跳至

首頁

尾頁

大宅

原來有新一頁....都未過年.....我剛先bookmark左喎, 唔怪得唔識過嚟啦

等我搬番過嚟先

大宅

聽日好凍呀! 游冬泳呀!!

大宅

係呀, 游室外架, 需然D水話係暖水, 不過室外上水都好滋味. 所以佢地係一上水就著大褸! 仲要年中無休, 紅日都要照游, 全年只放初1, 2,3咋.

原帖由 Cyrusmum 於 10-12-7 17:44 發表

你哋要游室外?
之前思翰都肯著泳衣, 宜家唔肯著咪仲驚過佢. 仲有放毛巾既地方又離泳池一段路, 所以都好易中招!

大宅

有得玩, 梗開心啦, 又可以俾佢宣洩吓D精力!

原帖由 YuYung 於 10-12-8 10:53 發表
12月ARIC都有水游喇, 會所佢要跟果個教練FULL左, 到12月有人走, 佢先入到去游, 佢不知幾開心呢

大宅

光條條咁出出入入? 攞條毛巾都好卦...

原帖由 Cyrusmum 於 10-12-8 20:00 發表

我哋都有日游室外, 至衰仲要係游夜晚, 佢哋上水落水都好易中招. 思翰仲要終日唔會攞任何嘢出泳池, 係咁光條條咁出出入入, 比佢激死! 加上啲堂只游1個鐘, 所以啲堂既走堂率係至高呢! ...

大宅

尤其上水時, 晌室外真係好易中招架.

晴晴SAT.游分齡賽, 好可惜, 梗頸4, 差唔夠2秒有牌攞呀! 不過已經係佢分齡賽以來最好成績喇

原帖由 Cyrusmum 於 10-12-9 23:41 發表

咪就係毛巾都唔願拎條至激死人, 睇住件排骨係池面走嚟走去, 我就驚過佢. 所以冬天太涷或考試前後, 我就唔夠膽比佢游戶外水住!

大宅

Cyrusmum,

你隻咩大力茶嚟架, 咁勁嘅? 介紹吓, 等晴晴29號比賽唔好差兩秒啦
可能係果場籃球幫佢warm up左, 叫醒左D活躍細胞所以一發不可收拾!!

原帖由 Cyrusmum 於 10-12-13 20:07 發表

mamiya,
游到佢自己最好成績已證明佢己盡力, 今次唔得, 可能變成更大動力呢! 晴晴, 加油呀!

我開始發覺思翰可能係身體唔夠, 所以力氣唔夠. 幾個月前我開始比佢飲中藥調理咗一排(佢當然千萬個唔願啦!), 佢就好似開 ...

大宅

有呀, 照游架, 教練好嚴, 唔敢走堂, 上次比賽差少少, 佢都話晴晴早前腳板底生疣缺課太多(1星期多D咋)所致唉! 落雪都要游 !

都好架, 鍛鍊吓意志力!

原帖由 YuYung 於 10-12-17 10:57 發表
呢2日咁凍, 有無人落水呀?

大宅

Cyrusmum,

係呀, 佢有梗頸4咁好成績, 我好滿意喇, 我每次只要求佢升組已達標喇, 佢游D3差D攞牌即機乎D1(3甲全D1時間), 喜出望外添啦 .

咁細個都會腎虛? 係真唔係呀? 腎虛係身體好差喇喎, 思翰又唔似咁差噃! 毛巾仔都冇晌泳池走來走去都唔病, 咪幾壯健???

話時話, 晌泳池小心D疣既菌, 要著拖鞋呀! 晴晴搞左個幾月, 而+怕怕, 沖涼都著住.

原帖由 Cyrusmum 於 10-12-15 23:01 發表
mamiya,
係又嘥$又嘥時間煲既大力茶, 每次飲親都要依依哦哦, 好鬼煩! (其實因為佢腎虛呢!)
29號又比賽, 唔怪之得聖誕無假放啦! 媽媽, 2秒唔係小事嚟架! 佢都盡咗力, 唔係點會游到至佳時間出嚟喎! ...

大宅

想當年? 快9年lu........

原帖由 YuYung 於 11-1-4 20:53 發表
嘩嘩嘩....

大宅

好凍 成日想食飯添..

大宅

打邊爐都好呀!! 我今日先搵番個出土暖爐出嚟, 好多年冇用, 今日終於見天日喇... 不過唔見左4個轆, 都唔知用唔用得

原帖由 Cyrusmum 於 11-1-11 19:32 發表

我就想打邊爐, 至衰思翰整親腳, 唔食得牛, 所以無得食呢!

大宅

思翰又整親?! 唔嚴重丫嘛? 咁咪可以趁咁凍唔洗游水囉, 又幾啱時候喎! 好彩呢個月灣仔池維修, 晴晴要返學校室內池游咋, 否則都驚會中招, 事關下星期考試喇.

原帖由 Cyrusmum 於 11-1-11 19:32 發表

我就想打邊爐, 至衰思翰整親腳, 唔食得牛, 所以無得食呢!

大宅

移位咁嚇人呀? 咁休息會移番正? 游水已經好安全喇, 會唔會以後一做運動又歪呢? 運動前有冇熱身? 否則好易傷同整親舊患.

原帖由 Cyrusmum 於 11-1-12 20:10 發表

無轆啫! 機身無事就得啦!

思翰對腳咪上次聖誕打籃球時整親囉! 原本都好得七七八八, 但上星期去游水時, 初頭游蛙時都好好哋, 但一到背自時就明顯力不從心, 但當時佢又唔出聲. 到上咗水至話隻腳痛. 再去睇醫生, 話 ...

大宅

原來你地都係聖誕後考. 晴晴個放假的心仲未番齊, 溫書好心散, 溫兩溫又話眼瞓
我地冇分開中英作, 只考中英數3科,中英作就晌中文&英文科既paper 2咁考.

一陣仲要早收工番去溫書, 今日考中文, 明天英文.

原帖由 Cyrusmum 於 11-1-19 10:09 發表
聽日開始考中英作文, 下星期就正式考試, 考到31號至收手, 第二日就即刻放假. 你話邊有時間比人準備吓過年啲嘢喎!

你哋幾號開始放假 ?

大宅

拍左一個月烏蠅呀............

原帖由 cherryma 於 11-2-4 02:22 發表
原來我唔知開左新版, 大家重傾到page 3添

我都係處祝大家新年快樂, 身體健康, 小朋友聽教聽話, 學業進步, 恭喜, 恭喜

大宅

Cyrusmum,
唔該晒你上嚟幫手趕吓喎

原帖由 Cyrusmum 於 11-3-9 19:32 發表

好彩天氣涷, 無咁多烏蠅啫!

首頁

尾頁

跳至