跳至

首頁

尾頁

洋房

吳多泰、田家炳、聖心呢三間幼稚園,三間既分別如何?教學方法又如何呢?邊一間小一派位結果好呢?

各位比d意見好嗎?

洋房

各位有冇意見比到我呢?

別墅

我都想知啊,thanks~~

複式洋房

嘩~三間都收你個b~咁勁~

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 mavis1985hk 於 10-11-12 18:06 發表
嘩~三間都收你個b~咁勁~

聖心還未開始 INTERVIEW 呢!

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 stellarlj 於 10-11-12 18:02 發表
我都想知啊,thanks~~

吳多泰及田家炳有OFFER 未?

複式洋房

我都知未in~我4/12先in~
要知三間有咩分別.咪上~http://chsc.edb.hkedcity.net/kindergarten/~咪知啦~同個小朋友搵學校都唔做足功課~唔怪得我去in4間學校都收我個b~

大宅

咁可唔可以share 一下你既心得...thanks

原帖由 mavis1985hk 於 10-11-12 21:47 發表
我都知未in~我4/12先in~
要知三間有咩分別.咪上~http://chsc.edb.hkedcity.net/kindergarten/~咪知啦~同個小朋友搵學校都唔做足功課~唔怪得我去in4間學校都收我個b~

複式洋房

咪三成實力,7成運氣~我個b係12月既bb~

大宅

我都想知樓主所問既問題,
我個女又係12月細BB, 好好彩吳多泰同田家炳都收咗佢讀上午班, 仲有幾間都收咗, 而家都煩緊邊間, 好希望知道呢兩間學校既敎學方法 (尤其係語文上)同小學派位方面, 請問有無人可以SHARE 到呢兩間既資料, THANKS!

洋房

原帖由 siuchubb 於 10-11-12 23:39 發表
我都想知樓主所問既問題,
我個女又係12月細BB, 好好彩吳多泰同田家炳都收咗佢讀上午班, 仲有幾間都收咗, 而家都煩緊邊間, 好希望知道呢兩間學校既敎學方法 (尤其係語文上)同小學派位方面, 請問有無人可以SHARE 到呢 ...

我個女係大B,報左四間都收左個上午班。吳多泰同田家炳就有留位。信義同孫方中就放棄lu。下星期再去in聖心,就要做決定喇。

別墅

好媽媽勳章

晴晴熙熙媽:妳好--我個仔同妳個一樣大b報學校差不多,吳多泰--交留位費,田--無交,還等in聖心.如聖心收妳會讀嗎?我都心大心細,如不收妳會選那間.

我個女係大B,報左四間都收左個上午班。吳多泰同田家炳就有留位。信義同孫方中就放棄lu。下星期再去in聖心,就要做決定喇。

大宅

mavis1985hk
siuchubb

我個仔都係0812細b...

複式洋房

而家係等12月頭去in聖心,睇下收唔收~

大宅

請問此3間有沒有N班. 我個囡係09JAN.

大宅

mavis1985hk

我都係等12月頭in 聖心, 聽講佢地今年派咗成900幾張form , so crazy .

老師仲要話細仔機會好微

大宅

醒目開學勳章

點解咁多人會覺得聖心難入呢? 雖然每年都好多人APPLY, 但呢間學校 K1學生人數有320人喎! 我女(07年12月細女) 舊年都有去面試, 我覺得老師係IN 家長多D囉, 因為老師主要係同我傾計, 亞女只係玩下玩具, 老師從旁觀察; 最後成功入到, 不過我最後都無選擇到! 當初聽到好多呢間學校既負面消息, 咪想入去証實一下係咪真, 同老師傾計後, 覺得D老師都OK吖, 無傳聞中咁差呀!

其實, 喺沙田區, 一般有學卷既幼稚園都唔會太難入, 除非你個小朋友當日喊, 咁就九成FAIL!

複式洋房

lamn ,

其實派幾多張form,唔緊要,我覺得做父母要係搵學校既時候,要盡力同個b搵到最好~
如果唔係,點解 kowloon tong年年都咁多人去拿form~

間間都唔收細b既話,我個b今年去in左4間學校,就全部唔收啦~而我係無直屬,介紹人同宗教~

我只係知道去in,就有50/50,唔in就1%都無~

大宅

聖心好易入, 呀仔冇做過任何野,
又完全冇 in 呀仔, 只係一直同我 c6 傾,
C6 係好"talk"得嘅人,
所以一出來 c6 已話一定收

原帖由 mavis1985hk 於 10-11-14 19:11 發表
lamn ,

其實派幾多張form,唔緊要,我覺得做父母要係搵學校既時候,要盡力同個b搵到最好~
如果唔係,點解 kowloon tong年年都咁多人去拿form~

間間都唔收細b既話,我個b今年去in左4間學校,就全部唔收啦~而我係無直屬,介 ...

洋房

你in左喇?我今個星期六去

首頁

尾頁

跳至