
其實推BB車..帶BB去下商場..都冇乜所為既..
我仔滿月..我就帶佢搬去澳門住囉..因為老公當年係果邊工作...
...
咁你依家都係住係澳門, 你個仔依家幾大呀?
我想問下你, BB幾大開始會識得同人玩架?

珊瑚宮

alicechristian 發表於 11-6-13 12:21
HIHI....
我住坑口架, BB依家44日, 成日都係屋企, 我都好悶, 都唔知有咩好做, 電視又無野好睇~~~~BB 又太細 ...

其實推BB車..帶BB去下商場..都冇乜所為既..
我仔滿月..我就帶佢搬去澳門住囉..因為老公當年係果邊工作...
之後我都係日日同仔仔去下公園,去下超市..行下新八佰伴...
個個月都同佢來回港澳....

在我黎講..完全唔覺得有問題..
我仔小病痛又外向..活躍開朗...
我覺得有D都係因為佢細個..成日出街見到陌生人多..就唔怕陌生,外人...
健康D係因為適量地接觸細菌,曬太陽吸收多D維他命D咁...

你知嗎...小BABY係太CLEAN既家居生活...一出到街..接觸到D勁少少既菌就會病...
但係如果由細都有接觸細菌(當然唔係多,但係唔駛特別乜都消毒果隻囉)...佢地會少少,少少咁加強抵抗力的

複式洋房

HIHI....
我住坑口架, BB依家44日, 成日都係屋企, 我都好悶, 都唔知有咩好做, 電視又無野好睇~~~~BB 又太細個, 成日出街又唔係咁好........超悶~~~
你地平時係屋企有咩做呢...

珊瑚宮

monsterhunter 發表於 11-6-12 01:06
回覆 月希 的帖子

我囡囡太細丫,好多野都唔太o岩佢宜家學

果個章..新年果時拎架...好耐架啦喎..
不過近期係好似有新章....

大宅

畀面勳章 大廚勳章

回覆 月希 的帖子

我囡囡太細丫,好多野都唔太o岩佢宜家學

佢宜家學返緊playgroup , 芭蕾舞和畫畫

但playgroup 七月中就無了,都唔知再比乜佢讀

同埋我囡囡八月中開學,好多summer course 都係去到八月尾

超多野夾唔到丫,唉

我無上黎一星期,點解你地多左個兔年勳章既, 宜家仲有冇得囉架

珊瑚宮

monsterhunter 發表於 11-6-11 00:50
我又返黎啦.
LEE 排忙緊,比亞囡暑假學D乜丫,你地有冇好提議丫

都係畫畫,音樂..同d補習...

我仔上年就係樓下畫畫同補習..另外去又一城溜冰...會所跆拳道..

今年因為8 月會唔係hk..
只係同佢報左7月2個week既機械人學會砌機械人..
一日有親子war game...
跆拳道(由上年keep住學)
如果真係太得閒..7月可能重會同佢報drawing...

珊瑚宮

LuckyFish 發表於 11-6-10 23:56
回覆 月希 的帖子

佢地數真道d咩呀? 可唔可以講多d呀?

我仔唔係讀果間..我冇留意丫..佢地呻完....我聽左就算..
有一個話英文程度..唔係學校講得自己咁好囉...因為佢囡囡本來讀國際學校的...
另一個都係d行政問題....同埋入面d學生好勢利...等等囉...

其他唔係咁記 得

珊瑚宮

evapecosbb 發表於 11-6-10 23:51
回覆 月希 的帖子

好呀!

唔比拖?
我仔細個學行..我有用學行帶(左右2邊有條短帶...等大人唔駛彎腰扶bb行)...換條長帶就會變防走走帶...因為佢走唔遠..好快就學識..出街要拖實大人

大宅

畀面勳章 大廚勳章

我又返黎啦.
LEE 排忙緊,比亞囡暑假學D乜丫,你地有冇好提議丫

同埋亞囡宜家學多左野,成日都走出走入, SO累到死,有時同陪佢訓覺,我自己都訓埋一份,懶得起身丫,

首頁
12345...30

尾頁

跳至