跳至

首頁

尾頁

民房

今日係廣華做左血糖測試.....但聽到護士話就算今次冇事都要做多次,請問各位你地做過幾多次呀?

大宅

我記得要做兩次,一次係早期d (3-4个月內),唔係人人要做,只係高齡或者屋企有親人有糖尿病先要做.另一次,好後期,好似人人都要做.

複式洋房

我就係高齡要做兩次, 第一次係1X週(唔記得), 第二次要係28週。其實做血糖測試都唔係咁恐怖啫, 係嘥時間等同最憎抽血咁囉

複式洋房

我宜家24週,下星期先做第一次血糖測試,醫院姑娘話要做兩次,第二次會遲d先做。我都好緊張,人地話d糖水好難飲,會飲到反胃,怕怕!

民房

其實比想像早無咁難飲..我覺得似一杯加左好多好多糖的熱檸水....甜到拿喉....

我見有D 人飲得好快...!

大宅

請問抽血係好似平時係血管度抽,還是要督手指?
有冇人係比醫院約左,而冇去做,唔知得唔得呢?因為真係好唔想去!

大宅

我係4月媽媽, 我都已經去左飲糖水了, 因為上次在醫院產檢時醫生話我血脂高左d(其實前兩次抽血都無空肚, 唔知係米都會檢到血脂呢?), 抽血係同平時一樣, 唔係督手指, 其實個d糖水都唔係想像中咁難飲既, 不過真係用個大湯碗(但好彩係得半碗咁上下),係"拿喉"d, 你當自己食緊d好甜既糖水囉
原帖由 baby627 於 10-11-14 16:53 發表
請問抽血係好似平時係血管度抽,還是要督手指?
有冇人係比醫院約左,而冇去做,唔知得唔得呢?因為真係好唔想去!

洋房

我係C+檢查開,如果而家想去政府睇唔知得唔得?
每次C+都淨係同我驗小便,都有抽過血,除左做Oscar test.

首頁

尾頁

跳至