跳至

首頁

尾頁

別墅

我尋日照左, 又係女呀!!! 今次好失望, 比第一次失望好多, 可能知道自己唔會再生第三個(因為接受唔到三個女), 所以無晒希望....我知自己比好多想要但又要唔倒既人好好多, 但係眞係好唔開心, 仲成晚瞓唔好 : (

原來眞係越想就越無, 就算我要之前做幾多野, 今胎啲反應同第一胎幾唔同都好, 結果都係一樣....我知道個個都想呢胎係男子, 但又唔會比壓力我, 我就越down

大宅

女有咩吾好?
我自己都有個女
我都好希望呢胎都系女
我吾明有咩咁介意?
吾通佢系囡您吾錫佢咩?

禁止訪問

大宅

唔好唔開心...
生仔生女都係自己o既骨肉, 點解要唔開心?
女又錫屋企人多d, 又乖~
有兩姊妹, 佢地感情多數會比兩姊弟好~
要向好o個面睇~
既然已成定局, 應該要開開心心咁準備迎接新生命...
唔開心係改變唔到個事實~

複式洋房

回覆 1# siupekkle 的文章

其實女仲好, 因為bb女會易湊過bb仔. bb女多數學野快過bb仔.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我朋友都係咁同我講呀~~ 我兩胎都係囝, 初初都有d失望, 不過再諗吓, 有bb已經好感恩, 而且各有各好, 所以唔好唔開心啦. 兩個同性別真係有好多好處架:

1. save $$ (d 野可以用番著番)
2. save space (男女要分房訓, 兩個同性別就一間房ok)
3. 傾計話題又多
4. 最緊要係, 搵學校無咁煩(如果你大女入咗女校, 細女都唔洗煩, 如果係囝, 你又要煩一輪啦)

原帖由 siupekkle 於 10-10-22 13:57 發表
唔好唔開心...
生仔生女都係自己o既骨肉, 點解要唔開心?
女又錫屋企人多d, 又乖~
有兩姊妹, 佢地感情多數會比兩姊弟好~
要向好o個面睇~
既然已成定局, 應該要開開心心咁準備迎接新生命...
唔開心係改變唔到個事實~ ...

洋房

唔好甘唔開心啦, 呢d野真係註定左架, 2個女女都幾好呀, 我成日覺得亞女將來會痴身d, 唔似亞仔掛住個老婆呀甘!而且2姊妹將來有個照應嘛, 同埋亞妹又有可以執下家姐既衫仔著! 至緊要都係個bb健健康康! :loveliness:

子爵府

仔女都係自己o既, 一陣你唔開心得耐, 搞到個b唔健康, 咁就一世架喇...

唔通買100次六合彩唔中就會晚晚瞓唔著?

2個同性別的仔/女, 佢哋成長有個伴; 一仔一女, 好多時只係家長最完美想法, 其實有d自私, 唔好畀d傳統思想累咗自己同埋你o既小朋友

大宅

女都好好呀,又可以幫佢扮靚,又痴身,
我個個朋友生完既朋友都話生女好,
我會覺得生仔生女都係整定既,
只要健健康康就滿足喇...唔好咁唔開心啦...

複式洋房

我覺得2姐妹一齊長大仲好啦, 我同呀哥都無計傾, 由細到大都想要個姐姐/妹妹, 見到人地姐妹好感情我會子羡慕。而且係仔定女我地做媽媽無得控制, 係C6派ge, 你返屋企打佢一身發洩吓啦

別墅

多謝咁多位既安慰, 其實你地所講既我都知同明架, 我都有同自己講"生女好命, 生仔好聽" 我有2個女咪好好命!!!

只不過如果第2胎係仔, 我地就會諗生第3個, 但係有兩個女, 我地就唔會諗再生, 因為c6眞係接受唔倒3個女~

我會好快adjust自己既心情去等待我細女出生架喇~

謝謝各位!!!

複式洋房

"生女好命" i like 呀

等待驗證會員

唉,我都不知幾恨生女呀!
因為自己同媽咪感情好好, 所以希望第日生個女都會咁爹我~ 大個佐都同我傾計!
女通常都孝順D架~ 第日又唔會有婆媳關係, 因為女婿(男人) 通常冇咁多麻煩嘛!
而且你第一個係女, 第二個都係, 兩個同性,容易FD D , 感情好D!
所以你唔好唔開心啦~ 生女好好架~

大宅

我個case同你一樣呀, 第一個係女而家果個又係女, 其實我同c6都覺得仔女冇所謂, 生第二個只想佢地有個伴...

但身邊既人就唔係咁諗, 未照到前成日話呢胎一定係仔架喇, 99仲成日細佬前細佬後咁講, 俾好大壓力我, 真係好煩

到confirm係女, 個個表情都好似好可惜咁, 有d仲痴線到叫我再追多個
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
你若決定要做最尾一名絕對允許
人生這可怕的染缸有所有污垢要面對
人轉眼將會大個女

大宅

畀面勳章

我超喜歡女架...老公已說我埋怨是仔..對BB唔好...真係想唔到男仔有咩好? 女仔聽話D..叻D..cuteD..將來孝順D...
男仔...我暫時想唔到..只係入學易DD...唔好唔開心啦..會早產架

複式洋房

ISho

我覺得你唔應該唔開心.....生女有咩唔好﹖

我阿媽生5個都係女....個個孝順....雖然我哋唔係賺好多錢....但個個每個月都俾錢屋企....相反我阿媽個朋友...生4個都係仔都唔知幾想要個女....個個唔係失業、就係個個月問阿媽攞反錢轉頭....要阿媽幫佢照顧埋女朋友的生活開支....我阿媽咪個朋友都唔知幾可憐....日做夜做都係得個桔.

我有一個女、一個仔....呢胎又係仔....我老公都唔知幾失望....我個女簡直係全家的寶貝!我阿媽仲幫佢改咗個花名叫"珍寶珠"....因為個個當佢如珠如寶.....

我阿媽都有同我講....如果呢胎係女...第時我老咗都會好d....但係都己成事實....仔女都好...係自己骨肉....上天賜給我的.....我只好接受。

相反我羡慕你都嚟唔切!

複式洋房

我都好想有個女, 大個可以陪自己行下街傾心事,生女好處多
1. 大個孝順D,又會做家務, 仔都大個叫佢做都唔做呀
2. 兩姊妹感情一定好過兩兄弟同兩兄妹, 唔同性既手足大個左無姊妹感情咁好架
3. 女嫁左人可以多個仔,但仔娶左老婆就無左個仔架啦

我嫁個時隔離鄰舍好羨慕我媽有個女,佢個仔從來都唔會陪佢行街架...你真係好好命架,到佢地大個既時候你就會感受到女既種種好處呢....

複式洋房

你唸吓將來兩姊妹一齊玩煮飯仔幾咁得意呀! 你唔開心, d苛爾蒙會影響小朋友發展架

別墅

生第二個只想佢地有個伴, 無咁悶---->我地出發點都係咁, 不過身邊既人就抱好大希望, 知道又女個個都好失望, 雖然佢地無講出口, 但係我feel到~

原帖由 maggie_chung 於 10-10-22 18:40 發表
我個case同你一樣呀, 第一個係女而家果個又係女, 其實我同c6都覺得仔女冇所謂, 生第二個只想佢地有個伴...

但身邊既人就唔係咁諗, 未照到前成日話呢胎一定係仔架喇, 99仲成日細佬前細佬後咁講, 俾好大壓力我, 真係 ...

別墅

聽完你地講女有咁多好處, 我開心返好多喇~我諗眞係要努力save money買間大屋先得喇, 唔係到時, 兩個女都帶件返黎同我地住咪唔夠地方

不過諗起唔會有機會有婆媳關係, 我都覺得幾好!!!

首頁

尾頁

跳至