自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

20101011190800M

酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆

子爵府

係唔洗手工,但要收現金噃,eps 都唔得呀

子爵府

買金梗係要攞走,唔好睇佢咁 , 半兩金仲細個個壹蚊銀呀 ! 唔駛怕阻訂,反而驚咁細粒唔知會唔會跌咗都唔發覺 mouth:

我唔記得周生生 定 周大福可以有 半兩買,其他個 d 最少要買一兩。

子爵府

原帖由 kc_01k 於 10-11-11 20:11 發表

死嘢, 我唔係驚佢大舊呀, 我係驚佢細粒到我會唔見...................

半兩大概一蚊細少少,厚少少

半兩彈性大d (換金器),所以就算夠錢,都要買兩粒半兩,唔好買一粒一兩

唔知係咪冇乜錢賺,我覺得買金粒時,d 職員冇乜表情,一話想睇飾金,佢地即刻生猛哂。

子爵府

原帖由 kc_01k 於 10-11-11 19:43 發表

我都唔知, 不過我記得我結婚時好似係8, 9仟蚊一兩.

而家, 14000, 真係好恐怖.

買金粒係另一個牌價,比飾金低d,say $12xxx左右, 冇佣, 冇手續費

我買果陣係咁,但冇$ 買好耐mouth:

子爵府

原帖由 hinwaimama 於 10-11-11 20:34 發表
買金粒個d係實金價,e家 大約都要 $13xxx.......好,所以我都好耐無買過~

係呀 ?咁就好喇

但點解飾金又會貴過 9999 金呢?仲要比佣噃 !

首頁

尾頁

跳至