美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

...你地講緊既gmarket, 係直程係gmarket Korea or gmarket hk???

原帖由 ilbl3696 於 10-11-12 16:06 發表
我都想係 gmarket 買呀, 請問可否指教下

子爵府

我而家成SET都用緊雪花秀,,真係好用呀,我有CLEANSING OIL,CLEANSING GEL,FIRST CARE SERUM,滋陰水,滋陰乳液,EYE CREAM我買左未開,水生精華,水生CREAM,UV CREAM,BASE,LIP CARE,OVERNIGHT MASK~~~我都係0係專門店OR搵FD 0係KOREA幫我買~~

民房

原帖由 phoebe^^ 於 10-11-20 19:10 發表
我而家成SET都用緊雪花秀,,真係好用呀,我有CLEANSING OIL,CLEANSING GEL,FIRST CARE SERUM,滋陰水,滋陰乳液,EYE CREAM我買左未開,水生精華,水生CREAM,UV CREAM,BASE,LIP CARE,OVERNIGHT MASK~~~我都係0係專門店OR搵F ...

Haha!!! Me 2!!!

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 phoebe^^ 於 10-11-20 19:10 發表
我而家成SET都用緊雪花秀,,真係好用呀,我有CLEANSING OIL,CLEANSING GEL,FIRST CARE SERUM,滋陰水,滋陰乳液,EYE CREAM我買左未開,水生精華,水生CREAM,UV CREAM,BASE,LIP CARE,OVERNIGHT MASK~~~我都係0係專門店OR搵F ...

CLEANING OIL ~ 我用佢來卸MASCARA 唔係好得.

反而CLEANING GEL 真係VERY GOOD

大宅

知唔知x'mas pack出左未?...或者係有冇x'mas pack出架

子爵府

原帖由 stitch_katty 於 10-11-22 14:49 發表

CLEANING OIL ~ 我用佢來卸MASCARA 唔係好得.

反而CLEANING GEL 真係VERY GOOD

MASCARA我都係用第2隻BRAND,,,用返D 專仔FOR返眼果D黎卸

子爵府

原帖由 二少奶 於 10-11-22 14:20 發表
如果係韓國買,究竟樂天duty free平定機場平d呢?

我去明洞果間DUTY FREE買咋~~~

大宅

原帖由 phoebe^^ 於 10-11-24 23:21 發表

我去明洞果間DUTY FREE買咋~~~

我想問吓有無人用過人蔘面霜, 如果皮膚比較乾+小小敏感可以用嗎?

男爵府

人蔘面霜好好用, 我都係敏感skin + 勁乾, 用後唔甩皮

大宅

原帖由 ilbl3696 於 10-11-25 11:05 發表
人蔘面霜好好用, 我都係敏感skin + 勁乾, 用後唔甩皮

等我買來試吓

大宅

人參面霜啱哂乾性皮膚用

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 二少奶 於 10-11-22 14:20 發表
如果係韓國買,究竟樂天duty free平定機場平d呢?

樂天duty free白金visa 85折,
機場得9折, 仲要買2支先有.

民房

原帖由 YanYan0116 於 10-11-26 22:09 發表

即係為港紙幾多??

樂天duty free白金visa 85折,
機場得9折, 仲要買2支先有.

禁止訪問

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我想問有無人買左extra refining cream,知唔知e家幾錢??

民房

原帖由 hinwaimama 於 10-11-26 23:25 發表
我想問有無人買左extra refining cream,知唔知e家幾錢??

珍雪面霜
Extra Refining Cream
5mlHK$78.00
5ml x5pcsHK$400.00

大宅

用完1,2,3. 仲要唔要加serum?

民房

原帖由 Kylemama 於 10-11-27 11:43 發表
用完1,2,3. 仲要唔要加serum?

先用First Care Serum, 它可以幫助吸收
再塗Balancing Water, 保濕
之後塗Balancing Emulsion 滋潤

有用開眼霜的, anti-aging eye cream 是心水推介!!!

可再加防晒

晚上可與Overnight Vitalizing Treatment 共用

如果初用的話, 可先配sample size 試用~~

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 gnetsourcing 於 10-11-26 22:32 發表

我係web site search:

潤燥精華 First Care Serum - US$50
- 滋陰水 Balancing Water - US$39
- 滋陰乳液 Balancing Emulsion - US$43
- 閃理眼霜 Anti-aging Eye Cream - US$78
- 彈力緊然面霜 Lifting Cream - US$64
- 滋陰生人蔘面霜 Ginseng Concentrated Cream - US$150(好似係,唔 sure)

首頁

尾頁

跳至