自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

EQ又高,睇得出佢好努力為香港市民做事

大宅

我都覺得佢做得好好

大宅

原帖由 yoyobb 於 10-10-15 12:42 發表
曾特首公務員底出身, 普通家庭非有錢人成長背景, 關心香港愛香港, 好難再有人做得佢咁實務, 而且佢好有威嚴代表到香港~

任期有限, 如果只為民望, 咩都比咩都批(e.g. 加綜緩起居屋加生果金) 咁香港將來會係點? 錢從 ...

agree

大宅

第時普選出黎果條特手, 咪遲早又被人剷到上天花版, 講緊佢係被市民選出來又如何??
總之邊個做特首邊個都會見光死...因為依家果班痾屎唔出賴地硬班友仔..."日日都想快快樂樂, 不勞而獲!!"

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

原帖由 娜娜媽. 於 10-10-16 02:38 發表
我相信劉華會幾好.....

講笑炸.....

找泛民人士(如長毛、何X仁)當特首應該沒有人罵,因為罵曾蔭權的始作俑者就是這班人。

說笑吧!

珍珠宮

原帖由 yoyobb 於 10-10-15 12:42 發表
曾特首公務員底出身, 普通家庭非有錢人成長背景, 關心香港愛香港, 好難再有人做得佢咁實務, 而且佢好有威嚴代表到香港~

任期有限, 如果只為民望, 咩都比咩都批(e.g. 加綜緩起居屋加生果金) 咁香港將來會係點? 錢從 ...
同意!呢個背景已經幫忙唔少,換隻飲紅酒大的大少做野,我相信仲白痴呀!

我都支持曾特首!

我想呢個topic見報,比特首知道香港市民支持佢!

珍珠宮

原帖由 agape 於 10-10-16 01:36 發表
這位不合格的特首.
政策完全偏重大商家.
這幾年,香港貧富不均全球愈來愈嚴重.
地鐵巴士的士渡輪隧道租金樓價樣樣加.人工却一樣.現還想搞亞運、又不重建居屋......
環保問題更是得個講字,什麼"藍天白雲"....
得啖笑.
...
其中一個原因係大量大6低質素人來香港,呢樣特首控制唔到。另外,個市比大陸資金炒到慶合合都唔係特首可以話事。講到呢到,我有d被輪姦既感覺

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

I don't think if the leader is voted by all citizens, the quality of the leader must be better wor..it depends on the quality of 選民.

e.g. 班垃圾會怪獸 in legislative council come from 民選.....

Still don't know why some people voted such 無修養 and let them 掟鞋掟蕉 in the meetings.

原帖由 tokyobaby 於 10-10-16 08:38 發表

when all citizens have vote and say for our leader,
that leader is surely better than Tsang, at least we choose him.

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 B媽-Blue 於 10-10-14 15:40 發表
EQ又高,睇得出佢好努力為香港市民做事

向人掟筆同埋folder係EQ高嗎?

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

禁止訪問

大宅

我相信劉華會幾好.....

講笑炸.....
原帖由 chinatea 於 10-10-16 02:06 發表

咁邊個做先合格呢?舉d例子出來呀,比大家揀下呀.

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 agape 於 10-10-16 01:36 發表
這位不合格的特首.
政策完全偏重大商家.
這幾年,香港貧富不均全球愈來愈嚴重.
地鐵巴士的士渡輪隧道租金樓價樣樣加.人工却一樣.現還想搞亞運、又不重建居屋......
環保問題更是得個講字,什麼"藍天白雲"....
得啖笑.
...

咁邊個做先合格呢?舉d例子出來呀,比大家揀下呀.
<br><br>

大宅

見佢前面就憎佢後面

禁止發言

大宅

醒目開學勳章

曾特首, 其實我都有少少鐘意左佢...

我覺得佢係真心為港人辦事, 只是時不與我, 對住一班貪得無厭既人, 有抱負難舒展.

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

我都支持曾特首

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 Bman 於 10-10-15 16:31 發表
今日食飯, 班同事係咁鬧施政報告廢, 係咁鬧特首唔起居屋, 話幫人儲錢, 其實逼人買果間"置安心", 又話果間屋無升值, 又話房協質素差!

講來講去, 又要人幫, 又要有錢賺, 我只係陪笑, 但係香港充斥住呢班人, 無得救!! ...

而家d人係咁ga la, 又唔想比咁多錢, 又要住得大, 住得好, 又要就腳, 心頭鬼咁高, 根本比乜佢都唔會滿意, 唔通唔駛錢, 比你住禮賓府咩, 同佢哋講多都嘥氣mouth:

首頁

尾頁

跳至