跳至

首頁

尾頁

別墅

我小朋友是10月細b, 已考了好幾間幼稚園表現不是太好, 現正考慮以上兩間, 請各位幫忙比d意見.

別墅

我仔仔讀緊安得兒, 佢好中意番學, 番學之後講多左野, 成日唱歌, 我自己都覺得老師幾好

原帖由 CC231008 於 10-11-10 09:04 發表
我小朋友是10月細b, 已考了好幾間幼稚園表現不是太好, 現正考慮以上兩間, 請各位幫忙比d意見.

別墅

你小朋友是否讀緊K1? 課程如何? 唔該!

別墅

回覆 3# CC231008 的文章

你可以上佢website download 每星期的課程進度表
我仔仔讀緊n1, 每星期都有普通話同英文堂

男爵府

原帖由 doublecat 於 10-11-2010 10:43 發表
我仔仔讀緊安得兒, 佢好中意番學, 番學之後講多左野, 成日唱歌, 我自己都覺得老師幾好

我都報左安得兒,佢係9月b ,今個星期6 in呀,我覺得真係地方大,小朋友應該會幾開心, doublecat... 咁您會唔會比仔仔係渡讀k1? 想請教吓,唔知呢間學校好唔好呢 ?

別墅

回覆 5# bearmimi 的文章

地方大, 學生唔多, 仔仔讀左只係兩個月, 最近我同佢交學費時, 上至校長, 下至校工, 都好親切咁同我地打招呼, 講得出佢個名 (因為我仔仔唔多出聲, 所以冇諗過咁多人識)

而且有好多興趣班比學生放學後讀, 如果唔搬屋, k1都會讀

侯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 CC231008 於 10-11-10 09:04 發表

囡囡係恩臨畢業, 我覺得D老師 . 姨姨 & 校長 , 對小朋友有愛心 & 耐性 , 課後有課外活動給小朋友上, eg ballet , 普通話班 , 英文班 , 珠心算等 ,
我都有朋友既囝囝讀緊k1 , 他們很喜歡返學

雖然囡囡已經升上p.2, 但她以前既k3班主任 , 還時常打電話給囡囡 & 其他同學仔, 問他們小學既近況

男爵府

HI,
我個B 係4/09, 都係今期星期六去IN安得兒及聖文嘉N1, 我想讀全日,
您會讀全日定半日?
荃灣好多N1都好FULL..

首頁

尾頁

跳至