婆媳關係

跳至

首頁
45678...34

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

繼續...繼續...你99真係極品

大宅

我99係咪好變態呀?
都唔明點解我可以忍咁耐
可能你地會當故事咁睇..............但好想比你地知道呢個世界真係有咁痴既人.
佢唸所有野都係想我同我屋企人唔好掂佢既內孫.佢要個仔冇老婆個孫冇阿媽,佢覺得佢地係佢既,唔想我搶走佢地.............
我最唔仲意99成日話咩問過神,神要咁呀,唔可以唔聽.99而家痴到係
神話全家都唔可以食牛,一食會有血光之災
神話我地只可以食xx牌食油,xx牌即食面,xx牌米.........等等
99仲話佢要幫子女積福,因為佢地好多孽債...怕子女受災,而家轉左食素.
唉~~~~~

大宅

係唔係叫你c6帶佢阿媽去睇下精神科,真係越睇越覺得佢唔對路

水晶宮

繼續...~~~

禁止發言

男爵府

醒目開學勳章

你奶奶佔有慾超級強,
總之喺佢歪念中,
邊個阻佢要佔有嘅野,
就邊個冇運行,要比佢話比佢咒.
佢信神都冇好事做過,
樓主你嗰時好慘,自己媽媽都無故比佢話!
你奶奶有情緒病兼心計多.

原帖由 mrsleung0716 於 10-10-17 18:32 發表
經過呢件事之後,我同老公關係差左好多,有時會唸埋一邊怕老公會同99一齊害我.我呢個時候懷疑自己有產後抑鬱.............對住個bb都好似好迷茫咁,什麼事都提唔起勁,唔想同人講野唔想出街............
有一晚,我訓訓下 ...

大宅

排一年都好過唔去睇呀

複式洋房

佢咪就係以為自己有幾個臭$又撞邪ka99lo
妳唔好嬲妳c6,佢都係工作太tried,又成日比妳個搞事99煩,妳都知佢一定唔會搞妳bb,妳不如快快手搵$即走仲好啦,借都要搬呀...right?

男爵府

育兒性格勳章

原帖由 mrsleung0716 於 10-10-17 15:28 發表
,點知老公比我既答覆係..................佢要揍咪比佢揍飽佢囉,同佢爭咪盞自己辛苦?夜晚揍住佢你都知幾辛苦架啦,個仔係你始終都係你既,咪等佢揍順左戒埋夜奶你先自己揍番囉........唔好同佢嘈喇,都咁夜,由得佢啦. 我真係超超超傷心...........點解老公都唔幫我既?

我真係第一次睇到 拍枱呀!!!!!

容許我咁講︰叫妳死佬 去死啦!!!!

&..... 妳呢個case, 真係榮登 我心中 "婆媳十大癲cases" 之一喇.....

當時的妳, 同妳c6既組合
簡直係 "(愚孝c6+淋善老婆 + 春虫虫x2) + 惡毒 99 " --> 絕配呀!!!
如果你看到面前的陰影,別怕,那是因為你的背後有陽光!

地球是運動的,一個人不會永遠處在倒楣的位置。

人不能太方,也不能太圓,一個是會傷人一個是會讓人遠離你,因此人要橢圓!

別再用0.5的思維管理這個2.0的世界了!

[強國]搞笑+發人深省的句子
http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=EP&message=2706370&highlight_id=0&page=1

珍珠宮

2023年兔年勳章

你同番99講:神話你講還講;要你5好罷祂上枱!叫你5好再作野!

樓主:快寫下文~~~~

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

"神話我地只可以食xx牌食油,xx牌即食面,xx牌米.........等等"

真係睇到噴飯, 佢就真係'神神地' 啦

男爵府

育兒性格勳章

原帖由 celery 於 10-10-17 16:23 發表
佢個仔點會諗到自己阿媽係同你鬥緊兼欺負你丫.
佢只覺得阿媽好錫個孫,寧願辛苦冇覺好訓都要抱走個孫,
你又可休息,仲有乜好嘈丫,由佢抱囉.

你奶奶攻心計,喺你老公面前一直係慈祥和善嘅樣.
好多野真係唔可以睇表面呀. ...

AGREE

真係未見過 咁惡毒既99....

人不能太方,也不能太圓,一個是會傷人一個是會讓人遠離你,因此人要橢圓!

http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=EP&message=2706370&highlight_id=0&page=1

大宅

我好想知個神點同佢講架,係報夢定現身呀

男爵府

育兒性格勳章

原帖由 mrsleung0716 於 10-10-17 18:32 發表
之後一個星期有3~4晚妹妹都帶人返黎訓,我頂唔住同老公嘈,呢度唔係時鍾酒店,要搞出去攪啦,張床我留番比你個仔大個訓架,而家咁搞我接受唔到囉,你要同你妹傾下,老公好漫不經心咁答我,我覺得冇咩問題呀,呢間屋係佢阿媽買,我點叫佢唔好上黎訓呀?佢係我個妹,一家人黎冇所謂架,要講你自己同佢講囉.我話好呀,我一定會同佢講囉.我有佢妹facebook,我係fb度打,話我對事唔係對人,我唔想成日有陌生人黎我屋企訓,如果我屋企唔見左野邊個負責呀?同埋講番張床係比我個仔訓,唔想比d陌生人訓...............如果再係咁我會同99講.我咁講完之後佢阿妹都冇再上黎訓喇.:lol
但呢件事我老公唔係咁仲意我咁做,佢話一家人唔使咁計喎.........

.....比我即刻摷醒老公,同佢講︰你係咪都想個囝 將來 漏夜帶條女 上黎 搞呢搞路 ?? 你精既, 你依家即刻去趕你個妹走!! 唔係我發癲 過去捉姦!!!

....樓主, 妳無癲 到真係好好彩
日日聽埋晒呢d 神神化化野
比你99 同你c6 精神虐待......

你c6 真係 "神神地" wo.....
99 搶走 個B 又話無事
個妹 帶個佬 上黎搞搞震 又話無事....
到底o係佢心中咩先係有事呀??

(& 佢成日up 埋d 似是而非既野︰間屋係你99 既...佢就可以上黎!?!?)

樓主, 好在妳係 "話當年" only
若妳依家 係咁...
我估你已經被我地一眾sisters左好耐...(點解要住99 的屋?點解唔同99 反面?點解.....)

&......你下次應該用"神" 黎撻番你99 ︰阿99~~ 神都同我講, 話我先係BB 阿媽, 要我好好保護BB, 唔好比d 無謂人搶走呀!!:;pppp:

ya....妳99 極度操控......好恐怖
我覺得佢精神有問題....

男爵府

育兒性格勳章

原帖由 t8480552 於 10-10-17 22:20 發表

我都想知....

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 環保接龍勳章

你经历了那么恐怖的事,没有疯了已算好彩了。
原帖由 mrsleung0716 於 10-10-17 19:03 發表
我99係咪好變態呀?
都唔明點解我可以忍咁耐
可能你地會當故事咁睇..............但好想比你地知道呢個世界真係有咁痴既人.
佢唸所有野都係想我同我屋企人唔好掂佢既內孫.佢要個仔冇老婆個孫冇阿媽,佢覺得 ...

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

令我諗起黃子華的楝篤笑
男人對女人講: 上帝叫我請你跳舞
女人唔睬佢
男人再講: 上帝話如果你唔肯跳...佢會懲罰你
女人望住個男人幾秒之後話: 我剛才望左你幾秒
上帝已經懲罰得我好緊要

樓主...既然佢咁鍾意搬個神出黎
你都可以以其人之道O者

原帖由 t8480552 於 10-10-17 22:20 發表

複式洋房

你奶奶走火入魔

複式洋房

真係好似追劇集咁追

男爵府

醒目開學勳章

Jesuslovesyou講得啱,
你嘅case直頭可列入婆媳十大,
呢種雙面人家婆,係容易令夫妻不睦,
慶幸你冇被人精神虐待到癲左,
你要繼續努力令自己生活過得好!!!

我等緊你分享埋呢個經歷結尾,
同埋想知你位神神地嘅惡毒家婆現況.

首頁
45678...34

尾頁

跳至