跳至

首頁

尾頁

民房

hei222

唔好放棄,我地相信BB好快又會返黎你身邊! 你要加油! 自己都要小心身體啊!
再難過既時間都會過去的!我地大家都會祝福您!!!

複式洋房

唔好太過傷心, 依家最重要係努力養好身子
休息多d

別墅

睇見你個post,個心好唔舒服,估唔到無上黎幾日便發生咁既事,但我希望你盡快忘記傷痛,養好身體,準備隨時bingo,加油呀~

複式洋房

Thank you!
多謝各位6月媽媽!

複式洋房

係呀, 自己已經排清了, 感恩不用刮宮
我地要一齊努力啊
雖然我的心還很痛, 但我會調理好身後再要bb

原帖由 hei222 於 10-11-15 05:03 PM 發表
charmg.melody:
我哋一齊加油!
BB好快番嚟!
醫生照過你已經排清哂,不用做手術嗎?
那就好了!
我也自己排了一些組織出來,
但星期五要再照清楚,
看看是否還有 ...

複式洋房

我同你的情況一樣都清唔乾淨。睇中醫幫手清,下一次檢就知要唔要刮宮。

複式洋房

係呀!
我而家日日飲中藥!
星期五就照下清哂未!

原帖由 BBDeeDee 於 10-11-16 16:40 發表
我同你的情況一樣都清唔乾淨。睇中醫幫手清,下一次檢就知要唔要刮宮。

複式洋房

大家都咁麻煩。下次會順利。好好休息!

大宅

或者我唔應該睇呢個post...噚日去照u/s 都未照到心跳, 都已經9wk. 醫生話之前睇唔到bb而家睇到, 情況叫進步左,叫我可以再等, 但其實都只係50/50. 仲講明如果痛/ 見紅或流啡就要即刻去醫院.
而家心情仲醫要過坐過山車 都已經打定輸數,咁等落去都好辛苦.希望快d有個結果

複式洋房

不要傷心,最重要養好身體,相信你之後一定再做媽媽的~

一切自有安排..加油呀!

大宅

好媽媽勳章

我都跟BB說再見了!本來今日係去度頸皮,入到去,姑娘搵左一陣先搵到BB,到搵到我一睇已經唔覺BB有閃閃,已經心知不妙!姑娘立即安排我即日照陰超,BB真係沒心跳了,個一刻我只係識得喊,到而家個心都係好痛好痛~

大宅

希望各位也樂觀d,,,bb好快又會返來,,加油呀

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 deeann 於 10-11-19 22:12 發表
我都跟BB說再見了!本來今日係去度頸皮,入到去,姑娘搵左一陣先搵到BB,到搵到我一睇已經唔覺BB有閃閃,已經心知不妙!姑娘立即安排我即日照陰超,BB真係沒心跳了,個一刻我只係識得喊,到而家個心都係好痛好痛~ ...

岩岩係fb見你講都估到咩事..........
唔好唔開心!!養好身體bb好快返黎!!
我有兩隻大小魔怪""

洋房

你好...
其實懷孕初期唔好照陰超....
有好多case係照完陰超後而導致小産...
要小心呀..

原帖由 Fion9393 於 10-11-12 16:07 發表
我是明天再照陰超,我是10月27每天流啡到而家,我也一早打決輸數,估明天8W是照不到心跳....我都只係同老公同屋企講仲有希望.....其實自己已有準備!我想你 也不要傷心太久了,要過去總會過去~~ ...

複式洋房

原帖由 hei222 於 10-11-12 15:47 發表
各位媽媽,大家好!
之前在這裏和大家分享了不少話題,
原本以為自己也是11年6月份的兔媽媽,
可惜BB真的離開了.....

6-7週時醫生說還未照到心跳,不太樂觀!
初時我們也懷有希望,
因為很多case也是8週後才照到的,
我很努力吃 ...

我同你既情況差唔多, 原本我都係11年6月份既媽媽.....原本諗住過左3個月之後就上黎同大家一齊傾下, 點知而家無lu.....bb走左啦.........我仲要之前無流啡, 無見紅....當一見啡時, 好快就見紅啦........真係好傷心....因為我地等左好耐先有bb, 所以一有既時候都唔敢相信...點知開心無耐, bb就走啦......

複式洋房

原帖由 bobomi0060 於 10-11-21 17:12 發表
你好...
其實懷孕初期唔好照陰超....
有好多case係照完陰超後而導致小産...
要小心呀..

咁想問下幾多week去照先安全呢? 醫生又話唔會傷害到bb既?! 有d人一知有左, 就已經去照啦 wor......

複式洋房

想問下大家, 咁你地而家點調理身體? 我咩都唔識, 希望大家指點一下....thanks...

係咪要等所有血都無先可以開始補/ 調理? 我唔知咩係瘀血, 咩係惡露........

大宅

原帖由 deeann 於 10-11-19 22:12 發表
我都跟BB說再見了!本來今日係去度頸皮,入到去,姑娘搵左一陣先搵到BB,到搵到我一睇已經唔覺BB有閃閃,已經心知不妙!姑娘立即安排我即日照陰超,BB真係沒心跳了,個一刻我只係識得喊,到而家個心都係好痛好痛~ ...

但之前有無d咩先兆ar???..而家仲係早期...未feel到bb既存在..有時都好擔心mouth:

複式洋房

你真是個好媽媽.....bb在早期離開都是好事,對身體亦好d. 我個朋友在bb5個月才離開......真是好困難接受. 加油!!!

複式洋房

qute_baby,
一切都自有安排,
可能我哋阿B未帶齊嘢,
返轉頭攞!
好快會番嚟揾我哋架啦!
唔好咁唔開心!

其實惡露都係啲瘀血,
之前我生BB後都係排咗好多瘀血(惡露),
你要等乾淨哂之後一星期到,先開始補身,
因為如果仲排緊血就飲啲補湯,
咁就會更加補血,流更多血囉,
如果你唔識煲咩湯好,
可以去荷花買本坐月食療有好多湯水可以參考架!
我哋小X同坐月補身一樣架!
加油!
有唔明再傾吓吖~

首頁

尾頁

跳至