自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

職員話唔可以用黎儲分!因為佢地屈臣氏有會員咭,只能用佢地會員咭黎儲分!
雖然佢有俾申請表我,申請表亦寫明可以同現有易賞錢咭連結一齊儲分,但係,佢都收舖啦,唔通依家申請咩,又唔知係咪即時生效...

結果,我都係蝕左分俾佢!orz

大家有儲分要小心呢個新制度!

禁止訪問

大宅

畀面勳章

同現有易賞錢咭連結一齊儲分<------咁咪即係可以用易賞錢儲分lor,點解唔得呀?

唔可以用易賞錢儲分係幾時開始架?我上個星期去買野佢都有問我攞易賞錢儲分喎。

大宅

原帖由 avyyue 於 10-10-14 02:38 發表
同現有易賞錢咭連結一齊儲分

大概係,屈臣氏會員咭個廣告賣幾耐就幾耐...

我求先睇左張會員咭申請表,佢話如果想連返已申請o既易賞錢咭,就要填申請表再交還舊咭俾佢換屈臣氏會員咭。

我就話張易賞錢未開封全部一齊o者,但係好多人細咭都分左俾親戚又或者主咭唔跟身,突然話要拎張咁o既野出黎換... 唔怪得我前一組顧客一男一女,個男人申請會員咭啦!可能因為女方無帶舊咭連唔到戶口,又唔想蝕!

侯爵府

好媽媽勳章

咁煩o架~~
o係咪百佳果張易賞錢card,而家去屈臣氏唔可以用黎儲分呀?要儲分就要用返屈臣氏會員咭呀?

咁我有百佳果張易賞錢card,想連返佢係咪要申請屈臣氏會員咭時,一齊交出成set百佳果張易賞錢card,先可以連返佢 or 交出是旦一張百佳果張易賞錢card呀??
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

大宅

原帖由 sandy2008 於 10-10-14 03:33 發表
咁煩o架~~
o係咪百佳果張易賞錢card,而家去屈臣氏唔可以用黎儲分呀?要儲分就要用返屈臣氏會員咭呀?

咁我有百佳果張易賞錢card,想連返佢係咪要申請屈臣氏會員咭時,一齊交出成set百佳果 ...

我張易賞錢就係百佳填表申請、一大三小o既易賞錢咭。我拎埋出黎俾屈臣氏職員睇,佢好清楚咁話係儲唔到分落去因為依家要用屈臣氏會員咭先得。

至於係要交晒全套易賞錢咭定係交還主咭就得,屈臣氏會員咭申請表無寫明,只係寫要連同申請表一齊交出(hand in)舊咭。

岩岩睇網上版申請表,佢話:
每個現有易賞錢戶口可以同4個屈臣氏會員咭戶口合併
每個屈臣氏會員咭戶口只可與1個易賞錢戶口合併

即係話:
屈臣氏會員咭應該無子咭,最多四個會員可以將屈臣氏戶口聯入同一個易賞錢戶口度。

真係好煩...
http://www.watsons.com.hk/membership/chi/faq.html

仲要五蚊一分,於7/11前買滿$150先肯送800分,填埋問卷再送200分...

換句話講,我唔儲分唔申請就買左野,更蝕。下次我要由頭儲o個$150購物額先有800分送!

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 041810537 於 10-10-14 04:00 發表

我張易賞錢就係百佳填表申請、一大三小o既易賞錢咭。我拎埋出黎俾屈臣氏職員睇,佢好清楚咁話係儲唔到分落去因為依家要用屈臣氏會員咭先得。

至於係要交晒全套易賞錢咭定係交還主咭就得,屈臣氏會員咭申請表無寫明,只 ...

唓!!!mouth: 估唔到,依家去買嘢都咁差煩!!!:;pppp: :;pppp: 好在我家附近屈臣氏唔就腳,好日都唔去吓,所以無咩影響!!
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

大宅

畀面勳章

佢做到咁即係迫我地過檔去萬0姐

咁佢果d分可以換咩呀?

大宅

原帖由 avyyue 於 10-10-14 05:07 發表
佢做到咁即係迫我地過檔去萬0姐

咁佢果d分可以換咩呀?

500分=10蚊
屈臣氏品牌有折
生日有禮
100分可以換一D唔知係乜o既券
又或者100分加錢可以換身體檢查
http://www.watsons.com.hk/membership/chi/about_card.html

易賞錢我就唔知喇,百佳同屈臣氏向來唔就腳。真係估唔到第一次用易賞錢咭結果就係鳴金收兵,我樓下明明就有萬寧同惠康,大概第日都係去返幫襯佢地算數。

伯爵府

魅力王子 好媽媽勳章 畀面勳章

我覺得好煩lor!每間店舖都要唔同卡.儲個小小分我咪要帶好多卡.以前一張八達通已經可以係幾間商舖儲分,依家都唔得了,所以我已好耐無儲分了.

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

點解屈臣話唔比用百佳卡儲分,換卡時話可以照用百佳卡買嘢儲分,只不過無得買屈臣自家品牌折扣優惠.

我覺得佢哋今次'敎'到好亂,自己職員都唔清楚,網頁又講啲唔講啲.

(這段資料看完就算,已過時看新的)
大家換了咭未?

溫馨提示:

因每間分店講解合拼後細卡的積分處理問題都不相同,今日百佳傍邊新開屈臣,見有上層管理人員在場,這是上層管理人員對有關問題的正確解答.

百佳卡合拼屈臣卡注意事項:

1.換卡之前要查看有無積分會在6星期內到期,有要拿出來先換卡,因換卡之後4-6星期內不能提分只能儲分.在這時段內啲積分到期無拿出來就會無了.

2.用大卡合併屈臣卡,3張細卡啲分會入番同一戶口.細卡不用換.在屈臣細卡不會有買(屈臣自家品牌折扣優惠)只有儲分及易賞錢優惠.屈臣卡有買(屈臣自家品牌折扣優惠).

3.用細卡換屈臣卡,啲積分會入落另一戶口.
例:
(大卡+3張細卡)都換了屈臣卡就會變了4個獨立戶口.

大卡無換+3張細卡換了屈臣卡=4個獨立戶口.

(大卡+1張細卡)無換+2張細卡換了屈臣卡=3個獨立戶口.

(大卡+2張細卡)無換+1張細卡換了屈臣卡=2個獨立戶口.

所有積分會在交表後6星期入番新戶口.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

咦...我早2日去買野..都重用得易賞錢卡架喎.....

子爵府

我尋日整左啦,已經將百佳d分過埋去屈記張卡到

大宅

醒目開學勳章

又多啲機會攞啲資料轉來轉去,賣來賣去。

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 littlepigstores 於 10-10-14 09:37 發表
又多啲機會攞啲資料轉來轉去,賣來賣去。

agree~~
D所謂會員制度, 等於消費者比埋錢將自己d資料比商戶,
拱手將個人資料交比佢, 等佢地拎去賣.

平得嗰少少, 又鬼咁多條款限制, 去藥房買野, 慳埋肯定多過儲分賺嘅.

伯爵府

所以葯房有口既就向葯房買,但食品飲品就向超巿入。

大宅

佢地話可以用百佳咭哇
原帖由 041810537 於 10-10-14 02:08 發表
職員話唔可以用黎儲分!因為佢地屈臣氏有會員咭,只能用佢地會員咭黎儲分!
雖然佢有俾申請表我,申請表亦寫明可以同現有易賞錢咭連結一齊儲分,但係,佢都收舖啦,唔通依家申請咩,又唔知係咪即時生效...

結果,我都係蝕左分俾佢!orz
...

公爵府

畀面勳章

咁張屈人咭又可唔可以儲豐擇分???

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

賴野....仲用細卡換左卡tim !!!! 咁易嘗錢卡 d分轉鬼到去張屈人寺卡度呀 ?! 我都唔係主卡換!

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都申請咗"屈銀紙"會員,

佢話可以同百佳一用, 啲分係一齊儲....

首頁

尾頁

跳至