想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日深粗後17日,高温15日,紅d呢兩日已經有90%左右深,綠d前日19%,尋日29%,但今朝又係得10%喎!究竟點解綠d會咁嘅?而我星期六朝check電子clearblue顯示係pregnant1-2,咁我究竟係唔係bingo呢?係唔係我hcg唔夠高?hcg唔夠高有無問題架?我見乜都無深粗,我唔敢去醫生度confirm,怕醫生話我唔係bingo呀!

別墅

史廸仔,我之前有一個經驗,不過結果唔係咁好,唔知你介唔介意聽,

不過我祝福你成功bingo,我而家都等緊,仲有幾日就知!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你係bingo, 只不過可能孕期尚早及綠d可能有少少差別。

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

唔好自己嚇自己啦
我睇返record
我果時深粗後17日綠d都係30%嫁咋
你不如拎晨尿去醫生度check啦
又或者直接驗血
唔駛估估吓嘛

原帖由 史迪仔 於 10-10-18 10:06 發表
今日深粗後17日,高温15日,紅d呢兩日已經有90%左右深,綠d前日19%,尋日29%,但今朝又係得10%喎!究竟點解綠d會咁嘅?而我星期六朝check電子clearblue顯示係pregnant1-2,咁我究竟係唔係bingo呢?係唔係我hcg唔夠高?hcg唔夠高有無問 ...

大宅

好呀!至少知多樣嘢嘛!

頭先我lunch去咗驗,我唔係用晨尿,但醫生話條線好淺,唔可以寫紙比我住,叫我7-10日後再驗,到時深咗返黎先寫紙比我,叫我呢排小心d,唔好亂咁食藥,話而家有淺線而m又未黎,有可能有咗喎!

原帖由 msmmsm 於 10-10-18 10:40 發表
史廸仔,我之前有一個經驗,不過結果唔係咁好,唔知你介唔介意聽,

不過我祝福你成功bingo,我而家都等緊,仲有幾日就知!

大宅

頭先lunch去咗驗,但我唔係用晨尿,醫生話條線好淺唔可以confirm bingo喎!點算?

原帖由 lalamike 於 10-10-18 11:32 發表
唔好自己嚇自己啦
我睇返record
我果時深粗後17日綠d都係30%嫁咋
你不如拎晨尿去醫生度check啦
又或者直接驗血
唔駛估估吓嘛

別墅

我上次m前幾日紅d深粗,棒棒淺線,綠d超淺,過多2日,紅d100%,棒棒都深色,綠d30-40%左右,再過2日clearblue digital都有1-2wk,綠d都冇加深,根住o個d日子,我日日check,見住所有野日日變淺色,後尾day35 (我cycle28) 體溫drop跟住就m喇

我之後睇過董e生,佢話哩d係化學性懷孕囉,我當時由天堂跌落地獄,不過慶幸自己黎m,唔係入e院

經過今次經驗,我發覺綠d真係超級唔sensitive,其他各大牌子都已經好深色,佢都得淺色

你每朝keep check 住啦,祝你綠d聽朝100%

原帖由 史迪仔 於 10-10-18 13:45 發表
好呀!至少知多樣嘢嘛!

頭先我lunch去咗驗,我係用晨尿,但醫生話條線好淺,唔可以寫紙比我住,叫我7-10月後再驗,到時深咗返黎先寫紙比我,叫我呢排小心d,唔好亂咁食藥,話而家有淺線而m又未黎,有可能有咗喎!

...

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 史迪仔 於 10-10-18 10:06 發表
今日深粗後17日,高温15日,紅d呢兩日已經有90%左右深,綠d前日19%,尋日29%,但今朝又係得10%喎!究竟點解綠d會咁嘅?而我星期六朝check電子clearblue顯示係pregnant1-2,咁我究竟係唔係bingo呢?係唔係我hcg唔夠高?hcg唔夠高有無問 ...

唔使驚~
我到5w綠d先100%粗~ 紅d就早多兩日己經120%深粗~
放心啦~

大宅

咁你高温幾多日drop呀?我而家就係怕呢樣嘢!同埋你果時有無懷孕feel?例如胸漲、乳頭痛、小腹痛或子宮拿住痛咁?

原帖由 msmmsm 於 10-10-18 14:07 發表
我上次m前幾日紅d深粗,棒棒淺線,綠d超淺,過多2日,紅d100%,棒棒都深色,綠d30-40%左右,再過2日clearblue digital都有1-2wk,綠d都冇加深,根住o個d日子,我日日check,見住所有野日日變淺色,後尾day35 (我cycle28) 體溫dro ...

大宅

但我今日係深粗後第17日,綠d唔係應該至少都有30%左右咩?但我用10%,變咗20%,跟住再變返10%,正常唔係逐日加深咩?

原帖由 sytckm 於 10-10-18 14:24 發表

唔使驚~
我到5w綠d先100%粗~ 紅d就早多兩日己經120%深粗~
放心啦~

別墅

我唔記得高溫幾多日喇,不過我排完egg(唔知day1x)就開始升溫,到day34-35 開始drop

我開頭ck到o個幾日,棒棒都深色,就有作嘔作悶,到開始淺色o個幾日,就冇哂哩d感覺喇

原帖由 史迪仔 於 10-10-18 14:53 發表
咁你高温幾多日drop呀?我而家就係怕呢樣嘢!同埋你果時有無懷孕feel?例如胸漲、乳頭痛、小腹痛或子宮拿住痛咁?

大宅

你好過我,至少棒棒有深色過,但我就成日得淺線,未見過深,我問過我個係婦科診所做姑娘嘅朋友,佢話要係m後7日驗最好,話如果我果日仲淺,就要去抽血,因為佢話有可能荷爾蒙嘅問題,令著床著得唔夠實,跟住會自己剝落之後黎m,所以如果仲淺色,就要抽血驗個懷孕指數,之後隔幾日再驗,睇下係上升定下跌喎!

你淨係only feel到作嘔作悶?咁子宮位有無拿拿地痛?有無胸漲同乳頭痛呀?

原帖由 msmmsm 於 10-10-18 15:15 發表
我唔記得高溫幾多日喇,不過我排完egg(唔知day1x)就開始升溫,到day34-35 開始drop

我開頭ck到o個幾日,棒棒都深色,就有作嘔作悶,到開始淺色o個幾日,就冇哂哩d感覺喇

...

別墅

唔好咁担心,順其自然啦,過多2-3日,點都有結果架喇,

我o個時個胸同個肚都冇乜特別感覺,係心口好頂囉

原帖由 史迪仔 於 10-10-18 16:02 發表
你好過我,至少棒棒有深色過,但我就成日得淺線,未見過深,我問過我個係婦科診所做姑娘嘅朋友,佢話要係m後7日驗最好,話如果我果日仲淺,就要去抽血,因為佢話有可能荷爾蒙嘅問題,令著床著得唔夠實,跟住會自己剝落之後黎m,所以如果仲 ...

大宅

其實唔擔心就呃人嘅,不過我會盡量放鬆架啦!多謝你嘅支持!

另我想問多一樣嘢,你話d1x體温升,你cycle28日,咁你仲記唔記得係day幾紅d深粗或你印象當中係d15前定後高温架?thanks!

原帖由 msmmsm 於 10-10-18 16:12 發表
唔好咁担心,順其自然啦,過多2-3日,點都有結果架喇,

我o個時個胸同個肚都冇乜特別感覺,係心口好頂囉

別墅

我o個個cycle係day12 紅d 100%, 跟住o個幾日冇量temp,day18ck temp 見升左溫,我一向都係深粗後15日m,即係day27左右,我day24左右ck紅d綠d有反應

不過你話你有胸痛肚痛,懷孕感覺越來越強,應該同我上次唔同架啦,唔使担心啦

原帖由 史迪仔 於 10-10-18 16:34 發表

另我想問多一樣嘢,你話d1x體温升,你cycle28日,咁你仲記唔記得係day幾紅d深粗或你印象當中係d15前定後高温架?thanks!

...

大宅

咁即係深粗後12/13日紅綠d有反應喎!我就深租後15先有,但我就每次深粗後13日黎m,你多我兩日,希望好似你咁講,有反應係好事黎啦!

原帖由 msmmsm 於 10-10-18 16:51 發表
我o個個cycle係day12 紅d 100%, 跟住o個幾日冇量temp,day18ck temp 見升左溫,我一向都係深粗後15日m,即係day27左右,我day24左右ck紅d綠d有反應

不過你話你有胸痛肚痛,懷孕感覺越來越強,應該同我上次唔同架啦,唔使担 ...

大宅

不如直接買clear blue或其他牌子比較一下 ,唔好太擔心~

原帖由 史迪仔 於 10-10-18 16:34 發表

...

大宅

Clearblue電子同唔係電子都有反應,而家淨係綠d同準快易得好淺線(晨尿),我今日去醫生度都係得好淺線(唔係晨尿),肉眼係見到,所以真係好擔心!

原帖由 blythe_kiss 於 10-10-18 17:12 發表
不如直接買clear blue或其他牌子比較一下 ,唔好太擔心~

大宅

我上次同今次分別係用clear blue電子同普通,我覺得電子係快過普通呀!我今胎普通都係好淺線咋,淺到無咁樣!
原帖由 史迪仔 於 10-10-18 17:54 發表
Clearblue電子同唔係電子都有反應,而家淨係綠d同準快易得好淺線(晨尿),我今日去醫生度都係得好淺線(唔係晨尿),肉眼係見到,所以真係好擔心!

...

大宅

但我唔係電子都見到+喎!不過唔係好深!咁你果時有無check綠d同準快易呀?

原帖由 釘釘 於 10-10-18 18:12 發表
我上次同今次分別係用clear blue電子同普通,我覺得電子係快過普通呀!我今胎普通都係好淺線咋,淺到無咁樣!

首頁

尾頁

跳至