自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

我真係好想搵人傾訴..

前夫之前, 話唔同佢咩咩就唔比我見個女,
我唔肯, 所以每個或好多時隔個星期只比我見個女幾個鐘.
我都完全冇辨法, 律師又話冇嘢可以幫到我.

後來佢教個女講大話, 乜嘢都係,
用嚟迫我咩咩, 我真係好無助, 好亂..

而家又再變本加厲,
要我如果見個女要 “申請”,
今個月頭要申請定 12月同1月.
為咗個女我冇問題, 扮病請假, 遅到早退我都可以!
但係佢安排,每個星期1-5放學後上活動班,
星期6上活動全日到晚上7點, 話7點後又有小朋友聚會,
所以順理成章只有星期日..
但又唔比佢早d出嚟, 又要6點返屋企話準備第二日返學..
所以, 我只係見得幾個鐘..
唉我真係好無奈..

其實, 開頭一齊果幾年佢真係對我算好好,
每月一出糧份人工全部比晒我管理,
比信用卡自由買名牌袋,
有層樓比我收租.
又好照顧我家人, 一年請佢地去兩次長途旅行.

可惜佢好專制, 唔比我每星期見我家人,
唔比我約朋友聚會, 更加唔比我喺屋企傾電話..
唔可以着馬莎牌子、Gap 嘅casual 衫,
一定要着名牌同高跟鞋, 唔比着波鞋..
佢話要我成熟高貴d, 因為我地相差成20年..

我重年輕, 我唔想再過依d “懶高級〞 嘅生活,
所以我打算分開(不過未出口, 只係成日鬧交..)
後來佢話改, 真係有改善,
而我亦直接同佢講話我其實唔需要名牌、信用卡、樓去收租..
所以比番晒佢.

可惜, 原來佢係做戲, 重夾埋佢父母家姐一齊做戲呃我,
好恐佈..

後來, 我先發現原來佢好憎恨我,
原來佢查我d電郵 (內容關於我同舊中學班女朋友講, 話我有打算分開(不過未出口),佢知道我已經唔愛佢, 所以夾埋佢父母家姐一齊做戲呃我佢改過. 重留晒印晒我所有電郵.

一日, 喺無聲無息地, 佢申請離婚、
安排菲傭講大話, 社工只寫7成事實.. 好恐佈..原來冇可能鬥得過一個 有錢 + 政府高官 嘅人..

令我失去個女, 而依幾年佢又不停玩我,
唔比我見個女, 繼續控制我, sms我, 送花去公司騷擾我,
要我上佢公司同佢食飯, 又喺酒店 book (佢公司喺酒店附近)房要我交換!!

我真係估唔到,
愛嘅反面真係恨,
最估唔到係, 佢竟然咁無恥, 仍然咬住我唔放..
咁大個人, 點解唔去有自己嘅生活??
點解要咁折磨我同個女??
我係肥私拉, 又唔靚, 點解成日要我咩咩去交換!!

我已經因為成日喊, 視力問題做手術都冇用了..
重想我點呢??

對唔住..好長, 我好唔開心..對唔住

公爵府

hashtag影視迷勳章

不如你當發咗場夢, 同前夫斷絕來往.
到你女女大個咗, 佢明是非黑白時, 再同佢講清楚.

子爵府

牛年勳章

我唔係好識講嘢, 唔知點安慰你好, 但你至緊要撐住, 堅強d...慢慢再諗辦法, 天無絕人之路!

男爵府

畀面勳章

前夫=賤男、當女兒是什麼,交換埋依d 野~~~

孩子大了會知道世上只有媽媽好ga~~~ 希望樓主唔好唔開心la!

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

咁既男人真係好賤格, 自己搵到錢仲用埋d咁既招數, 慶幸你已經離開左佢.

你囡囡幾大? 過幾年佢大d, 佢爸爸未必可以控制到佢, 忍耐下啦! 要堅持唔好各惡勢力低頭.

大宅

畀面勳章

想問吓有冇mami知咁樣算唔算係勒索呢?
樓主,你哋嘅離婚協議有冇話過你可以幾時探個女呢?

侯爵府

好媽媽勳章

有無KEEP起佢要"HIP"你既證據?
"law"d證據比社署睇有無用?
[fly/imgIMG_4704 - 捷徑]

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

錄起佢對話, 最少都可以告佢性騷擾.

叫佢自己去叫雞啦. 當女人係咩呀佢 ??

禁止訪問

子爵府

原帖由 LedanCo 於 10-11-4 15:35 發表
一個 有錢 + 政府高官 嘅人

你既弱點係比佢捉晒路。
你諗下,一個 有錢 + 政府高官 嘅人…最怕D乜野?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

樓主, 我記得你, 上次佢玩你同個女, 報晒名去旅行, 就話唔見晒D證件吖嘛, 最終你同個女都去唔倒旅行, 呢條死契弟, 上次睇完你個POST, 個人都忟D架!

珍珠宮

樓主, 妳之前係咪post 過, 好熟.

絕對同情妳, 但為何有樓, 有錢, 有卡, 扮靚都唔要, 咁妳想要咩, 佢又大妳咁多, 當初點解要一齊呢, 反面就反面, 無晒彎轉, 查實妳囡囡都好慘.

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男人嘅恥辱
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珍珠宮

大廚勳章

原帖由 wongarma 於 10-11-4 16:01 發表

你既弱點係比佢捉晒路。
你諗下,一個 有錢 + 政府高官 嘅人…最怕D乜野?

係呀樓主,唔好俾佢控制住你.仲要諗定,如果持續落去,必要時你要做返d野

伯爵府

SORRY! lee 個post 好熟久不久就見到.

唔係唔信你.

好似好耐啦wow! 仲未解決到?

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

樓主好似Post過幾次

我就覺得,政府高官有錢佬,最怕就喺名聲
通常唔會做咁絕,比d錢打發你,比你見多幾次女,又無咩損失。
點解要咁樣逼你,搞到你要公諸於衆呢?

翡翠宮

好媽媽勳章

係呀 ~~ 見過幾次....
樓主重未解決呀 ???

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

係唔X係男人黎架!!!攞自己個親生女黎威脅個前妻滿足自己既佔用慾同獸慾

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 kc_01k 於 10-11-4 16:03 發表
樓主, 我記得你, 上次佢玩你同個女, 報晒名去旅行, 就話唔見晒D證件吖嘛, 最終你同個女都去唔倒旅行, 呢條死契弟, 上次睇完你個POST, 個人都忟D架! ...
我都記得....如果樓主既野發生係我身上,我會錄佢音,玩大踢爆囉~佢做初一我做十五

王國長老

王國長老

http://forum.baby-kingdom.com/thread-3324729-5-1.html

http://forum.baby-kingdom.com/thread-3323939-4-1.html

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2613292-2-1.html

http://forum.baby-kingdom.com/thread-3013515-11-1.html

樓主, 其實沒必要開一次又一次開topic, 這樣是重覆張貼文章, 屬違規行為. 只要把舊topic再回應就是了.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

首頁

尾頁

跳至