想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想知有無咩方法會幫助著床呀 ??? Thanks !

大宅

食花膠,不過係要產前開始食好d

別墅

個人經驗: 排卵後每日一包鴻X堂花膠竹絲雞湯, 加每日約30G黑朱古力! 我做IVF放胎後日日食呢兩樣成功bingo嘅, 希望幫到你!

複式洋房

要食朱古力,點解?
仲要係食黑色?點解?

男爵府

粒粒豆, 唔該哂 !! 不過我都未排卵. 但我聽日買定d黑朱古力先,希望真係有幫助啦,因我子宮係後屈的.已經試左幾個cycle ....真係好唔開心呀

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

可以飲奶, 食蛋

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

粒粒豆:

我想知道黑朱古力30G,即係幾多(是否要全黑朱古力),thx!

原帖由 粒粒豆 於 10-10-18 20:03 發表
個人經驗: 排卵後每日一包鴻X堂花膠竹絲雞湯, 加每日約30G黑朱古力! 我做IVF放胎後日日食呢兩樣成功bingo嘅, 希望幫到你!

男爵府

Hi yandor,
我之前 M 來都會勁痛,痛到流眼水, 但係我而家睇緊中醫調理身體之後, M來就無咁痛呀, 同身體好似好左, D體溫無一時高一時低, 我都試左4個 cycle都未成功, 聽D JM 講其實子宮後屈係唔會影響生BB, 不過都仲未 bingo .... 我年紀都唔細啦...唉 !! 我地要一齊努力呀

原帖由 yandor 於 10-10-19 09:18 發表
sangbaby

我都係子宮後屈呀.....已試了9個cycle都未成功.....好唔開心!!!

你m時會唔會m痛架????....我每次都會痛到死....E生話因為我子宮後屈.....所以M痛wor....

...

男爵府

粒粒豆
你知唔知除左鴻X堂之外,仲有邊間有湯賣呢? 因為我屋企同公司附近都冇鴻X堂。唔方便攞湯。

原帖由 粒粒豆 於 10-10-18 20:03 發表

禁止訪問

男爵府

我今日day 16, 不過好似仲未排卵呀, 妳係邊度睇中醫呀 , 我一星期睇一次,每次食4日藥呀 .....一齊加油 !!

原帖由 yandor 於 10-10-19 10:41 發表
好呀....一齊努力....一齊bingo呀

你就好啦....我睇咗中醫成半年啦.....不旦止未bingo...就連經痛都未見有改善.....我上個月已轉另一位中醫c啦....

希望at least可減少經痛啦....

你今日day 幾呀......????我day9 ...

洋房

減少經痛要戒除吃及飲冰類的食物, 慢慢身體會暖和後..經痛要會少d... (這是個人經歷及分享)

原帖由 yandor 於 19/10/2010 10:41 發表
好呀....一齊努力....一齊bingo呀

你就好啦....我睇咗中醫成半年啦.....不旦止未bingo...就連經痛都未見有改善.....我上個月已轉另一位中醫c啦....

希望at least可減少經痛啦....

你今日day 幾呀......????我day9 ...

洋房

吉x島 / 大型超市 都有靚湯購買,

我覺得自已煮湯真材實料d,
為了經濟...(我媽介紹我,我介紹你去 裕x 店買一包花膠頭尾) 可以做湯 / 糖水,

原帖由 於 19/10/2010 10:15 發表
粒粒豆
你知唔知除左鴻X堂之外,仲有邊間有湯賣呢? 因為我屋企同公司附近都冇鴻X堂。唔方便攞湯。

伯爵府

畀面勳章

原帖由 yandor 於 10-10-19 09:18 發表
sangbaby

我都係子宮後屈呀.....已試了9個cycle都未成功.....好唔開心!!!

你m時會唔會m痛架????....我每次都會痛到死....E生話因為我子宮後屈.....所以M痛wor....

...

我都係.....試左一年零二個月了~

男爵府

CSman
唔該你呀~
你提醒左我,我之前好似見過一田有湯賣,等我今晚返去睇下先。

自己煲好花時間呢,我屋企又冇真空煲,我唔想特登買個真空煲返屋企。另外,我唔係咁識煲湯,硬係覺得自己煲出來的冇人地煲的好飲。

原帖由 CSman 於 10-10-19 11:02 發表
吉x島 / 大型超市 都有靚湯購買,

我覺得自已煮湯真材實料d,
為了經濟...(我媽介紹我,我介紹你去 裕x 店買一包花膠頭尾) 可以做湯 / 糖水,

洋房

原帖由 於 19/10/2010 11:16 發表
CSman
唔該你呀~
你提醒左我,我之前好似見過一田有湯賣,等我今晚返去睇下先。

自己煲好花時間呢,我屋企又冇真空煲,我唔想特登買個真空煲返屋企。另外,我唔係咁識煲湯,硬係覺得自己煲出來的冇人地煲的好飲。

...

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

pa6 發表於 10-10-18 20:12
要食朱古力,點解?
仲要係食黑色?點解?

有bingo jm話因為子宮充血, 幫助著床

大宅

畀面勳章

rosaki 發表於 11-8-31 14:43
有bingo jm話因為子宮充血, 幫助著床
yes~~黑朱古力~!

複式洋房

回覆:有無咩方法可以幫助著床呢 ???

Do 完用枕頭墊高pat pat等精精游快d。
食fertilecm可以幫助著床。
食fish oil 可以減m痛。

首頁

尾頁

跳至