樓市動向

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

750呎個廚房好細,692呎個廚房大好多o架,仲有個位可以整什物櫃添呀﹗

有人鐘意12期688呎,因為12期樓齡新d,不過我都唔係幾like....

原帖由 金仔媽媽 於 10-10-20 16:54 發表
你真係好熟喎!
聽完你咁講, 我都去睇下其他呎數先, 不過688呎,3房1廁睇完唔多鍾意... 所以走左去睇750呎,3房2廁單位, 都幾喜歡呀! 反而692呎未睇過喎 ...

...

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

廚房都叫OK 啦... 692呎真係未提/講過, 可能冇盤喎...

558呎, 577呎, 597呎我都睇左啦, 估唔到比想像中大喎, 可能成日形住好似D新樓咁細到喊, 其實同750呎比都係差左1房+1廁唧... 好似你話咁, 597呎 同577呎 真係好似差個窗台之喎 ...

原帖由 annaanna 於 10-10-20 17:17 發表
750呎個廚房好細,692呎個廚房大好多o架,仲有個位可以整什物櫃添呀﹗

有人鐘意12期688呎,因為12期樓齡新d,不過我都唔係幾like....

複式洋房

我都係住黃埔, 由結婚住細單位到依加換左樓都係揀返黃埔因為真係好方便同實用, 我老公看完海濱南岸話兩個厠所的設計超低能, 因黃埔2厠其中1個係套房

大宅

海濱南岸既好處咁既價錢,但可以望海景,還有好靚既會所and室內游泳池.
合適有小朋友既小家庭.
但當小朋友大時就要搬,因為真係幾細.
亞sa個爸爸都係住果喥.

請問有無人知9期望海景位置,遲吓會唔會有嘢遮住呢??

侯爵府

我聽人講話前面就快起樓喎 ...
不過我唔揀佢唔關前面起唔起樓事既

伯爵府

其實海濱南岸向海高層單位都唔係平,都要6百幾萬買770呎單位,有靚會所o既代價就係管理費貴囉﹗室內泳池唔係成日開,亦唔係暖水池,叫做恆溫池,22度水,所以依家呢個時間都幾麻煩,室外又凍,室內都關左﹗就算室內開番,d 水對小朋友同一d 唔係成日游水o既人都會凍﹗

9期向海單位,依家對住個巴士站,遲d 會搬,起咩社區中心,唔會太高,不過已經可以高過or 同16樓o既黃埔花園平排=冇海景﹗

原帖由 VIRUS 於 10-10-25 14:59 發表
海濱南岸既好處咁既價錢,但可以望海景,還有好靚既會所and室內游泳池.
合適有小朋友既小家庭.
但當小朋友大時就要搬,因為真係幾細.
亞sa個爸爸都係住果喥.

請問有無人知9期望海景位置,遲吓會唔會有嘢遮住呢?? ...

別墅

搭爹講句:黃埔期期既管理費都唔同, 11期最貴!!

伯爵府

我住過5, 9 期,唔知其他期數幾錢,不過9期3房仲平過5期2房呀﹗

原帖由 MC-煎 於 10-10-26 22:50 發表
搭爹講句:黃埔期期既管理費都唔同, 11期最貴!!

侯爵府

唔係喎, 依家D3房全部都開價過5字頭0架...
2房係4字頭....
好貴呀!!!

伯爵府

金仔媽咪,我講緊o既係管理費咋﹗

你講得冇錯,依家2房都開到4百頭,3房5百幾萬,只係7百幾呎單位,if 8百幾呎o既3/4房,要6百萬樓上添呀﹗

原帖由 金仔媽媽 於 10-10-27 10:11 發表
唔係喎, 依家D3房全部都開價過5字頭0架...
2房係4字頭....
好貴呀!!!

大宅

我都諗住買黃埔,請問早上繁忙時間返小巴6號住tst多唔唔人,係咪要排長龍?同埋黃埔有冇車出九龍城廣場附近架?

伯爵府

早上繁忙時間6號小巴好長龍呀﹗不過有架6x,黃埔直去tst,5分鐘車程,如果朝早8點左右,最多排第2架就上到車,預等5分鐘之內啦﹗

而九龍城,紅磡碼頭有架13號小巴,7b巴士,都經九龍城廣場﹗

原帖由 靚姐 於 10-10-28 12:39 發表
我都諗住買黃埔,請問早上繁忙時間返小巴6號住tst多唔唔人,係咪要排長龍?同埋黃埔有冇車出九龍城廣場附近架?

侯爵府

E.. 係咩, 真係唔講唔知咁多人搭依架van, 我就係貪方便, 近返工so 揀黃埔囉....

原帖由 annaanna 於 10-10-29 10:23 發表
早上繁忙時間6號小巴好長龍呀﹗不過有架6x,黃埔直去tst,5分鐘車程,如果朝早8點左右,最多排第2架就上到車,預等5分鐘之內啦﹗

而九龍城,紅磡碼頭有架13號小巴,7b巴士,都經九龍城廣場﹗

...

伯爵府

黃埔直去tst,唔駛經佐敦、柯士甸道,避開塞車﹗

tst番黃埔都係,行尖東出面上橋,勁快呀﹗

原帖由 金仔媽媽 於 10-10-29 14:45 發表
E.. 係咩, 真係唔講唔知咁多人搭依架van, 我就係貪方便, 近返工so 揀黃埔囉....

男爵府

岩岩屋企有人又買多間黃埔4房,
點解可以買樓好似買菜咁.
仲驚死人業主唔買比佢.
可能佢炒樓炒到上哂腦咁.
我好心叫佢唔好買住等吓啦.
竟然鬧我轉頭話我唔識嘢. 激氣

侯爵府

算啦, 我覺得真係唔好估升跌, 一陣錯左賴你~
買樓都係睇自己能力好D...
我都睇緊0架, 不過都係要計掂條數先決定囉...
我既target 都係黃埔呀!

複式洋房

如管理費應2期最貴.

大宅

昇悅居而家有隊道直達地铁十分方便

男爵府

原帖由 金仔媽媽 於 1/11/2010 11:55 AM 發表
算啦, 我覺得真係唔好估升跌, 一陣錯左賴你~
買樓都係睇自己能力好D...
我都睇緊0架, 不過都係要計掂條數先決定囉...
我既target 都係黃埔呀!

琴日去睇過真係誇張.個價日日新高呀.
真係誇張.而家連D業主都封盤唔肯賣呀.
越嚟越貴....黃埔樓價升咗好多

複式洋房

你可以考慮下海濱南岸

首頁

尾頁

跳至