嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

孖女而加16.5月只有4隻牙.現在剛剛發現2隻下面開始生第5,第6隻牙,點解??有什麼方法出快d,我每星期比芝士佢地食一次,唔知係唔係唔夠??

複式洋房

爸B勳章

根據牙醫的講法,每個bb出牙的時間都唔同,有d好早,有d好遲,亦唔係食得乜野多就會出快d,只要bb冇其他身體問題,就唔駛擔心!

大宅

原帖由 celiawo 於 10-10-22 10:40 發表
根據牙醫的講法,每個bb出牙的時間都唔同,有d好早,有d好遲,亦唔係食得乜野多就會出快d,只要bb冇其他身體問題,就唔駛擔心!

Thank you so much!! How about your children? What about their teeth growing status?

複式洋房

我個女現在16個月都只係出左0.5隻牙, 我問過好多醫生包括兒科醫生同牙醫都叫我睇定D先, 可能1歲半再觀察同去健康院問下, 睇下佢地會唔會轉介, 你對孖女已經好好,
有4隻, 我聽人講有D BB可能2歲後都係唔係好出牙就要去牙醫度在牙肉CUT一刀. 不用擔心, 我都係順其自然到時先算....
原帖由 小K 於 10-10-22 17:46 發表

Thank you so much!! How about your children? What about their teeth growing status?

複式洋房

爸B勳章

我對孖仔出年先出世,不過我係牙科診所做,見病人問野問得多,都知小小,總之唔好自己嚇自己,呢d小問題,如果你去睇醫生,佢一定好開心,因為只係同你傾下,就可以收錢!

原帖由 小K 於 10-10-22 17:46 發表

首頁

尾頁

跳至