跳至

首頁

尾頁

別墅

各位9月份既媽媽,你地宜家個肚收成點呀﹖回復原本的腰圍未呢﹖我個肚收收下好似固定左,唔識再收咁,比起未生果陣仲差成9吋,會唔會一直都係咁架﹖你地有咩方法收肚呀﹖
同埋宜家你地個子宮仲痛唔痛架﹖我發覺用完收腹帶之後,個子宮就有d隱隱作痛既感覺,正唔正常架﹖

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 1# ktm 的文章

革命尚未成功,我們仍需努力
爆愛車縫作

複式洋房

前兩日出咗街買嘢, 大約行咗2個鐘頭左右; 個傷口位置及腰骨就開始痛. 回到家後休息咗兩三日先至比較舒緩D. 唉...暫時都係唔好行咁多, 可能入面真係未埋口呀!

別墅

我係覺得d肚皮鬆泡泡囉... 肚臍對上好明顯比肚臍對下收得好d... 但係都係停滯不前..唉... 所以琴日都要買返幾條新褲, 預備返工著喇... 就係又因為行街 shopping, 先感覺到條腰骨鬼死咁痛,行得越黎越慢同辛苦, 所以未行完就要返屋企休息喇.. 點解會咁既呢..

大宅

畀面勳章

原帖由 蜜棗 於 10-10-30 02:04 發表
革命尚未成功,我們仍需努力

agree...

大宅

收得好辛苦呀! 個肚仲係鬆泡泡架. -- 我地要一齊努力呀! 另外想問下, 我做SIT-UP既時候, 會見到個肚有個好似LEMON既SIZE既野"DUT"出黎. 你地會唔會咁架?

複式洋房

我個肚皮仲係鬆泡泡 搞到有d衫著唔到 >.<

男爵府

好媽媽勳章

我試返以前d牛仔褲, 都知道一定扣唔埋鈕架喇! 點知, 係連pat pat都上唔到呀!!!!

大宅

畀面勳章

原帖由 ~瑤瑤~ 於 10-10-31 23:09 發表
我試返以前d牛仔褲, 都知道一定扣唔埋鈕架喇! 點知, 係連pat pat都上唔到呀!!!!

me too ~
8w1d - 1.68cm
11w5d - 5.15cm
13w2d - 6.3cm
17w5d - 169g
20w5d - 382g
25w5d - 798g
30w5d - 2.86lbs
35w5d - 5.11lbs
38w1d - 5.72lbs
阿 B 喺29/9/2010出世 la ^^ 2.65kg

男爵府

唉!我都係....唯有買大肚褲著.....

子爵府

我個肚腩十胃腩, 仲好似有左四個月咁呀!

別墅

我仲衰到連腳都伸唔入呀!!!宜家都係著緊大肚褲咋!到底要等幾耐先回覆到架﹖﹖

男爵府

我好多褲都可以著得番,但就一坐低條車胎就走咗出黎,反而衫唔多啱身,因為我係餵人奶,所以個胸大過以前好多家陣唯有著d鬆身. 我坐月其間每日都會做100下sit up,再加側sit up每邊50下,但而家就懶咗好多,記得就會做,但就做唔夠100下 ,有時50,70咁.
大家一齊努力.

別墅

我都係呀~ 生完過幾月, 一直都無試番以前D衭, 知道一定唔岩, 但今日心痕癢癢試下啦, 睇下距離扣鈕有幾多未扣到, 殊不知原來patpat都上唔到...開始好傷心呀!!!!!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 ~瑤瑤~ 於 31-10-2010 23:09 發表

我個仔仲有幾日就兩個月,我都依家都未敢拎牛仔褲出來試 我都知一定唔o岩著,唔想面對

別墅

妳好厲害喎, 坐月都做成百下sit up, 餵人奶都夠辛苦架啦, 我有空檔都去晒瞓覺同食嘢, 但我一生完基本上已經著返晒未有bb時既衫褲, 個肚都無鬆誇誇, 生完1星期個肚就平晒, 但坐底都有條呔囉!

原帖由 kapopooh 於 10-11-1 13:02 發表
我好多褲都可以著得番,但就一坐低條車胎就走咗出黎,反而衫唔多啱身,因為我係餵人奶,所以個胸大過以前好多家陣唯有著d鬆身. 我坐月其間每日都會做100下sit up,再加側sit up每邊50下,但而家就懶咗好多,記得就會做,但就 ...

男爵府

無辦法,因為我係第二胎,人地話第二胎好難減所以要搏命d,尤其係條spare呔.
原帖由 strawberrymama 於 10-11-1 18:12 發表
妳好厲害喎, 坐月都做成百下sit up, 餵人奶都夠辛苦架啦, 我有空檔都去晒瞓覺同食嘢, 但我一生完基本上已經著返晒未有bb時既衫褲, 個肚都無鬆誇誇, 生完1星期個肚就平晒, 但坐底都有條呔囉!

...

大宅

我去到脾位kick住左了.
因為生前下圍肥左6吋,應該有排先減到.下圍最難減.

別墅

滿月時已經去番有BB之前嘅磅數, 以為著到以前D牛仔褲, 點知著到但拉唔到鏈扣唔到鈕... 應該係肚皮鬆晒啦~~~~

別墅

我仔仔滿左兩個月,腰圍粗左兩吋,仲無啦啦整多條士啤呔出黎,真係眼冤。我餵人奶,上圍大左好多,又未收晒身,成個身形唔同晒,返工要買過晒D套裝,好肉痛。最慘係對腳大左半個碼,要同D鞋講bye bye...

我生完都覺得肚皮好鬆,用收腹帶扎扎下會緊番黎架。各位姊妹加油~~~~

首頁

尾頁

跳至