自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

噚晚去左旺角梨X園食韓燒,可能係間野接左big six團嘅關係,周圍都係煲冬瓜...我地坐近拎食物個邊,所以好逼(難聽d講d人好似餓狗搶X咁),仲見到好多奇境...
熟食個邊有一支支粟米浸住晌水度,佢地拎起唔用碟載,就咁"那"住兩碌粟米係咁fing,fing晒d水落地。d細路四處跑冇大人理,幾次撞跌人地捧住嘅食物,飛到去c6度......有個細路仲赤腳行黎行去,地下好污糟,真係睇到我眼凸!
我地另一邊係一條迴轉壽司輸送帶,坐對面枱有一名男團友仲恐怖,佢掀起壽司上面個透明蓋,拿起八爪魚壽司上舊八爪魚,反轉睇下,用手捽左兩野,又擺返去舊飯度!!我同c6睇到O咀...直頭作嘔,成餐飯都食得唔舒服...
好難想像佢地如果去外國旅遊,當地人會點睇佢地...有錢但係冇文化冇修養都係會俾人笑...唉
呢間梨X園我地都唔會再去,d職員睇到扮睇唔到,其實佢地接團真係拖低左我對呢間野嘅好感,不過晌人地立場就梗係搵錢至上。好在一個人都係百幾蚊,如果食幾百蚊自助餐要食到咁我真係喊都似...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

果位八爪魚壽司團友... 聽到都

公爵府

:;pppp: :;pppp:
不過呢間野去過一次就夠
有無大6人都係無下次

水晶宮

好媽媽勳章

上次去見員工清檯面,
將客餘下"生"既食物收番入車仔底回收....

我覺得都好
因為佢忙起上來唔會時時清張檯...
餘下食物會MAX埋啲骨之類既野
重要比啲客"了"過晒

大宅

mouth:
好恐怖
講開大陸人
唔係我想歧視
上次我去百 x 匯 試 ipad, 左右都有4,5部 係度無人用
有2,3 個大陸男人 行到好埋睇我用, 又指手劃腳, 問我幾 $ 部 .....
當日同男友一齊,點都唔會當我係 sales 哇 

水晶宮

好媽媽勳章

原帖由 kato123 於 12-11-2010 22:13 發表
mouth:
好恐怖
講開大陸人
唔係我想歧視
上次我去百 x 匯 試 ipad, 左右都有4,5部 係度無人用
有2,3 個大陸男人 行到好埋睇我用, 又指手劃腳, 問我幾 $ 部 .....
當日同男友一齊,點都唔會當我係 sales 哇  ...
上次去馬沙百貨都係咁.....可能佢地慣咗....我同C6講:"我今日係唔係著得好大6?以為我係佢鄉里 "

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

所以有d人成日講到懶公平咁話, 大家都係中國人, 唔好歧視佢地啦, 但講真, 有時真係想唔歧視都唔得喎! 呢d野係佢地自己羅黎嗟, 佢地文明的話, 邊個會歧視佢地丫!

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我上次去食拿了三文魚刺身放上個爐度辣一辣整火炙三文魚食,有個肥婆走來話;呢d魚係生食ga,我無理佢,佢好大聲話d魚唔係甘食ga,你地食到肚痛唔關我事!佢都痴線,我鐘意食熟的唔比呀!
---生命無價,請支持領養---

水晶宮

我見過响APM百老x試風筒, 好似响屋企吹頭咁
原帖由 kato123 於 10-11-12 22:13 發表
mouth:mouth:" />
好恐怖
講開大陸人
唔係我想歧視
當日同男友一齊,點都唔會當我係 sales 哇  ...

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

好媽媽勳章

原帖由 丙丙 於 10-11-12 22:11 發表
上次去見員工清檯面,
將客餘下"生"既食物收番入車仔底回收....

我覺得都好
因為佢忙起上來唔會時時清張檯...
餘下食物會MAX埋啲骨之類既野
重要比啲客"了"過晒 ...

咁恐怖?!好核突,諗起晌個度食過野就想嘔

首頁

尾頁

跳至