自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我希望明天都唔好掛8號, 因為自私的理由, 阿仔明天考體育及音樂筆試的呈分試, 希望可以如期考啦!
個風的暫時預測是在大約距離香港300米掠過, 應該星期五晚至星期六最接近, 雖然距離不太近, 但風力強, 我諗都會掛8號, 不過會明天收市後.

男爵府

我估唔會掛8號呀.

男爵府

係掛都聽日下午四點後先好掛,我聽曰約咗中午覆診呀,重係手術後第一次覆診.

水晶宮

畀面勳章

吓 ~ 我唔覺得自私喎, 我都唔想個風打得成,
其實打親風對果d打風期間仍要開工的人做成
危險及好多不便咖, 唔明點解咁多人咁"恨"打風,
唔通就係為左多日假期唔洗返工 ???

~~~~

原帖由 alice44 於 10-10-21 11:44 發表
我希望明天都唔好掛8號, 因為自私的理由, 阿仔明天考體育及音樂筆試的呈分試, 希望可以如期考啦!
個風的暫時預測是在大約距離香港300米掠過, 應該星期五晚至星期六最接近, 雖然距離不太近, 但風力強, 我諗都會掛8號, ...

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

係呀...我媽媽就十號風球都要返架...唔好打成呀...
原帖由 靚豬豬 於 10-10-21 12:17 發表

~~~~

...
別人笑我太瘋癲,我笑你們更低b~~

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

~~~~

...

個風越行越北,真係會打8號嗎?
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

最好係星期五晚掛, 星期六中午落就perfect

大宅

我都唔明點解咁多人咁"恨"打風,
你地真係多一日假, 但返工既人又點呢??

~~~~

...
html

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

最好聽朝掛,星期六黃昏走,咁就呃左2日假

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 KKKatKat 於 10-10-21 12:33 發表
我都唔明點解咁多人咁"恨"打風,
你地真係多一日假, 但返工既人又點呢??

返工既咪多左補水 (開下玩笑咋下)

男爵府

最僧打風

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好好天喎,重出太陽,打唔成啦

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

唔好打成呀...
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

子爵府

天文台今朝講明.. 掛唔掛8號波言之尚早~

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我唔想打得成, 最好係減弱, 減到無咩威力, 始終打風都有人傷亡, 有人水侵, 有人被風吹爛間屋 (係國內鄉村, 真係分分鐘連屋頂/屋蓋吹走)

同埋, 星期六都我生日, 本身都係短週, 如果打得成, 真係分分鐘連生日 CAKE 都無埋

子爵府

好媽媽勳章

今日改發八號風球機會不高
(明報)2010年10月21日 星期四 12:35
三號強風信號,現正生效。天文台 表示,預料三號強風信號會維持一段時間,今日改發八號信號機會不高。

天文台預料本港平均風速每小時41至62公里。在中午12時,強颱風鮎魚集結在香港之東南約440公里,預料向北移動,時速約8公里,橫過南海北部,逐漸靠近廣東東部沿岸。

強颱風鮎魚今早繼續向北移動,逐漸靠近廣東東部沿岸。本港現時吹清勁至強

侯爵府

係呀! 真係好好天, 仲出太陽. 不過聽D老人家講, 咁嘅風會特別勁, 希望個風會轉弱.

原帖由 polarbb 於 10-10-21 13:00 發表
好好天喎,重出太陽,打唔成啦

侯爵府

BK Milk勳章

通想3號都會停吉櫃交收~
如果佢出停重櫃交收就多數會打8號

大宅

好媽媽勳章

聽閒明日是結婚好日子,我都有朋友明日結婚擺酒,希望打唔成啦,否則結婚嘅人好慘架~~

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我唔想個風打得成, 因為聽日係我爸爸出殯日, 我又要帶埋囝囝(半歲大)去, 我想平平安安, 順順利利送埋我老豆最後一程....

希望大家為我祈禱....

首頁

尾頁

跳至