跳至

首頁

尾頁

複式洋房

琴日諗住去沙田買個combi學習廁所俾囡囡, 點知x田無貨, 就落去荷x睇下啦~ 我老公見佢o個度寫住個價錢牌唔係combi, 而且要$649, 咁就走去問個sales啦~ 個sales女仔拎咗出去scan, 都係show $649... 我o個時同個女坐低咗, 老公返黎話我知咁貴, 問我係咪要呢個... 我明明記得o係其他地方見到$300左右... 於是我又去睇下, 又去問個sales... 佢好好人再拎件貨去收銀到check...
但收銀個姐姐超無禮貌, 一見到個combi學習廁所就對住我話 "又check?? 好肯定係$649囉~"
咁我見佢個mon show出嚟係另一個名既野, 我就問佢 "但你呢度show出黎都唔係combi..."
佢就話"我地公司入combi 野係唔入combi, 入xxx (另一個名)架~~ scan出嚟係$649就係$649架啦~~"
我就話"但出面賣三百幾咋喎~"
佢就好唔耐煩咁話"係$649架啦~ 咁你要唔要呀???"
我嬲到即刻拉老公同個女走囉~~ 就算佢真係無錯, 佢真係賣$649... 都唔使咁寸呀?! 話晒我都係客人喎... 好嬲囉~
今朝返工即刻上網再search, 好多online shop / 上樓舖都係賣緊around $300~~ 真係唔知荷x o個個係新款有special function我唔知呀~ 定係佢真係食水咁深賣貴人地成倍囉~~~~
大家下次想去荷x買野, 記得格下價先啦~ 唔係俾人呃咗都唔知呀!!!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 爸B勳章

我同另一位媽咪都試過想買哩款,但係荷花賣$6XX,我地叫左唔同0既人黎問&CHECK,結果一樣,而且D SALES都一樣串串地,我諗年中都唔知幾多人好似我地咁,以為搞錯左價錢要佢地CHECK幾次呀,其實哩款坐廁,只得荷花賣$6XX架!!度度都係$3XX...
請不要點評我,謝謝!

男爵府

好媽媽勳章

荷花賣野好貴架.... 我用緊洗奶樽液,樓上舖或卓悅先賣$5x,荷花可以賣到$8x

大宅

好媽媽勳章

都係睇sales係邊個姐,我成日去,d sales都好好人吖!沙2田店.
原帖由 NCmapa 於 10-10-18 15:26 發表
琴日諗住去沙田買個combi學習廁所俾囡囡, 點知x田無貨, 就落去荷x睇下啦~ 我老公見佢o個度寫住個價錢牌唔係combi, 而且要$649, 咁就走去問個sales啦~ 個sales女仔拎咗出去scan, 都係show $649... 我o個時同個女坐低 ...

大宅

我情願去吉x島都唔會去荷x買,價錢又貴過人

首頁

尾頁

跳至