跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 kerrykevin 於 10-11-3 11:46 發表

我好耐之前, 係body shop買過隻好似係杏仁洗面, 用左幾次竟然敏感, 所以之後無再係body shop買野!!

我想問, 你係未敏感皮膚呀? 我都想買d cream搽, 但又唔敢亂用, 驚敏感痕史我! ...

敏感唔好亂搽野,要用D無色素無香料先得架~

大宅

原帖由 kerrykevin 於 10-11-3 11:46 發表

我好耐之前, 係body shop買過隻好似係杏仁洗面, 用左幾次竟然敏感, 所以之後無再係body shop買野!!

我想問, 你係未敏感皮膚呀? 我都想買d cream搽, 但又唔敢亂用, 驚敏感痕史我! ...

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-3 12:10 PM 發表

我都知呀, 之前我用 "冷相" 架, 但近來睇左d post, 原來冷相對皮膚唔好, 特別有濕疹更加唔好用, 所以而家都唔知點好!

複式洋房

又到4點幾, 又係KOBE同我反胃的時間

原帖由 kerrykevin 於 10-11-3 11:49 發表

我又係返工辛苦d架, 都唔知係未工作辛苦, 又有壓力, 所以一到4點幾就開始黎料!!

複式洋房

我用緊JOHNSON 個隻BABY LOTION 咋...
我諗BB 用得應該冇問題排...

原帖由 phantomlaw 於 10-11-2 18:54 發表
呢排天氣甘乾﹐你哋有無身痕啊? 我而家上半身好乾﹐鞋霎霎﹐又痕﹐可唔可以用平時用開果D body lotion/ cream?

聽過話可以搽olive oil﹐係唔係?甘係普通olive oil定係extra virgin olive oil?係唔係即係食用果D? ...

複式洋房

唉, 我D SKIN 超乾同敏感, 呢幾日仲出晒D紅筋, 都唔知邊隻CREAM 可以用

原帖由 kerobobo 於 10-11-3 12:10 發表

男爵府

原帖由 zzzA? 於 10-11-3 04:51 PM 發表
唉, 我D SKIN 超乾同敏感, 呢幾日仲出晒D紅筋, 都唔知邊隻CREAM 可以用

我又係出到一達達, 好痕, 左右兩邊肋骨, 手"爭" 左邊under位最痕

男爵府

原帖由 zzzA? 於 10-11-3 04:49 PM 發表
又到4點幾, 又係KOBE同我反胃的時間

原來你又係呢d時間來作反呀? 我今日好小小, 未反 不過我而家4:30會食個生果, 等個胃有d野c服d!

男爵府

我呢兩日5點倒開始頭痛, 唔知太倦定係唔夠血呢? 不過阿b仲咁細, 應該唔會點用我d血架......

係呢, 我地而家可以食d乜野補血架?

男爵府

係呢, 知唔知我地飲唔飲得 "雪梨蘋果瘦肉湯" 架?

大宅

好媽媽勳章

唔係食用olive oil! 係去藥房買, 用嚟搽架...
你去藥房同佢講要olive oil, 佢會識得拎比你架喇, 通常幾蚊至廿零蚊度架咋~ 秋冬用我覺得ok架!! 但到咗3,4月就要轉返cream狀會好d~

原帖由 phantomlaw 於 10-11-2 18:54 發表
呢排天氣甘乾﹐你哋有無身痕啊? 我而家上半身好乾﹐鞋霎霎﹐又痕﹐可唔可以用平時用開果D body lotion/ cream?

聽過話可以搽olive oil﹐係唔係?甘係普通olive oil定係extra virgin olive oil?係唔係即係食用果D? ...
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離 (箴言 22:6)

大宅

原帖由 kerrykevin 於 10-11-3 16:58 發表
我呢兩日5點倒開始頭痛, 唔知太倦定係唔夠血呢? 不過阿b仲咁細, 應該唔會點用我d血架......

係呢, 我地而家可以食d乜野補血架?

上次我睇張醫生都有同佢講過有頭痛,佢話可以食必理痛,但我無食到,情願都係訓一日.我亦都食唔到多種維他命,佢開左鈣片同補血丸,但我唔知補血丸有咩用,有無JM佑呢?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我今日去東區第一次見醫生喇,
都係例行檢查下身體,跟住用部機聽BB心跳,
不過真係等好耐,我等左個幾鐘,
不過約左下次19W幾返去照結構

大宅

我正常皮膚架,其實我都唔係 body shop fans, 不過呢支 cocoa butter 可以防埋 stretch marks, 出面D好貴架,所以先介紹俾大家! ^^

男爵府

原帖由 jojodic 於 10-11-3 11:37 PM 發表

我正常皮膚架,其實我都唔係 body shop fans, 不過呢支 cocoa butter 可以防埋 stretch marks, 出面D好貴架,所以先介紹俾大家! ^^

係呀, 咁我行過body shop又睇下先, 如果唔太貴, 買支試下, 用唔到就俾老公用

男爵府

原帖由 黃二少奶 於 10-11-3 11:29 PM 發表

哇~~ 約到照結構真係好呀, 希望我都約到啦!

男爵府

原帖由 mimi0305 於 10-11-3 07:07 PM 發表

上次我睇張醫生都有同佢講過有頭痛,佢話可以食必理痛,但我無食到,情願都係訓一日.我亦都食唔到多種維他命,佢開左鈣片同補血丸,但我唔知補血丸有咩用,有無JM佑呢? ...

我都係呀, 唔想食必理痛, 都係早d瞓好過!
我第一胎醫生都有開補血丸, 不過我時食時唔食, 因為好似食左去便便會困難, 又不過, 因為孕婦需要好多血, 如果飲食方面唔能夠自己補血, 咁就要食補血丸啦!
另外, 因為孕婦血 "農" 度高, 要飲多d水架!

如果我的資料有唔岩, 請大家提點呀!!

男爵府

我想快d到下星期二去睇bb呀~~~~

係呢, 雖然我企係到時, 個肚好大, 但瞓係床時, 又平平的, 瞓係床時, 成日想撫下bb係邊, 但都撫唔到, 攪到個人又傻傻地咁搵野擔心......!!

jm, 你地瞓平時, 個肚仔平唔平架?

大宅

原帖由 kerrykevin 於 10-11-3 17:29 發表
係呢, 知唔知我地飲唔飲得 "雪梨蘋果瘦肉湯" 架?

呢隻湯潤架馬應該得啦,補血咪食下桑寄生蛋茶,紅豆沙,維他命b什,紅祖水果d law.......

大宅

都好喎有得照結構~咁之後產檢係咪都係去返東區呀?因為我聽奶奶講可能會分流去西灣河健康院!!
原帖由 黃二少奶 於 10-11-3 23:29 發表

首頁

尾頁

跳至