親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

嚟緊新年初一plan咗去新加坡的,但眼見d坡紙不斷係咁上升,再加上是新年所有嘢都會貴d,所以我又想轉下同呀仔去韓國滑雪,點好呢大家比d意見!!!!!!!!!!!!!!

子爵府

畀面勳章

新加坡農曆新年, 好多出名的食店都會休息, 因多是華人開的

所以我會揀韓國

quote]原帖由 emilyng608 於 10-10-19 18:53 發表
嚟緊新年初一plan咗去新加坡的,但眼見d坡紙不斷係咁上升,再加上是新年所有嘢都會貴d,所以我又想轉下同呀仔去韓國滑雪,點好呢大家比d意見!!!!!!!!!!!!!! [/quote]

伯爵府

想問下, 咁邊一D韓國團好???
我想帶囝囝去玩下雪, 唔駛成日係滑雪埸架,
另想問下, 而家的旅行社係唔係仲未完全出了韓國團的資料, 仲有好多旅行團可以去牧場, 係唔係12月尾的天氣仲係可以去牧場架??

禁止訪問

子爵府

原帖由 LoveChild 於 10-10-19 22:25 發表
想問下, 咁邊一D韓國團好???
我想帶囝囝去玩下雪, 唔駛成日係滑雪埸架,
另想問下, 而家的旅行社係唔係仲未完全出了韓國團的資料, 仲有好多旅行團可以去牧場, 係唔係12月尾的天氣仲係可以去牧場架?? ...

新年韓國團價錢仲未出呀..我都等緊….

複式洋房

其實我個仔只得3歲去韓國OK嗎?會不會好容易冷親呢??

原帖由 SFNK 於 10-10-19 20:09 發表
新加坡農曆新年, 好多出名的食店都會休息, 因多是華人開的

所以我會揀韓國

quote]原帖由 emilyng608 於 10-10-19 18:53 發表
嚟緊新年初一plan咗去新加 ...

珍珠宮

原帖由 emilyng608 於 10-10-20 12:43 發表

唔知韓國聖誕節同新年既氣溫相差幾多,但聖誕節都好凍.我地12月29日-1月3日跟縱橫x去韓國,5日行程裏最暖果日係-10度,最凍果日係-2x度,仲要當晚上雪山滑雪,即使有份滑雪的團友都話一路滑一路t t震.唔滑雪既只係上山坐gondola都凍到結冰,口鼻耳好像快要掉下來似的.其餘幾日都-17,8度左右.

我諗若果你幫小朋友著晒雪靴,fleece+羽絨,帶ear muff,帶手套,仲要用暖包,帶埋帽+頸巾包到上面,只露出眼,咁就冇咁易冷親囉.

伯爵府

回覆 1# ^O^ 的文章

韓國太凍, 比我揀會去星加玻, 小朋友好易生病同埋太多野帶啦, 星加玻可以去下zoo, 聖淘沙...周圍hea下,

子爵府

畀面勳章

樓主會否有第三個選擇,

因為之前我先生在星加坡做野, 所以我地在新年都有過去玩, 經歷過兩次年初一,

舊年年初一入聖淘沙, 在VIVO CITY 排隊都二個鐘有多, 你仲帶住個三歲小孩, 煩...

因為新年對星加坡人係無咩地方去, 部份人會入度假村玩三日兩夜, 否則就會去晒D, 我哋香港人認為熱門的地方,

又熱又多人, 又無野好食, 又帶住個細, 唉....

其他時間去, 會係好好多, 聖誕節都好過新年,

子爵府

原帖由 emilyng608 於 10-10-20 12:43 發表

我仔仔3時都去過一次韓國..你新年去,,係好凍..好凍..仲病左.要去睇急証...係第4晚個日..去到樂園..冷親..係咁嘔..好財食左藥就好返..擔心C我...不過今年我地都林住再去..仔仔..到時4歲9個月...都係新年去...希望今次OK啦...

男爵府

其實帶小朋友去咁凍嘅地方真係好麻煩,又多嘢帶又驚冷到,不如等佢大D先去啦,我D仔細個時,我都係帶佢地去游水嘅地方.

複式洋房

SFNK:多謝你的意見,其實我頭二日都係諗住,住聖淘沙個邊,之後先住金沙(初步想法),咁咪可以避開d人,其實我係聖淘沙主要都係遊下水,去Universal.............
而第三日番去金沙個邊,都係遊水,shopping(top shop),
食下辣蟹等....................

原帖由 SFNK 於 10-10-21 07:50 發表
樓主會否有第三個選擇,

因為之前我先生在星加坡做野, 所以我地在新年都有過去玩, 經歷過兩次年初一,

舊年年初一入聖淘沙, 在VIVO CITY 排隊都二個鐘有多, 你仲帶住個三歲小孩, 煩...

因為新年對星加坡人係無 ... [/quote]

複式洋房

我上年新年都有去過韓國跟團滑雪,不過上次我冇帶仔仔去,所以咪想帶佢去囉,不過見到你講完之後,我又擔心我個小朋友好易病.............所以都係諗下先啦!!!thanks

原帖由 yp26 於 10-10-21 11:25 發表

我仔仔3時都去過一次韓國..你新年去,,係好凍..好凍..仲病左.要去睇急証...係第4晚個日..去到樂園..冷親..係咁嘔..好財食左藥就好返..擔心C我...不過今年我地都林住再去..仔仔..到時4歲9個月...都係新年去...希望今次OK啦... ...

子爵府

畀面勳章

其實新加坡兩個賭場就係聖陶沙及金沙, 所以人不會點少,

原帖由 emilyng608 於 10-10-21 13:12 發表
SFNK:多謝你的意見,其實我頭二日都係諗住,住聖淘沙個邊,之後先住金沙(初步想法),咁咪可以避開d人,其實我係聖淘沙主要都係遊下水,去Universal.............
而第三日番去金沙個邊,都係遊水,shopping(top shop),
食下 ...

子爵府

畀面勳章

原帖由 emilyng608 於 10-10-21 13:12 發表
食下 ...

子爵府

畀面勳章

食下 ...

子爵府

畀面勳章

食下 ...

子爵府

畀面勳章

食下 ...

子爵府

畀面勳章

食下 ...

子爵府

畀面勳章

食下 ...

首頁

尾頁

跳至