婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

雖然我很不喜歡我99, 但佢未必知我唔鐘意佢, 因我無表露出來, 尤其一齊住, 更不能比佢知!

你吔99係唔係都唔知呢?

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我對99係好有禮貌既, 唔止99, 男家任何一個人我都係咁, 冇法啦, 有咩事又攪到C6, 最終攪到2公婆嘈, 何苦。

總之唔好攪到我家人咁就大家好好睇睇咪算, 攪到我家人就唔係咁講啦。

複式洋房

我99就好唔like我,一見到我即刻揾野話我.我通常避開佢...所以我係佢最大娛樂!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

擺明吾妥, 大家無需假裝友善, 但都吾會表現大家既敵意....but 99而家吾係得番好耐命, 點都好, 我會笑住對佢, 一個病人, 係好需要別人既友善與關心

複式洋房

我係同99住.......以前關係良好.....但自從發生咗一d嘢之後.....我就同99水火不溶.....99明知我唔like佢.....初初唔知....但係我專登俾佢知.....鬼叫佢幫外人話反我轉頭....佢正一乞衣...幫外人唔幫自己人.....

C6好民主.....話唔理我哋d嘢....但我都無時無刻係C6面前comment99....C6話我係佢面前講99咩都冇所為....總之叫我唔好迫佢response我講的說話....

伯爵府

已經反晒面,所以見到6299, 我都唔會叫佢地一聲,只因為佢地做的事做得太過份,太絕!

公爵府

我以前唔喜歡佢地都會叫佢地,,依家反曬檯見到面都唔會叫佢地,仲當佢地係玻璃
反而甘6299對我既態度仲好左....

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我勁憎我太99...我地同住,佢知的....有我fb d frd都應該知...因為我成日update佢有幾衰....

但佢成日問我,佢有咩得罪我....佢好識做戲,佢有咩得罪我?佢自己實知架...因為佢成日屈我,已經屈到無人信佢...仲唔話無得罪

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 vanessamom 於 10-11-11 05:00 發表
已經反晒面,所以見到6299, 我都唔會叫佢地一聲,只因為佢地做的事做得太過份,太絕!

同你一樣情況....

大宅

應該feel到
好老實,對她好~她係要踩埋來
己家非必要我不同她說話,係要嘈,我也不客氣,所以她應該feel到
最近仲好笑,借我個名來恐嚇大伯個女
話你不做咩,阿嬸c@$^@#%.......
(自己管不到個細便借我同c6個名義出口術)

大宅

佢應該估到,但唔敢相信, 因為佢覺得自己從來唔會得罪人. 佢覺得自己人見人愛.

大宅

我勁憎我99, 我估佢知, 佢亦唔多理, 亦唔會出聲, 但一有機會就串我, 我有2個小朋友, 佢講明唔幫我湊, 每次我就生bb時, 佢就講d好難聽嘅嘢, 又懶, 又like係我老公面前扮病扮弱者, 但就有神精去旅行打麻雀.....人家請佢飲擺酒遠d, 又話人家發神經, 把口衰, 心地亦唔見好....我第2個bb擺滿月酒, 我專誠叫d親友同佢打麻雀(因佢好喜歡打), 可能因我家人時時轉人落場, 佢就怒足全晚, 我媽叫佢影相, 佢就好忟咁話我媽, 有咩好影....(太多嘢啦, 講之不盡)我99真係唔係人黎架...

伯爵府

原帖由 montana 於 10-11-12 09:13 發表

同你一樣情況....

我還與他們同住,但勁憎佢地囉,係唔見人但聽到佢地把聲都討厭到死那種!

之前我老公返工既公司係屋企附近 (揸車大約10分鐘到),我要送老公返工,因為我要拎返部車送女返學,所以叫佢地幫我睇女,隻死62就話叫佢個仔搭巴士 (要等車...要再行一段路,即係起碼半粒鐘以上先返到公司), 個仔返工係正經事...但佢地每日出去玩就係真係"玩"!

好了,直至近來,老公轉到很遠返工(老公揸車),但5點多就返到屋企,兩隻老野就"玩"到咁上下,打電話返屋企叫個仔出去車站接佢地....我個心好唔"妥"佢地囉,我覺得點解你地唔自己行返屋企呢,都係大約15分鐘之嘛.....以前個仔返工,你都叫佢自己搭巴士,點解而加又識得叫個仔去接佢地呢?自私自利:;pppp:

當然唔止這些啦...總之,自私自利都不得了,樣樣只識顧自己....所以而加係屋企,我直頭當佢地係玻璃,透明既,我見到面都唔會叫佢地一聲....

水晶宮

我99大家都唔係咁鐘意對方,但係大家都冇面左左,因為佢係超級影后,變面好叻,咁我咪扮下囉:;pppp:

男爵府

會面左左,佢都知我唔鐘意佢

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢地擺到明知道我唔鐘意同憎佢地!所以我地冇咩2句! 我勁憎我老爺!皆因佢係個是非精!又鐘意係我老公面前講我是非!所以我見到佢都唔會叫佢!係街度見到佢當佢透明!:;pppp: 佢仲問我當佢斗咩?我懶理佢!你估我會同你斗咩?後生又後生過你!高又高過你!命又長過你!以後仲有大把野等我做!佢?係度等死囉!咩都唔做!做左又唔憤氣!死左佢算啦!留係世上現世!正pk!

大宅

我同99唔係同住
我又唔係話憎佢或唔like佢, 只係間中有d不滿, 我老公都唔知我對佢地有咩唔like, 因為係小問題, 始終佢地唔係我父母, 我好難愛佢地.......只能做到尊敬囉!~

別墅

我唔係同99住,,
之前大家見面都無乜,
一聲hi一聲bye果隻,
自從個是非精,
同我99倆個係我背後講我是非,
畀我知道,
從此過年過節我都無再出現,
佢應該估到乜事,
要我再出現,,
等佢出殯果日啦!

公爵府

我又唔會話唔鐘意我99.
不過我係唔鐘意佢d衛生問題...
一講到衛生我就好唔鐘意佢..

當然佢梗係唔知道我唔鐘意佢啦..
如果知道就死得la..

但我知道佢都係唔鐘意我架la..
因為佢成日同我叔仔講我d唔好既野.
而我叔仔又打係佢d網上日記到比我睇到

首頁

尾頁

跳至