自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

好媽媽勳章

今次真係堅打得成?

男爵府

我覺得機會微d喇......

侯爵府

好媽媽勳章

天文台好少預測打正香港架嘛, 所以今次可能係堅, 我都唔想個風黎.... 開頭個風都未知風向, 有D人仲覺得打去菲律賓係報應, 但個風而家轉黎香港喇, 唔知仲有冇人敢講呢句?

菲律賓O個邊D人民好慘啊, 尤其是兩個俾大樹壓死O既小朋友, 得2歲同4歲.... 個總統衰O者, 點解要D小朋友填命, 個總統啊, 風暴緊急應變會都唔開, 話寧願開扶貧會 (打風邊個同你開啊?).... 真係次序顛倒晒

小朋友RIP

大宅

好媽媽勳章

而家天氣咁涼, 打得成風機會好微, 如果打得成, 必定係超勁颱風

禁止訪問

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 jutau 於 10-10-19 10:39 發表
天文台好少預測打正香港架嘛, 所以今次可能係堅, 我都唔想個風黎.... 開頭個風都未知風向, 有D人仲覺得打去菲律賓係報應, 但個風而家轉黎香港喇, 唔知仲有冇人敢講呢句?

菲律賓O個邊D人民好慘啊, 尤其是兩個俾大樹 ...

而家仲有好多未知數, 唔知會唔會direct hit, 不過... 呢個係super typhoon, 唔direct hit都可能有8號波. 睇下佢個風眼幾完整!

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

平時都想打風
今次個風甘勁真係好唔想佢黎.
真係第一次係驚既感覺.
希望唔好黎啦!

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 nono76 於 10-10-19 10:59 發表
平時都想打風
今次個風甘勁真係好唔想佢黎.
真係第一次係驚既感覺.
希望唔好黎啦!

我都係第一次有打風覺得驚的感覺,

剛剛又睇過天文台網站, 個風的路徑似乎直撲香港, 好驚好驚.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

以前就好鍾意打風既
一來唔駛返工
二來可以打牌
不過, 而家唔鍾意喇
打風好鬼煩
落左波返工仲煩:;pppp:

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

李氏力場係時候發功啦

加油啦【你+成】
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珍珠宮

原帖由 041810537 於 10-10-19 03:14 發表

今年有打過風,最少兩個曾經o係香港150km範圍經過,但全部唔係正面登陸。

香港天文台現時預測個風會於21/10 21:00左右接近香港400km範圍。不過各國天文台預測o既路線仍然唔太一致,應該仲有變數的。 ...

算吧啦! 10月喇....唔會打風喇.....況且依家天氣咁涼.

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

c啦.... 好似會吹正.....
唔好啦!!! 星期日亞女生日呀:-(
鮎魚呀~鮎魚!!!! 返去菲律賓玩多幾日先啦

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 rubyplk 於 10-10-19 11:13 發表
c啦.... 好似會吹正.....
唔好啦!!! 星期日亞女生日呀:-(
鮎魚呀~鮎魚!!!! 返去菲律賓玩多幾日先啦

預祝你囡囡生日快樂

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

預 測 的 位 置 和 強 度
香 港 時 間位 置熱 帶 氣 旋 類 別最 高 持 續 風 速
2010 年 10 月 20 日 08 時北 緯 16.6 度東 經 117.0 度強颱風每小時 175 公里
2010 年 10 月 21 日 08 時北 緯 17.8 度東 經 116.5 度超強颱風每小時 185 公里
2010 年 10 月 22 日 08 時北 緯 19.3 度東 經 116.0 度超強颱風每小時 185 公里

好似會増返強喎!22日變返超強喎!
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

菲律賓歡迎你

香港有李氏力場
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 mcdullyiu 於 10-10-19 11:23 發表
預 測 的 位 置 和 強 度 香 港 時 間位 置熱 帶 氣 旋 類 別最 高 持 續 風 速2010 年 10 月 20 日 08 時北 緯 16.6 度東 經 117.0 度強颱風每小時 175 公里2010 年 10 月 21 日 08 時北 緯 17.8 度東 經 116.5 度 ...

仲要一路向北

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

千其唔好打~我著裙唔想比風吹起呀..><

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

唔好話打正, 旁邊飛過都唔小野!
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

首頁
12345...10

尾頁

跳至