跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

當初揀何袁, 因為睇明報教育版趙德榮介紹: 粉神/呂明才/何袁/比諾.

最終考左: 粉神/呂明才/何袁/宣教會/仁濟永隆幼兒園, 考仁濟, 因為近婆婆, 但係唔知呢間派小學點?

其實, 打電話問派小學好似唔係幾好咁.. 請問有無人知仁濟派邊度多呢??

莊啟程? 唔住粉嶺區唔係好識呢間.

原帖由 ilovebabybaby 於 10-11-7 23:54 發表

聽聞...何袁派得比較一般, 不過我唔清楚多數派去邊, 我諗住神同呂出結果唔收, 就會打去何袁問派位......

另外, 莊啟程收咗我仔仔, 我問過學校, 佢地話多數派曾梅, 靳茂生, 于良發等.....程度亦好似比何袁深~ ...

大宅

原帖由 Sallyb1a 於 10-11-8 14:44 發表
當初揀何袁, 因為睇明報教育版趙德榮介紹: 粉神/呂明才/何袁/比諾.

最終考左: 粉神/呂明才/何袁/宣教會/仁濟永隆幼兒園, 考仁濟, 因為近婆婆, 但係唔知呢間派小學點?

其實, 打電話問派小學好似唔係幾好咁.. 請問有 ...

其實我覺得打去問佢地多數派邊間小學..又冇乜野喎, 佢又唔知你係邊個學生既家長......

大宅

好媽媽勳章

何袁同保良局莊啟程都收左我仔讀上午班, 粉神今個星期才知結果, 好多媽咪話莊啟程教學深啲, 小朋友上小學會無咁辛苦, 我都十五十六唔知選邊間, 粉神多數派粉嶺神召會小學, 唔知呢間小學好唔好呢?

原帖由 ilovebabybaby 於 10-11-7 23:54 發表

聽聞...何袁派得比較一般, 不過我唔清楚多數派去邊, 我諗住神同呂出結果唔收, 就會打去何袁問派位......

另外, 莊啟程收咗我仔仔, 我問過學校, 佢地話多數派曾梅, 靳茂生, 于良發等.....程度亦好似比何袁深~ ...

大宅

回復 23# mickey628 的帖子

mickey628, 同你一樣何袁同莊啟程都收咗我仔仔上午班, 咁你交咗莊啟程留位費未呀?
我5/11最後一日交咗喇~
如果神召會/呂明才唔收, 就要揀何袁/莊啟程~

大宅

好媽媽勳章

ilovebabybaby :

莊啟程我已交了留位費, 4/11去交的.

原帖由 ilovebabybaby 於 10-11-8 23:22 發表
mickey628, 同你一樣何袁同莊啟程都收咗我仔仔上午班, 咁你交咗莊啟程留位費未呀?
我5/11最後一日交咗喇~
如果神召會/呂明才唔收, 就要揀何袁/莊啟程~

大宅

原帖由 mickey628 於 10-11-9 11:08 發表

莊啟程我已交了留位費, 4/11去交的.

呂明才唔收我仔仔呀.....而家等埋神召會~ 如果神召會都唔收, 我都唔知揀莊啟程定何袁惠琼好~

大宅

原帖由 mickey628 於 10-11-8 16:45 發表
何袁同保良局莊啟程都收左我仔讀上午班, 粉神今個星期才知結果, 好多媽咪話莊啟程教學深啲, 小朋友上小學會無咁辛苦, 我都十五十六唔知選邊間, 粉神多數派粉嶺神召會小學, 唔知呢間小學好唔好呢?

...

聽講神召會小學好似一般咋~~~

我想問下你有冇去過莊啟程open day呀? 環境ok嗎?
面試當日我只係睇過課室, 冇參觀過其他室呀~

大宅

我都係呀
衰咗

原帖由 ilovebabybaby 於 10-11-9 13:25 發表

呂明才唔收我仔仔呀.....而家等埋神召會~ 如果神召會都唔收, 我都唔知揀莊啟程定何袁惠琼好~

大宅

原帖由 momome 於 10-11-9 13:44 發表
我都係呀
衰咗

你除咗報呂明才同神召會...仲報咗邊間呀?

神召會係咪只會寄信通知??

大宅

我見有何袁揸手,嗰日已經無去in神召會囉,只會喺何袁同呂明才之間揀,依家仲唔洗揀添。哈哈

原帖由 ilovebabybaby 於 10-11-9 13:51 發表

你除咗報呂明才同神召會...仲報咗邊間呀?

神召會係咪只會寄信通知??

大宅

原帖由 momome 於 10-11-9 14:04 發表
我見有何袁揸手,嗰日已經無去in神召會囉,只會喺何袁同呂明才之間揀,依家仲唔洗揀添。哈哈

oic....何袁係上/下/全日呀?? 今個星期六前要交留位費喇~
我仔仔收咗上午~

大宅

下午呀
不過wait緊上午
in呂明才之前一日已經帶埋阿仔交咗留位費囉
阿仔仲走去玩人啲玩具添
原帖由 ilovebabybaby 於 10-11-9 14:12 發表

oic....何袁係上/下/全日呀?? 今個星期六前要交留位費喇~
我仔仔收咗上午~

大宅

原帖由 momome 於 10-11-9 14:20 發表
下午呀
不過wait緊上午
in呂明才之前一日已經帶埋阿仔交咗留位費囉
阿仔仲走去玩人啲玩具添

oic....我諗...過多幾日就知喇, 因為呂明才出咗結果, 神召會又今個星期有結果, 呂or神收咗既都應該會放棄何袁~

大宅

都未必喎
我見舊年前年好幾個都揀何袁而放棄呂明才
仲話揀得好啱添

原帖由 ilovebabybaby 於 10-11-9 14:24 發表

oic....我諗...過多幾日就知喇, 因為呂明才出咗結果, 神召會又今個星期有結果, 呂or神收咗既都應該會放棄何袁~

大宅

原帖由 momome 於 10-11-9 14:27 發表
都未必喎
我見舊年前年好幾個都揀何袁而放棄呂明才
仲話揀得好啱添

係?! 不過點都係要等等等......

大宅

好媽媽勳章

莊啟程我無去參觀呀, 都係考的那一天望吓班房, 我打左去粉神問, 佢話無得網上睇, 今個星期六寄出信, 下星期四五無就打去問. 我無in呂明才, 因為老公唔like.

大宅

原帖由 mickey628 於 10-11-9 15:02 發表

莊啟程我無去參觀呀, 都係考的那一天望吓班房, 我打左去粉神問, 佢話無得網上睇, 今個星期六寄出信, 下星期四五無就打去問. 我無in呂明才, 因為老公唔like. ...

咁即係....如果唔揀莊啟程, 但13號前又未知神召會得唔得, 就要迫住交何袁留位費......

大宅

好媽媽勳章

你不用咁擔心啦(其實我都好擔心, 哈哈), 我姨生女讀于良發佢個同學仔本來讀粉神, 佢呀媽話太淺轉左去莊啟程, 後來都派去于良發(所以我才識有莊啟程同呀仔去考), 反而我姨生女讀呂明才就派得不理想, 我家姐同佢去于良發扣門才後補收了.

原帖由 ilovebabybaby 於 10-11-9 15:08 發表

咁即係....如果唔揀莊啟程, 但13號前又未知神召會得唔得, 就要迫住交何袁留位費......

大宅

好媽媽勳章

600蚊留位費唔好慳啦, 買個後備, 慢慢想吓讀邊間.

大宅

莊啟程教得係咪深過何袁呀?
之前都有人話何袁嘅程度偏淺

原帖由 mickey628 於 10-11-9 15:16 發表
你不用咁擔心啦(其實我都好擔心, 哈哈), 我姨生女讀于良發佢個同學仔本來讀粉神, 佢呀媽話太淺轉左去莊啟程, 後來都派去于良發(所以我才識有莊啟程同呀仔去考), 反而我姨生女讀呂明才就派得不理想, 我家姐同佢去于良 ...

首頁

尾頁

跳至