自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問貼係玻璃窗的玻璃膜係邊一度可以買到? 係點賣法架? 一尺一尺咁賣嗎? 大約賣幾錢?

我係想買貼咗係隻窗度就唔駛比出面 d 人見到我係屋入面情況果一隻? Thanks.

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

文具店 , 家品店 ...好似日本x都有得買, 係一呎呎買的!!
原帖由 吹水媽咪 於 10-10-26 16:38 發表
請問貼係玻璃窗的玻璃膜係邊一度可以買到? 係點賣法架? 一尺一尺咁賣嗎? 大約賣幾錢?

我係想買貼咗係隻窗度就唔駛比出面 d 人見到我係屋入面情況果一隻? Thanks. ...

複式洋房

原帖由 lily_liu817 於 10-10-26 16:45 發表
文具店 , 家品店 ...好似日本x都有得買, 係一呎呎買的!!

唔該晒你, 因從來未買過, 又唔知咩價? 怕比人扼, 請問你知唔知大約要幾錢一呎呢?

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

其實我都唔太清楚, 睇你買邊d ga 咋....普通果d $10-15到我見o既就~~
原帖由 吹水媽咪 於 10-10-26 16:52 發表

唔該晒你, 因從來未買過, 又唔知咩價? 怕比人扼, 請問你知唔知大約要幾錢一呎呢?

子爵府

我在''抵記''(每件貨品都係$7.8)買的

一包裡面有兩大張(白色、暗花的)

只需噴些水在玻璃面,然後貼上,再用間尺掃平(把空氣壓出)便可以。用舊了、除落時更沒有痕跡。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

如果你講有花紋果D都易攪D
噴水(3M銀色反光)果隻好難攪架, 我地之前試過工程有剩, 拎左返公司叫工程部上黎攪, 都攪唔掂(痴到但係好核突), 俾個心理準備你先

大宅

畀面勳章

HIHI~~~我之前係"直銷中x"買過 , $79.9一卷 , 好似係3呎x5呎,,,,,,,,我買左茶黑色 , 係出面係見唔倒入面ga,,,,,

大宅

我向家品店買~真係幾難貼下架!而家我屋企出面睇好似d玻璃爆晒咁痴到~ 因為唔識痴~
寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

del~

侯爵府

好媽媽勳章

文具鋪
牆紙鋪

大宅

若是大幅的,牆紙鋪有售,以米計,你要先用洗潔精或抺窗液噴濕玻璃,然後貼上玻璃膜,再將水份及空氣掃出。噴了液體,若貼錯了可撕下再貼,不用怕,乾了便能黏穩,貼上後玻璃面會出現很多氣泡,花斑斑的,不用擔心,水份蒸發後便會消失,但要視乎天氣,待數日或數十日。
原帖由 吹水媽咪 於 10-10-26 16:38 發表

我係想買貼咗係隻窗度就唔駛比出面 d 人見到我係屋入面情況果一隻? Thanks. ...

大宅

文具店,百幾蚊一卷

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如果要求唔高, 十蚊店有售, 易撕易帖, 十蚊買張返去試下都唔貴呀!

講野唔好笑又唔識講爛gag
上forum只為吹水唔好同我認真

首頁

尾頁

跳至