婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

都唔知做咩鬼!!!成日係街都撞到99,佢住麗景,我住九龍,我工作要成日出街,有一次同佢係巴士站撞到,我於是求其上左一間巴士,去另一處再轉車,大大話話撞到有10次,好彩次次佢都見唔到我,係我9秒9即閃.希望次次都咁好彩啦

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

點解你甘驚佢呀?
我唔喜歡99但我係街見到佢都會同佢say halo

大宅

回覆 2# 安室だがな 的文章

我唔係驚佢,只係唔想見到佢,成日講是講非,c6面前扮可憐,c6唔係到講是講非,仲比說話我聽,見到佢煩死!!!八掛到死!!最鐘意講人d家事,我唔想知道人地d野,我亦唔想佢講我d家事比其他人知!總之99係好八,八婆一個!!!

大宅

唔怪得你咁驚佢咗!

原帖由 彤彤媽1205 於 10-10-16 15:55 發表
我唔係驚佢,只係唔想見到佢,成日講是講非,c6面前扮可憐,c6唔係到講是講非,仲比說話我聽,見到佢煩死!!!八掛到死!!最鐘意講人d家事,我唔想知道人地d野,我亦唔想佢講我d家事比其他人知!總之99係好八,八婆一個!!! ...

珍珠宮

2023年兔年勳章

原帖由 彤彤媽1205 於 10-10-16 15:55 發表
我唔係驚佢,只係唔想見到佢,成日講是講非,c6面前扮可憐,c6唔係到講是講非,仲比說話我聽,見到佢煩死!!!八掛到死!!最鐘意講人d家事,我唔想知道人地d野,我亦唔想佢講我d家事比其他人知!總之99係好八,八婆一個!!! ...

根本同我99一樣呀!
我99就因為咁樣扮好人(係C6面前)~~
所以我C6到依家仲以為佢真心對我好

複式洋房

你見到區就急急腳行, 話約左個客就來遲到米得嘍.
http://hk.auctions.yahoo.com/hk/booth/dongerleehk2002

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

哈哈,同我99一樣,不過我比你更激,大家住同一個屋邨,每隔一兩日總會撞到一次,但我次次都直行直過

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我都好怕行街見到99,
有次搭緊電梯,發現佢o係前幾級,
我想走又走唔到,
咁我就叫呀仔唔好出聲,
費事佢拎轉頭...
佢有個同行既8婆見到我的,
可能佢唔認得我啦~

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

C6都係甘, 話99對我好好, 叫我唔好再話佢WOR, 問我想佢點WOR, 俾C6激死.

原帖由 日月水火 於 10-10-16 22:56 發表
根本同我99一樣呀!
我99就因為咁樣扮好人(係C6面前)~~
所以我C6到依家仲以為佢真心對我好

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

甘我好好彩,,我老公知道6299既衰野,所以老公好體諒我,有時我唔想返去食飯老公都明白,我6299唔係甘識做戲,係我同老公面前都會同我囝囝講話我既衰,老公聽到就好嬲,會幾個月唔比囝囝佢地見

大宅

我最驚狗............但我覺得見奶奶仲驚過見狗................

珍珠宮

2023年兔年勳章

原帖由 tinlingyuetka 於 10-10-17 10:42 發表
我最驚狗............但我覺得見奶奶仲驚過見狗................

忍5住笑左

洋房

我99又係...勁勁勁鐘意講人地d家事!!!幾乎我日日都聽到==

原帖由 彤彤媽1205 於 2010-10-16 03:55 PM 發表

男爵府

醒目開學勳章

呀仔好聽話.

原帖由 sharonhwyc 於 10-10-17 01:01 發表
我都好怕行街見到99,
有次搭緊電梯,發現佢o係前幾級,
我想走又走唔到,
咁我就叫呀仔唔好出聲,
費事佢拎轉頭...
佢有個同行既8婆見到我的,
可能佢唔認得我啦~ ...

男爵府

育兒性格勳章

其實行行下街 撞到99 又真係幾 怕怕...

諗下...若shopping 中, 哇見到 99 (or 其他男家人), 等陣見妳一袋二袋, 背後唔理三七廿一話妳 大洗又盛 (但佢地唔知頭唔知路), 咪弊....

or...同個男性朋友一齊......比99 見到, 又說三道四....

最慘係.....行行下街, 撞到99...若d 99 話 join 埋一齊行....

so....我一向覺得, 未有 心理準備, 都唔想 見 "99"呢d  "德高望重" 既大人物ga
如果你看到面前的陰影,別怕,那是因為你的背後有陽光!

地球是運動的,一個人不會永遠處在倒楣的位置。

人不能太方,也不能太圓,一個是會傷人一個是會讓人遠離你,因此人要橢圓!

別再用0.5的思維管理這個2.0的世界了!

[強國]搞笑+發人深省的句子
http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=EP&message=2706370&highlight_id=0&page=1

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 celery 於 10-10-17 19:39 發表

呀仔好聽話.

我o係佢耳邊講,
呀嫲o係前面,唔好出聲...
加上呀仔知我點解勁憎呀嫲,
所以佢好識做架~

別墅

我以前o係街度見到99都會叫下佢既,不過自從佢講我是非之後我就唔想見到佢,如果比我兜口兜面見到佢我驚我會中佢囉

別墅

你聽完咪算囉,你點都唔好講你自己屋企d野俾你99知囉,有時99講百婆野我都聽完就算,唔會講返出黎,有野講總好過冇話題,起瑪知道奶奶唔係唔鍾意自己

複式洋房

我都好怕見到99架,我C6有3兄弟,每逢只有我同C6返去吃飯佢都會講其餘2個仔同新抱是非,我估其他仔同新抱返去吃飯時佢又會講下我同C6是非囉

大宅

會呀, 我地住得近, 落街成日提心吊膽, 好大壓力. 一見到佢就會作d野出黎問我地. 例如買左乜你地要唔要, 今晚去邊食飯你地去唔去. (可能根本冇咁既事, 佢會作住先, 成日都係咁, 好驚)

首頁

尾頁

跳至