論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

近日發現自己的工人(印尼)經常在工作時間看手機 , 執問之下才知道她在上綱 FACE BOOK 識朋友 , 馬上和老公上綱 SEARCH 工人個名 , 發現她有 三百幾個 FRIEND , 還發現有很多印尼工人在工作時間也是在上綱回應她的 , 大家請小心自己工人有冇掛住上綱交友(男友) 而不做嘢呀!! 激死我呀!!!

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 jechan123 於 10-10-18 13:33 發表
近日發現自己的工人(印尼)經常在工作時間看手機 , 執問之下才知道她在上綱 FACE BOOK 識朋友 , 馬上和老公上綱 SEARCH 工人個名 , 發現她有 三百幾個 FRIEND , 還發現有很多印尼工人在工作時間也是在上綱回應她的 , ...
咁我都要CHECK CHECK我個印印先!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個印印都係咁呵! 佢最高記錄有一千四百幾個fd添, 明明講好左上班時間唔可以用電話, 仲答我: of course! 佢地真係信唔過......

原帖由 jechan123 於 2010-10-18 13:33 發表
近日發現自己的工人(印尼)經常在工作時間看手機 , 執問之下才知道她在上綱 FACE BOOK 識朋友 , 馬上和老公上綱 SEARCH 工人個名 , 發現她有 三百幾個 FRIEND , 還發現有很多印尼工人在工作時間也是在上綱回應她的 , ...

民房

原帖由 天真人 於 10-10-18 13:54 發表
我個印印都係咁呵! 佢最高記錄有一千四百幾個fd添, 明明講好左上班時間唔可以用電話, 仲答我: of course! 佢地真係信唔過......
你最後有冇炒工人呀!! 我決定會炒佢 , 因為佢唔止上綱 , 仲偷穿我的衫拍照放在自己 FACE BOOK 度 , 超變態!!!!

男爵府

我個賓姐最近唔知喺邊度班到部iphone4, 日日用佢上facebook上到三更半夜(其實基本上是全日都冇停!), 又upload photos, 忙到不亦樂乎!

我都會看見很多她在我家的自拍照, 不過都是有著衫的, 哈哈!

男爵府

請問你地d姐姐(印)係唔係都識英文?

伯爵府

即係話, 除左"公主黑名單"之外, 仲要check埋佢有無fb account....

我地做僱主既真係好忙, 但唔做多d野, 又怕請著個無心做野既工人.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

工人工作時間唔比上網,暫時未發現佢敢在工作時間上識朋友

大宅

Jechan....又真係好變態喎!
我無炒佢!都知道佢無心做仲好自己resign, 不過都係口頭resign話做到12月中, 11月初同佢去agent 寫resign letter 比我.......

原帖由 jechan123 於 2010-10-18 14:10 發表
你最後有冇炒工人呀!! 我決定會炒佢 , 因為佢唔止上綱 , 仲偷穿我的衫拍照放在自己 FACE BOOK 度 , 超變態!!!!

民房

原帖由 wcpcelia 於 10-10-18 15:54 發表
工人工作時間唔比上網,暫時未發現佢敢在工作時間上識朋友
其實我根本就唔比佢工作時間講電話、SEND MESSAGE 及 用手機上綱 , 但我話過佢很多次還是照做 , 我更出了 WARNING LETTER 比佢 , 現最後發現佢仲偷穿我D衫 , 所以決定炒佢。總之 , 工人係信唔過 , 而我個工人更是 ..........十分發姣(已結婚 , 有兩個小孩 , 在FACE BOOK D相仲拍到好似 AV 女郎 , 想死!!!) , 邊過再請佢就慘啦!!!

民房

原帖由 cottontree 於 10-10-18 15:06 發表
我個衰工人是講英文的 , 但她上 FACE BOOK 是打印尼文的 , 都唔知佢打咩!

大宅

Cottontree..... 我個印印都係識講英文, 係facebook 都係用印尼文溝通.
佢地發誓檔食生菜! 明明見住佢地做d有問題既行為, 我再問多兩問就即係樹高3隻手指發誓.....佢都傻ga~唔通唔信我自己對眼去相信佢地d大話已成既人? 次次都用e一朝唔work ga 大話精 !!!

原帖由 cottontree 於 2010-10-18 15:06 發表

大宅

我以前個印都係日日上FB,佢臨走時我都add在佢,而家先知佢有千幾個friends,隔幾個鍾就post佢dmessage係facebook,仲有好多同friends回應佢tim,印尼人好鍾意玩Facebook

象牙宮

有空的話實地考察一下, 賣泰/印的商店, 問商店有冇出租上網服務? 順便看一下.
任何時間都有yanyan 在玩, 費用6-9/鈡.

各区圖書館. 任何時間都會見 bunbun! 費用0/鈡

外傭有冇做嘢... 鬼知?

請工人裝cam 必須的, 家里並須有人督促...
不然就當自己好人有好報, 養多一位公主.

首頁

尾頁

跳至