婆媳關係

跳至

首頁
34567...34

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 環保接龍勳章

我都要追呀,精彩。

大宅

當時係咪好細個???年齡係女人既秘密呀,我只可以同你講我而家係2x歲啦.
jesuslovesyou :你講既野好中呀.
有時真係 ....唔訓練過, 真係唔識 "防" 呢d "老手".....(佢地做左咁多年人, 點都有d "江湖心得", 有時又 有番咁上下錢......對於年輕新抱 & 兒子來說, 真係 財x勢大 ---> 佢地仲要 以 "孝" 去靭住 囝囡的錢, 等囝囡不能獨立, 要靠佢地 --> then 就繼續做佢地既 慈母慈父... 但囝囡就食遠比佢地"食" 住....)

珍珠宮

開心吸收勳章

傢俬電器買左十萬蚊咁貴?

雖則你99話會俾番錢你地
如果發生係我身上,我唔會問老人家攞番錢

複式洋房

一口氣睇晒~ 真係好想知最後係點~

http://hk.myblog.yahoo.com/littlekkk

水晶宮

精彩

大宅

你教漏一個字在前面, 就是 "作" 字.

原帖由 Ednice 於 10-10-16 05:52 發表
樓主一定係讀書時未學過寫呢個字喇~等我教你寫啦~~~~"死"

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

唔止...其實係前面加個""字都唔錯
原帖由 chuiiris 於 10-10-17 10:32 發表
你教漏一個字在前面, 就是 "作" 字.

禁止訪問

大宅

cloudwingwing 其實由頭到尾我地都冇問過99攞番錢呀.知唔知點解用左十萬咁多呀?99一早話叫我地幫佢睇同買,佢唔得閒,之後會比番錢我地.........之後仲不停同我地講佢所有電器都要買大排子,要買最好既,怕買雜嘜品牌易壞,我地有三間房,佢要我地買三張床,我地話唔駛三張啦,二張都夠啦,99又話放定張床以備不時之需...........根本我地一早都唸住只係暫時住既,唔會買咁多野放呢間屋度,只不過99由頭到尾計劃好晒,要坤到我地用晒d積蓄,不停要求我地幫佢買咩買咩,唔貴都唔叫我地去買............一句講晒,真係估唔到佢可以咁囉

大宅

我比左bb比99揍左一個星期,我要等我真係完全好番晒我先接番bb番黎訓.
接左bb番黎訓第二日比番2姑,返返下工突然收到老公電話話bb發燒,我話今朝都好地地架?老公又話99已經帶左bb睇醫生,叫我放心.
晚上去99家打算接bb,老公都同行,99話bb病緊,夜晚成日都會樓計,怕我唔夠精神返工辛苦,又怕我經驗唔夠唔識照顧bb,佢呢邊人多好照應,果邊得我同老公喎,我想出聲拒絕之際,老公搶先答99話好呀!我即刻嬲到
老公返到屋企同我講話佢阿媽講得都岩,佢要冇得訓佢要捱由得佢啦.......不停講埋呢d藉口.bb一好番我即刻接番手啦,點知99話阿2姑同佢講bb係我度訓左一晚之後今朝好扭計,訓訓下又札醒.................我冇理99呀,晚上如常接走bb,果晚雷電交加落大雨,半老公返工只得我同bb,夜晚12點到,99衝左上黎,不停拍我房門叫我開門,我都唔知佢仲咩咁驚,99話佢訓訓下聽到神既提示,話如果bb今晚同我訓會有危險,我話有咩危險呀?你講我就要信架,你咩意思呀?99話你細個唔知咁多架喇,唔怕同你講埋,神同我講你會克住bb架,點解之前發燒呀?你仲唔明咩?唔係唔比bb比你呀,我個仔係度就得,你同bb單獨相處就唔得,問我係咪想個仔有事呀?我好唔開心,我當然唔會信佢呢番不知所謂既野啦,我不停同佢互搶bb,bb被我地叫既嘈吵聲嚇到大哭,99突大聲叫我唔好再擔,話如果bb今晚同你訓完真係有事邊個負責,呢d係神既意思呀?唔可以唔做架......我唔係唔比你掂個仔呀,只係唔想你單獨同佢訓,你放心啦,我會同你聽日問下神有冇解決方法,我一定會幫你既,你去訓啦,聽日要返工架.我當場呆左不停咁喊,打比老公同佢講番呢件事,點知老公比我既答覆係..................佢要揍咪比佢揍飽佢囉,同佢爭咪盞自己辛苦?夜晚揍住佢你都知幾辛苦架啦,個仔係你始終都係你既,咪等佢揍順左戒埋夜奶你先自己揍番囉........唔好同佢嘈喇,都咁夜,由得佢啦. 我真係超超超傷心...........點解老公都唔幫我既?

男爵府

醒目開學勳章

佢個仔點會諗到自己阿媽係同你鬥緊兼欺負你丫.
佢只覺得阿媽好錫個孫,寧願辛苦冇覺好訓都要抱走個孫,
你又可休息,仲有乜好嘈丫,由佢抱囉.

你奶奶攻心計,喺你老公面前一直係慈祥和善嘅樣.
好多野真係唔可以睇表面呀.

睇到我都嬲埋一份呀!!!!!

原帖由 mrsleung0716 於 10-10-17 15:28 發表
我比左bb比99揍左一個星期,我要等我真係完全好番晒我先接番bb番黎訓.
接左bb番黎訓第二日比番2姑,返返下工突然收到老公電話話bb發燒,我話今朝都好地地架?老公又話99已經帶左bb睇醫生,叫我放心.
晚上去99家打算接bb, ...

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

妳99真係恐怖喎 !!!如果妳當時同佢撐到行,分分鐘有血案發生 !

子爵府

好媽媽勳章

追...追...追

水晶宮

...追~~~~~`

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

我又追~~

真係好變態呀
我家有個跆拳小子,仲有影后妹妹

大宅

上一回講到佛.

下回你估出什麼,

大宅

畀面勳章

原帖由 chuiiris 於 10-10-17 17:33 發表
上一回講到佛.

下回你估出什麼,

出祖先..
話個bb唔跟得阿媽湊,
跟阿媽湊會成日病..

版主

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

一口氣睇晒…劇情好緊湊!追……

大宅

經過呢件事之後,我同老公關係差左好多,有時會唸埋一邊怕老公會同99一齊害我.我呢個時候懷疑自己有產後抑鬱.............對住個bb都好似好迷茫咁,什麼事都提唔起勁,唔想同人講野唔想出街............
有一晚,我訓訓下聽到有開門聲,有聽到有人講野,我即刻叫醒老公,話好似有人入左黎,我老公以前我幻聽叫我放鬆d唔好唸咁多啦.....我唔理佢出去睇下,完來係佢妹妹帶左個男人入左我其中一間房訓.....我即刻問老公,阿妹有冇同你講今晚帶人上黎呀?老公話冇喎.我之後冇再講咩.........黑口黑面啤住老公,老公冇理我訓覺.
之後一個星期有3~4晚妹妹都帶人返黎訓,我頂唔住同老公嘈,呢度唔係時鍾酒店,要搞出去攪啦,張床我留番比你個仔大個訓架,而家咁搞我接受唔到囉,你要同你妹傾下,老公好漫不經心咁答我,我覺得冇咩問題呀,呢間屋係佢阿媽買,我點叫佢唔好上黎訓呀?佢係我個妹,一家人黎冇所謂架,要講你自己同佢講囉.我話好呀,我一定會同佢講囉.我有佢妹facebook,我係fb度打,話我對事唔係對人,我唔想成日有陌生人黎我屋企訓,如果我屋企唔見左野邊個負責呀?同埋講番張床係比我個仔訓,唔想比d陌生人訓...............如果再係咁我會同99講.我咁講完之後佢阿妹都冇再上黎訓喇.:lol
但呢件事我老公唔係咁仲意我咁做,佢話一家人唔使咁計喎.........
同老公關係好差,我一放假都唔想留在家,我會揍bb去探我媽.......連續2個星期放假都同bb返外家,之後有一日99打比我話叫我唔好再帶bb去你阿媽度,我話點解呀?99話我阿媽住既地方以前好似係亂葬崗,好唔吉利,怕影響bb,我話咁好呀,我叫我媽搬啦,99你講啦,咩地方好呀,一定冇事既,我即刻叫我媽搬,99冇唸到我會咁講,當堂啞左一陣,我話點呀99,唸唔唸到呀?99轉得好快喎,佢話其實唔係係阿媽住既地方唔好,你你阿媽個人有問題呀,我唔好意思咁直接咁講怕你唔仲意呀.我話咁我阿媽又有咩問題呀?99話我阿媽刹氣大,比佢掂得多會短命d,仲叫我自己小心d,唔想bb早死就唔好比你阿媽掂,望下算喇. 我真係嬲到屎都滾,我話我唔信呢d野架,你講咩都得架,我點解要信你呀?我都覺得你刹氣大呀,同你講完野我成個人都好唔舒服,唔好話講野,一見到你唔知點解想嘔呀
99比我咁講嬲到死,不停鬧我冇家教.......我話總之一句講晒,你仲意吹水你吹夠佢,我唔會理你講咩.我只會做我認為岩,對得住良心既事.......

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

嘩.. 你99真係癲架.. 不過o個時你老公都唔抵幫... 好彩你而家已經脫苦海咋

好緊張!!!

首頁
34567...34

尾頁

跳至