跳至

首頁

尾頁

複式洋房

幾時冇上黎見到新POST~ 報到先

好期待CHRISTMAS呀~ 到時4個幾月, 希望可以去廸廸尼行下 , 我本來買左TICKET 係想去HALLOWEEN, 點知有左KOBE, C6唔俾我去呀~ 怕會嚇親佢呀

複式洋房

HIHI~~一齊同BB同水瘤對抗
希望之後都係BB WIN!

原帖由 LJ_BABY 於 10-11-2 12:45 發表
我都黎報到先
今年可以過一個不一樣既聖誕,好期待呀

複式洋房

WA~~~ 勁呀~ 十年愛情結晶!!!
我都想有SURPRISE, 不過佢連我份生日禮物都冇送, 話KOBE 咪就係份禮物LOR 真係悲

原帖由 mimi0305 於 10-11-2 14:07 發表
我都黎報到,今一年個個都有好大份既聖誕禮物,希望咁多位小B健健康康,肥肥白白,人見人愛.
我都希望我個悶蛋C6會有D驚喜帶俾我,話晒個B係我地等左十年既愛情結晶品.HAHA,其實我得27,我講到我自己好似好大年紀. ...

複式洋房

HEHE, 因為佢係我地去神戶玩的禮物, 雖然唔知佢係仔仔定係囡囡, 仔就叫KOBE / 女叫COBIE 都可以嘛~

原帖由 kyokoko 於 10-11-2 15:54 發表

咁快改埋名? 我都諗住係仔仔改佢做'Kobe', 因為我姓'Ko', hehehe!!

複式洋房

KOEY ! GOOD 呀~~ 我地都試話夾我地個名去改, 不過冇好似KOEY 呢D咁好聽的名~~

原帖由 kyokoko 於 10-11-2 16:39 發表

haha,個名好有意思呢!!!

我諗住女仔叫Koey...總之中文名跟老公姓,英文跟我姓, haha!!!

複式洋房

可能係天氣問題, 過2日冇事~
我都係.... 早2(WEEKEND)日都仲好D, 呢兩日係公司暈同反胃反到.....

原帖由 kerrykevin 於 10-11-2 17:22 發表
無嘔兩日, 頭先又突然嘔番

複式洋房

又到4點幾, 又係KOBE同我反胃的時間

原帖由 kerrykevin 於 10-11-3 11:49 發表

我又係返工辛苦d架, 都唔知係未工作辛苦, 又有壓力, 所以一到4點幾就開始黎料!!

複式洋房

我用緊JOHNSON 個隻BABY LOTION 咋...
我諗BB 用得應該冇問題排...

原帖由 phantomlaw 於 10-11-2 18:54 發表
呢排天氣甘乾﹐你哋有無身痕啊? 我而家上半身好乾﹐鞋霎霎﹐又痕﹐可唔可以用平時用開果D body lotion/ cream?

聽過話可以搽olive oil﹐係唔係?甘係普通olive oil定係extra virgin olive oil?係唔係即係食用果D? ...

複式洋房

唉, 我D SKIN 超乾同敏感, 呢幾日仲出晒D紅筋, 都唔知邊隻CREAM 可以用

原帖由 kerobobo 於 10-11-3 12:10 發表

敏感唔好亂搽野,要用D無色素無香料先得架~

複式洋房

原帖由 kerrykevin 於 10-11-4 10:44 發表

原來呢個都補血架? 不過我而家食完甜野會嘔, 所以要再等下先食得!

食提子 紅棗,龍眼乾,車厘子都補血
食唔到甜可以試下呢啲。

複式洋房

恭喜你呀~~~蝦米仔好叻仔呀~ 咁快睇到真係開心, 可以開始買野俾佢TIM呀~ 我之前見到好多好得意的BB野都唔敢買住, 怕買錯性別~

原帖由 xglo 於 10-11-9 18:59 發表
我照完OSCAR啦,今日第一次照果時,蝦米又爬左係度啦,醫生過多5MINS再照過!!
好彩蝦米今次好叻,好快訓返平,可能係BABA同叫佢訓返好啦 !!
醫生好細心睇左,頸皮,鼻,咀,心跳,手仔,腳仔,腦,大腿,每一PART佢都話OK, ...

複式洋房

返去5月27日真係好呀~ KOBE有伴呀~
我下星期四去照OSCAR, 好緊張呀~

原帖由 kerrykevin 於 10-11-10 10:18 發表
morning ar JM
我尋日去左睇小B啦, 我超開心呀
小B佢好活潑, 一照落去, 佢就來一個雙腳踢做見面禮, 之後就再來一個180度轉身, 之後就大字咁瞓, 俾醫生同我數佢手手腳腳 小B仔真係好得意!! 見佢 ...

複式洋房

我呢幾日唔知做咩頸下少少, 鎖骨附近的心口位出左濕疹, 我之前一直都冇呢個問題, 冇濕疹GA.... 好驚KOBE會有濕疹呀....

去左睇醫生, 佢俾左D好輕微類固醇的藥膏俾我, 話SKIN唔係吸收好多, 仲好輕, 唔會影響BB.... 而家都唔知用唔用好....

複式洋房

原帖由 kerrykevin 於 10-12-30 10:59 發表

真係呀? 或者因為大家之前想像得真係十分之難飲, 有晒心理準備, 所以會好d........ 希望我都覺得唔難飲啦!

我星期二去廣華醫生話我OVER WEIGHT, 又要我去飲糖水呀.... 希望我唔會覺得咁難飲...
同唔會想嘔

複式洋房

原帖由 jjtseung 於 10-12-16 18:06 發表

09年我生細佬已經高齡... 係around 30w飲一次糖水!
今次我高高齡, 應該都係飲一次糖水(仲未有期)!

想請問下... 係咪飲一次就得GA LA?
佢要我係22WK左右飲一次, 會唔會生之前要再飲多次GA?

複式洋房

原帖由 kerobobo 於 10-12-18 10:22 發表

唔知點解有D飲2次呢?不過每次去C+檢查咪會同妳驗尿既,果D都係CHECK血糖,不過唔知準唔準呢??

個D同飲糖水好似唔同, 因為飲糖水睇你係特定時間內係咪可以分解D糖分, 而TEST PAPER 係睇下你個刻有冇事, 好多時用TEST PAPER試到已經係比較嚴重的CASE

複式洋房

我都想去呀~~ 約埋一齊LOR~

原帖由 leung_venus 於 10-12-20 13:00 發表
會唔會約埋一齊去聽講座呀??

http://www.kinetics.hk/seminar/windsor_110114.html

懷孕坐月吃得有營 免費講座
主講: 王薇小姐 (資深營養師)
日期: 2011年1月14日(星期五)
時間: 7:00pm – 9:00pm
地點: 溫莎公爵 ...

首頁

尾頁

跳至