懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我係半麻開刀,開頭 B B入院 需要進出医院,攪到冇乜休息,而且開刀開頭又聽西醫話唔敢補, 你哋唔好學我 呀, 我已經成個月唔洗頭啦, 睇咗成個月中医有乜辦法呀?有冇好中医介紹呀?

洋房

我都係半身麻醉開刀,生完而家廿幾日都仲係咁出汗,我見d人話呢d叫虛汗,因為個人好虛弱!!!我個頭就唔算話成日好痛,係開風扇吹住先會頭痛!!!

複式洋房

咁你快D補啦干祈唔好俾風直接吹到呀開頭我就係唔戴帽囉.

原帖由 yaniyani1223 於 10-10-17 15:22 發表
我都係半身麻醉開刀,生完而家廿幾日都仲係咁出汗,我見d人話呢d叫虛汗,因為個人好虛弱!!!我個頭就唔算話成日好痛,係開風扇吹住先會頭痛!!!

大宅

畀面勳章

出汗果D係虛汗黎嫁
坐緊月就整多D薑蛋飯食啦..
起碼食幾日先好D..

頭痛係因為有頭風..千祈唔可以吹風扇
基本上生完BB果個月幾熱都唔好吹..好容易寒氣入骨
洗完頭要記得即刻吹乾去
如果頭痛..煲D川芎白芷魚頭湯
去頭風....

男爵府

原帖由 emma_luk 於 10-10-17 18:53 發表
出汗果D係虛汗黎嫁
坐緊月就整多D薑蛋飯食啦..
起碼食幾日先好D..

頭痛係因為有頭風..千祈唔可以吹風扇
基本上生完BB果個月幾熱都唔好吹..好容易寒氣入骨
洗完頭要記得即刻吹乾去
如果頭痛..煲D川芎白芷魚頭湯
去頭 ...

除左川芎白芷之外,天麻都好WORK
我係順產,不過懷疑0係醫院度吹親個頭,坐月時痛到不得了後來睇左中醫,好左好多(我八月尾生,而家仲食緊中藥調理)

禁止訪問

大宅

我生左12日啦
晚晚訓到一身汗,咁係虛汗定真係熱呢?

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 Queeniebaby 於 10-10-18 09:32 發表
我生左12日啦

你要自己試下d汗係淡定係喊啦

別墅

我都係成日一身汗, 由其係目訓完覺.
雙手同腳仲有的痛, 都唔知係唔係入左風呢? 唔知咁, 可以點呢?
我而家係屋企木地板行, 都要穿鞋, 咁先好的的.

原帖由 Queeniebaby 於 2010-10-18 09:32 發表
我生左12日啦

複式洋房

I also delivered my baby in late Aug. I tried several Chinese Dr and tried all recipes that may cure headache, but still having headache...very frustrated ah!! Can you tell me your Chinese Dr's name? Many many tks.

原帖由 sky_blue618 於 10-10-17 22:06 發表

除左川芎白芷之外,天麻都好WORK
我係順產,不過懷疑0係醫院度吹親個頭,坐月時痛到不得了後來睇左中醫,好左好多(我八月尾生,而家仲食緊中藥調理)

男爵府

我都係喎!生完成半個月都仲係成日出汗仲要係成身汗,之後補返就無事了.

男爵府

我半麻開刀生. 生完都 有流汗..後來我的陪月煲左炒米荼比我飲.. 大約5-6日後就冇流汗囉..... 你地都可以試下啦

大宅

我生完第2日就開始勁頭痛,我問醫生點解個頭會咁痛,佢話可能係我聞氣太多喎!!!再加上我生個陣又打埋止痛針,之後仲要半身麻醉,先完成整個生產過程!!令到d血上唔到個腦,所以頭痛,好彩痛咗幾日,加上我多d休息,之後就無事啦,個陣我痛到喊呀!!好彩唔係頭風!!至於出汗,我只係生完之後個2個星期勁出汗,之後就無啦,不過個陣勁出汗,個人都瘦d,之後無汗出,體重就無變過啦!!

伯爵府

環保接龍勳章

我都係半夜出到成身濕晒, 我中醫話係排毒,
之後補番已經冇事, 依家身體不知幾好....

複式洋房

I admire you all because I tried all the methods, but still having headache. Can you tell me your Chinese Dr's name? Tks.

原帖由 我愛小魔怪 於 10-11-5 20:37 發表
我都係半夜出到成身濕晒, 我中醫話係排毒,
之後補番已經冇事, 依家身體不知幾好....

首頁

尾頁

跳至