自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

每年聖誕,我同啲friend都會有gathering,大家都有小朋友,送咩比小朋友做聖誕禮物好呢?

民房

上年去xmas party,有d禮物包, 禮物包內有d文具,貼紙同埋每人有一個繡咗佢地個名既銀包仔.可以參考下

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

收到文具, 小朋友&大人都唔會驚喜, 實在有太多啦, 老師、補習導師、興趣班導師、攤位遊戲、競技日、參觀活動........全部都係送文具, 一年收收埋埋多到用唔晒。

如果真心想小朋友開心, 梗係TOYRUS果D玩具啦。如果想小朋友的父母開心, 就送D有教育意義的物品比小朋友。例如圖書。

珍珠宮

Budget 預多少, 小朋友歲數, 共多少人 ?

以上都會係那裡揀禮物的因素.

幾歲, 又好多小朋友的, 咪 pack糖果, 朱古力, barney碟.
大小小, 女仔咪公仔的袋仔, 男的咪超人果些, 手錶.
再大些小, 咪衫,褲,鞋,襪, 背包.

原帖由 Sto 於 10-11-12 16:05 發表
每年聖誕,我同啲friend都會有gathering,大家都有小朋友,送咩比小朋友做聖誕禮物好呢?

大宅

買比自己小朋友
我會先叫他們把自己想收到的聖誕禮物寫底..
唔識寫就叫佢地畫...因為佢地喜歡畫畫多過寫..
而細仔只得四岁.就叫佢剪低D圖片再貼在白紙上。。..

未到聖誕他們己經買了一盒
LEGO倒數聖誕節的禮盒.
十二月份起每天按日子把禮物打開.
其實係LEGO情景玩具一盒,但分柝在每天打開,到聖誕節那天便可以儲齊所有,砌出那款LEGO.

坊間還可以找到其它主題,有些是朱古力.HELLO KITTY,STAR WAR,THOMAS。。。

我的小朋友試過買朱古力的那款,點知。。出事。食唔夠四五日(因為係每天打開,便左每天食糖)小朋友就咳。。。即刻收起。。。

所以都係LEGO健康 D。。。

我通常都會問下小朋友想收什麼禮物,再問下佢地D媽咪是否收貨。。。

例如,小朋友想要朱古力或糖。那就要問下佢地D媽媽可不可以。。(不過通常我都係唔會買糖果朱古力,費時小朋大咳。)

我本人多數鐘意買。
圖書
畫具

LEGO。。係必買。

剛剛見到IKEA廣告。。
毛公仔助學行動
你買一個公仔佢地就會捐10元

10元等如。。
一名孩子獲發一個學習包。
內有書包,文具,小型地圖和乘數表

我想,小朋友聖誕聚埋一齊可以作為抽奬禮物,又可以話領養小動物遊戲。。。

http://www.ikea.com/ms/zh_HK/rooms_ideas/soft_toy_campaign_11/index.html

原帖由 晴B媽 於 10-11-12 17:49 發表
收到文具, 小朋友&大人都唔會驚喜, 實在有太多啦, 老師、補習導師、興趣班導師、攤位遊戲、競技日、參觀活動........全部都係送文具, 一年收收埋埋多到用唔晒。

如果真心想小朋友開心, 梗係TOYRUS果D玩具啦 ...

首頁

尾頁

跳至