自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

囡囡今年讀 N1, 啱啱收到張通告話下星期學校會有個廚師日. 話個日唔駛上堂, 返去有個廚師 catwalk show, 又會整下嘢食, 玩下遊戲, 叫家長幫小朋友著廚師服?

我好 out, 唔係收到張通告既話, 我都唔知而家 d 幼稚園係有廚師日. 你地仔囡 d 學校有嗎? 你地會幫小朋友著咩衫? 係唔係便服再加條圍裙仔就得架喇??? 唔通真係要買套廚師衫嗎?

男爵府

其實係叫做 "廚師日" / "郵差日" / "警察日"
都係一個名堂為小朋友搞個活動,
廚師衫真係可以好多變化,
只要家長有心為佢準備好就得啦,
因為返到學校, 一係著到錯晒,
再唔係就係行行下唔見左一part,

很欣賞學校為幼兒搞多一點活動的教學,
好似 catwalk 可以訓練一下上台的膽量
衣著上的安排係一個好好親子的機會呀.

原帖由 吹水媽咪 於 10-10-15 13:38 發表
囡囡今年讀 N1, 啱啱收到張通告話下星期學校會有個廚師日. 話個日唔駛上堂, 返去有個廚師 catwalk show, 又會整下嘢食, 玩下遊戲, 叫家長幫小朋友著廚師服?

我好 out, 唔係收到張通告既話, 我都唔知而家 d 幼稚園 ...

複式洋房

原帖由 MayMayHK 於 10-10-15 13:55 發表
其實係叫做 "廚師日" / "郵差日" / "警察日"
都係一個名堂為小朋友搞個活動,
廚師衫真係可以好多變化,
只要家長有心為佢準備好就得啦,
因為返到學校, 一係著到錯晒,
再唔係就係行行下唔見左一part,

很欣賞學校為幼 ...

你知唔知邊一度可以買到啱兩歲半著既廚師服或者布料, 如果有時間, 我想
DIY 整套比囡囡著.

複式洋房

有無人知邊一度可以買到小朋友著既廚師服或者布料.

首頁

尾頁

跳至